Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Incydent pod sklepem Dino w Bolesławcu. Kobieta ugryziona przez psa apeluje do właściciela o kontakt
~~Kupiłem nick niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 16:50
~~Mm napisał(a): ~~Kupiłem nick napisał(a): Ktoś napisał: ~~Zielonobrunatny Rozmaryn napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Patrycja
Z tego co zrozumiałem to pies był przypięty do latarni , nie biegał luźno i nie ugryzł to moje pytanie brzmi kto został ugryziony i kogo to wina psa przypiętego do latarni czy osoby która podeszła do psa … bąbelka czy matki ??
Jak ma się agresywnego psa w każdym przypadku zakłada się psu kaganiec. Za pozostawianie psa bez opieki też powinien być mega mandat, ponieważ no właśnie, no i może się zerwać ze smyczy.

Nigdzie nie jest napisane ze pies jest agresywny i nigdzie nie jest napisane dlaczego pies ugryzł ??? Jak ugryzł bo matka czy bąbelek podszedł do psa , to dobrze że ugryzł bo do obcych psów się nie podchodzi.

Tak masz racje do obcych psów się nie podchodzi a każdy pies po za domem obwinień mieć kaganiec

Pokaz mi to w prawie polskim ze KAŻDY PIES W MIEJSCACH PUBLICZNYCH MUSI MIEĆ KAGANIEC ??? Za psa odpowiada właściciel. Czytaj sobie
Pies bez kagańca
Przepisy dotyczące zakładania psu kagańca są podobne jak w przypadku zakładania smyczy. Nie ma ogólnych, ustawowych przepisów nakazujących zakładanie psu kagańca. Jednocześnie jednak na właścicielu ciąży obowiązek zachowania środków ostrożności adekwatnych do rasy i charakteru psa.17 sie 2022
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kupiłem nick niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 16:53
Jeżeli bąbelek lub matka podeszła do psa przypiętego do słupa lub innej rzeczy bo chciała pogłaskać to bardzo dobrze ze ugryzł. Następnym razem nie podejdzie
~~Kasztanowordzawa Żurawka niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 17:46
~~Krwawosina Cykoria napisał(a): Nieodpowiedzialni właściciele. Psy bez kagańców, zbyt długie smycze, człowiek się odsuwa aby nie podchodził, nie wąchał lub nie ugryzł a właściciel "szczerzy" żeby, ze on się tak bawi, cieszy i nie gryzie. Do restauracji na Asnyka, w Rynku, w Kruszynie wchodzą z psami. Ostatnio w jednej posadzili psa na krześle i karmili. Wg. Sanepidu jest surowy zakaz. Ale co tam: pecunia non olet. Zdrowie i komfort konsumentów się nie liczy. Wstyd, to mało powiedziane.

Można nie chodzić do takich knajp i już. Jadlodajni teraz do wyboru, do koloru.
~~Czarnofioletowy Bluszczyk niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 19:17
Biedny piesio. Nie dość, że uwiązany, to jeszcze babsztyl z dzieciakiem podłażą i zaczepaiją! Nic dziwnego, ze ugryzł. Ze strachu ugryzł, bo się bronił!
~~Danka niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 19:37
Biedny pies teraz się będzie zrywał po nocy.
~~Zibi niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 19:41
Od momentu jak pies zaatakował gościa przy galerii noszę gaz przy sobie . Nie mam zamiaru odpowiadać za nieodpowiedzialność właścicieli .
~~Lucjan niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 19:50
~~Zibi napisał(a): Od momentu jak pies zaatakował gościa przy galerii noszę gaz przy sobie . Nie mam zamiaru odpowiadać za nieodpowiedzialność właścicieli .

Zanim go użyjesz , goła dupa wyjrzy z poszarpanych spodni.
~~Amarantowy Kokornak niezalogowany
11 grudnia 2024r. o 21:07
Fafików trzeba pilnować. Jak można przypinać fafika do latarni? Gdzie są obrońcy praw zwierząt? Zwyrodnialców przypinających fafiki do latarni karać wieczystym pozbawieniem praw do opieki nad fafika i wysokimi mandatami.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza