~~Merry napisał(a): Bardzo stronniczy, wręcz agresywny artykuł. To nieprofesjonalne. Wstyd!
Nieprawda. Wreszcie ktoś nazwał rzecz po imieniu. Czy to się komuś podoba, czy nie, nigdy nie powinno dość do tego typu działań. Zwykła ludzka empatia i szacunek dla drugiego człowieka wymaga, aby w momencie, kiedy cała Polska grillowała ten temat, ograniczyć się do neutralnego lakonicznego komunikatu, w którym nie zdradza się szczegółów typu "pacjentka była w kontakcie", "nic nie wskazuje na odwodnienie" itd.
Ciekawe, czy pan Dyrektor chciałby, aby jakikolwiek lekarz sprzedawał na jego własny temat takie informacje do mediów? Wstyd. Naprawdę, do tej pory byłam pełna podziwu dla pracy dyrektora Barczyka, naprawdę zmienił oblicze bolesławieckiego szpitala jak żaden inny dyrektor. Wreszcie nadał tej placówce ramy nowoczesnego, kompleksowo działającej placówki. I o ile jestem w stanie zrozumieć, że tzw. "parcie na szkło" może być poniekąd formą auto-promocji lub promocji tego miejsca, to naruszania prawa do prywatności pacjentów - a w tym przypadku kobiety, która złożyła stosowne oświadczenie przed organami - nie mieści mi się w głowie.
Było to nieprofesjonalne, niepotrzebne i zgadzam się z autorem tekstu, że Dyrektor powinien ponieść konsekwencje.