Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Gmina Gromadka

~~MEL niezalogowany
5 grudnia 2024r. o 12:53
~~Ochrowy Klon napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zenek napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~emeryt napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Iwona na napisał(a): Coraz drożej . Jak w tym państwie przeżyć normalnie chociażby 2 tygodnie mając niecałe 1700 zł emerytury !

To trzeba było się uczyć a nie kamieniami na szkołę rzucać . Wczoraj spotkałem kolegę spytał mnie co u mnie, powiedziałem ,że wszystko gra oprócz kasy a on to ty narzekasz ,to ile masz emerytury ja mówię 3,500 zł ja pytam a ty ile 5,700zł ja mówię przecież ty siedziałeś na portierni w Ceramice ,ale wcześniej pracowałePo co się uczyć. Mój sąsiad po podstawówce, dostał 8 tys. zł emerytury, a ja po studiach mam niecałe 3 tys.
~~Zenek napisał(a): Ktoś napisał: ~~emeryt napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Iwona na napisał(a): Coraz drożej . Jak w tym państwie przeżyć normalnie chociażby 2 tygodnie mając niecałe 1700 zł emerytury !
To trzeba było się uczyć a nie kamieniami na szkołę rzucać . Wczoraj spotkałem kolegę spytał mnie co u mnie, powiedziałem ,że wszystko gra oprócz kasy a on to ty narzekasz ,to ile masz emerytury ja mówię 3,500 zł ja pytam a ty ile 5,700zł ja mówię przecież ty siedziałeś na portierni w Ceramice ,ale wcześniej pracowałem w Polfie .

Po co się uczyć. Mój sąsiad po podstawówce, dostał 8 tys. zł emerytury, a ja po studiach mam niecałe 3 tys.

Z tego co piszecie to macie 3 , 3.5 , 5.7 i 8 tysięcy emerytury . Więc co wy narzekacie ?! A jak któś rzeczywiście ma 1900 to co czyja to wina ,ze nie odkładał na swoją ? Każdy z nas musi zadbać o swoją emeryturę. Jeden jak widać po podstawówce może mieć więcej niż ten po studiach.

Tak to wygląda w zgniłym kapitalizmie ibnic na to nie poradzimy.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~MEL niezalogowany
5 grudnia 2024r. o 15:07
~~MEL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ochrowy Klon napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zenek napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~emeryt napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Iwona na napisał(a): Coraz drożej . Jak w tym państwie przeżyć normalnie chociażby 2 tygodnie mając niecałe 1700 zł emerytury !

To trzeba było się uczyć a nie kamieniami na szkołę rzucać . Wczoraj spotkałem kolegę spytał mnie co u mnie, powiedziałem ,że wszystko gra oprócz kasy a on to ty narzekasz ,to ile masz emerytury ja mówię 3,500 zł ja pytam a ty ile 5,700zł ja mówię przecież ty siedziałeś na portierni w Ceramice ,ale wcześniej pracowałePo co się uczyć. Mój sąsiad po podstawówce, dostał 8 tys. zł emerytury, a ja po studiach mam niecałe 3 tys.
~~Zenek napisał(a): Ktoś napisał: ~~emeryt napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Iwona na napisał(a): Coraz drożej . Jak w tym państwie przeżyć normalnie chociażby 2 tygodnie mając niecałe 1700 zł emerytury !
To trzeba było się uczyć a nie kamieniami na szkołę rzucać . Wczoraj spotkałem kolegę spytał mnie co u mnie, powiedziałem ,że wszystko gra oprócz kasy a on to ty narzekasz ,to ile masz emerytury ja mówię 3,500 zł ja pytam a ty ile 5,700zł ja mówię przecież ty siedziałeś na portierni w Ceramice ,ale wcześniej pracowałem w Polfie .

Po co się uczyć. Mój sąsiad po podstawówce, dostał 8 tys. zł emerytury, a ja po studiach mam niecałe 3 tys.

Z tego co piszecie to macie 3 , 3.5 , 5.7 i 8 tysięcy emerytury . Więc co wy narzekacie ?! A jak któś rzeczywiście ma 1900 to co czyja to wina ,ze nie odkładał na swoją ? Każdy z nas musi zadbać o swoją emeryturę. Jeden jak widać po podstawówce może mieć więcej niż ten po studiach.

Tak to wygląda w zgniłym kapitalizmie i nic na to nie poradzimy.

~~Liliowoczerwona Przylaszczka niezalogowany
5 grudnia 2024r. o 20:05
gdzie te emerytury wydajecie
chyba nie w Gromadce?
~~Józek niezalogowany
6 grudnia 2024r. o 8:27
~~Liliowoczerwona Przylaszczka napisał(a): gdzie te emerytury wydajecie
chyba nie w Gromadce?

Nie . Jedziemy rowerami do ,,Biedronki "na strefie Osła. Tam taniej.
~~Van Teo Und niezalogowany
6 grudnia 2024r. o 8:30
~~Józek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Liliowoczerwona Przylaszczka napisał(a): gdzie te emerytury wydajecie
chyba nie w Gromadce?

Rozumiem że opony zimowe w rowerach pozakładane.
~~Kasztanowordzawa Żurawka niezalogowany
6 grudnia 2024r. o 9:50
~~Józek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Liliowoczerwona Przylaszczka napisał(a): gdzie te emerytury wydajecie
chyba nie w Gromadce?

W zimie? Rowerami???
~~Ochrowy Klon niezalogowany
6 grudnia 2024r. o 10:29
Co to za zima ? Ciepłą kapotę założyć i heja do biedry !
~~Józek niezalogowany
6 grudnia 2024r. o 10:32
~~Ochrowy Klon napisał(a): Co to za zima ? Ciepłą kapotę założyć i heja do biedry !

O .I tak właśnie robimy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza
REKLAMA Metrohouse zaprasza