Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rzeź drzew trwa! Kto i dlaczego wyciął kolejne zdrowe drzewo w Bolesławcu? [WIDEO]
~~Amarantowy Eukomis niezalogowany
2 lutego 2025r. o 9:15
~~Ja napisał(a): Jakoś tak im drzewo jest bliżej domu oburzonego, tym jego oburzenie maleje...
Jak p. redaktor pisze o pustyni to raczej ma na myśli ilość tematów, dlatego czepia się, czego może. W Bolesławcu sadzi się bardzo dużo drzew, czemu p. redaktor o tym nie pisze? Choćby z dziennikarskiej rzetelności

Bardzo sie mylisz... ja wywalczylam wstrzymanie wycinki to mi ogołocono, ogłowiono, zajechano piekne drzewo, ktorego gałęzie na werande mi wchodziły latem - normalni ludzie nie maja ochoty patrzec na bloczyska i zapuszczone kamienice, a ten kraj to estetyczna porażka, tylko poniemiecka i poprl-owska zieleń to ratowała :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szarawa Jagoda niezalogowany
2 lutego 2025r. o 9:16
~~Franko napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brązowozłoty Wielosił napisał(a): Niech ten mało rozgarnięty redaktorek najpierw się doinformuje zanim zacznie rozsiewać takie bzdury.
To jest prywatna działka, a jej właściciel otrzymał pozwolenie na ścięcie drzewa.

A czy osoba wydająca pozwolenie za swoją arogancje odpowie czy też to święta krowa w układzie.

~~Amarantowy Eukomis napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ja napisał(a): Jakoś tak im drzewo jest bliżej domu oburzonego, tym jego oburzenie maleje...
Jak p. redaktor pisze o pustyni to raczej ma na myśli ilość tematów, dlatego czepia się, czego może. W Bolesławcu sadzi się bardzo dużo drzew, czemu p. redaktor o tym nie pisze? Choćby z dziennikarskiej rzetelności

100-letnie drzewa sadzą? Dające cień i zakrywające te kurniki, w ktorych Polactwo mieszka? Opowiedz nam o tym, gdzie Ci posadzili stuletnie drzewa?

~~Amarantowy Eukomis napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ja napisał(a): Jakoś tak im drzewo jest bliżej domu oburzonego, tym jego oburzenie maleje...

100-letnie drzewa sadzą? Dające cień i zakrywające te kurniki, w ktorych Polactwo mieszka? Opowiedz nam o tym, gdzie Ci posadzili stuletnie drzewa?

Polactwo? Może Pan zdefiniować, co to?
2 lutego 2025r. o 9:17
~~Szarawa Jagoda napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Franko napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brązowozłoty Wielosił napisał(a): Niech ten mało rozgarnięty redaktorek najpierw się doinformuje zanim zacznie rozsiewać takie bzdury.
To jest prywatna działka, a jej właściciel otrzymał pozwolenie na ścięcie drzewa.

A czy osoba wydająca pozwolenie za swoją arogancje odpowie czy też to święta krowa w układzie.
~~Franko napisał(a): Ktoś napisał: ~~Brązowozłoty Wielosił napisał(a): Niech ten mało rozgarnięty redaktorek najpierw się doinformuje zanim zacznie rozsiewać takie bzdury.
Prawo mówi, że zezwolenie na usunięcie drzew nie dotyczy osób fizycznych. Jak fajnie się pisze o świętych krowach i układach, prawda? To takie miłe kogoś obrazić bez zastanowienia, bez znajomości prawa, bez występowania pod własnym nazwiskiem, prawda? A u nas sami eksperci, każdy wie, że to było zdrowe drzewo, prawda?

O, nożyce sie odezwaly. Nie no, w urzedzie to pracują sami specjalisci, zwlaszcza dendrologiczni. Nie kompromituj sie, krowo... święta krowo oczywiscie. A na wasze nazwiska czekamy!
2 lutego 2025r. o 9:19
~~Konar napisał(a): A jakie ładne kikuty na Dzieci Wrześni... nic, tylko podziwiać finezję, szyk i elegancję.

To jest koszmar :( zgłaszam to co roku, ale dzieje sie to, jak jestem w pracy. Tam juz nie ma ani jednej galązki, na ktorej beda liscie, ptaki.... :(
2 lutego 2025r. o 9:22
~~Szarawa Jagoda napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Franko napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brązowozłoty Wielosił napisał(a): Niech ten mało rozgarnięty redaktorek najpierw się doinformuje zanim zacznie rozsiewać takie bzdury.

~~Amarantowy Eukomis napisał(a): Ktoś napisał: ~~Ja napisał(a): Jakoś tak im drzewo jest bliżej domu oburzonego, tym jego oburzenie maleje...
~~Amarantowy Eukomis napisał(a): Ktoś napisał: ~~Ja napisał(a): Jakoś tak im drzewo jest bliżej domu oburzonego, tym jego oburzenie maleje...
Polactwo? Może Pan zdefiniować, co to?

Nie zrozumiesz :) ale sprobuje. To wlasnie prymitywy, ktore kostką bauma wybrukują wszystko, bo nawyki z galicyjskiej syfiastej wsi rozpoznają liścia jako śmiecia, a za granicą w cywilizowanej europie sie nie bylo, a co dopiero w Szwajcarii, zeby zobaczyc, jak wygląda swiat ludzi zamożnych, z poczuciem estetyki i administracją, która dba o to, by baneroza nie zakrywała budynkow ani wjazdów do miasta. I wiem, ze nie rozumiesz :) ale startuj do dyskusji!
2 lutego 2025r. o 9:25
~~Dziadunio napisał(a): W czasach "kryzysu klimatycznego" potrzeba przede wszystkim psychiatrów, a nie drzew.

Masz racje, jesli 13 stopni Celsjusza w styczniu uważasz za "normę" to zgloś sie do psychiatry, a najlepiej oszczędź tlen, ktorym oddychasz.dla innych, mądrzejszych, bo tobie juz nic nie pomoze. Absolwentem zawodówki czy gimnazjum jestes?
2 lutego 2025r. o 9:36
~~Brązowozłoty Wielosił napisał(a): Co ciekawe, z komentarzy na facebooku wynika, że właścicielem działki jest osoba prywatna. Niech redaktor zwróci się do kierownictwa urzędu, czy prezydent miasta wydał takie pozwolenie. Jeśli wydał, to czekamy na wyjaśnienia od redaktora, bo byłoby to istotne zniesławienie.

Jesli OSOBA WŁASCICIELSKA nie zrobiła tego nielegalnie, a zapewne nie, to chcemy poznac nazwiska komórki urzędasów, ktorzy za tą decyzją stoją. Bo to urzędasy żyją na nasz koszt, z naszych podatków i mamy prawo ich rozliczac, choc malo kto ma te swiadomosc
~~Jonny niezalogowany
2 lutego 2025r. o 10:10
Widziałem te drzewa posadzone na ul.Lubanskiej,raczej patyki wysokości 1 metra nie wiadomo czy się w ogóle przyjmą. A tlenu z tego drzewa pewnie moje wnuki nie doczekają.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.