~~Brunatnoczarny Nagietek napisał(a): ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): no i ślicznie ...
Ukraina przegrywa ale i Mirra i Andriej wygrali swoje spotkania więc jest superrr...
szkoda tylko że na jednym kuponie mam błąd bo Ostapenko w deblu przegrała ...
no trudno...
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a):Ktoś napisał: ~~Kasztanowatoczerwony Cząber napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ napisał(a): Tylko widzisz Polska nadal handluje z Rosją . Tyle że w skrytości i po cichu omijając śmieszne sankcje .
Gospodarka na tym cierpi a tym samym Polacy.
Chyba tylko ty handlujesz i cierpisz z tego powodu
wczoraj o tym pisałem ale ty w swoim oszołomstwie wolałeś nie sprawdzć...
więc jeszcze raz...
MESKO handluje z Rosją wolframem i tytanem...
AZOTY sprowadzają nawozy z Rosji ...wzrost rok do roku o 140%
poprzez spółkę mongolską polski przemysł meblarski sprowadza drewno z Rosji...
stal do polskich walcowni sprowadza się z przynajmniej dwóch rosyjskich zakładów...
szukaj i czytaj bo jest tego więcej ...;D
A Ukraina właśnie kupiła dwa reaktory atomowe rosyjskiej produkcji.My Polacy możemy tylko pomarzyć o elektrowni atomowej,a "biedna" Ukraina ma ich kilka i właśnie rozbudowuje jedną z nich.
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): właśnie dlatego nie mogę się nadziwić polskim(?) władzom ciągle nabijającym kabzę ''biednej Ukrainie''...
ciekawią mnie słowa ''zaczesanego'' o tym że oczekuje spłaty pożyczek bo Europa się już tego też domaga...
czy cokolwiek o tym czytałeś? ...bo ja pomimo tego że sporo czytam nigdzie na takie info nie trafiłem...
za to ostatnio czytałem że ''paljaki'' szykują nowy ''pakiet'' wsparcia dla tych ''biedaków''...;D
jedno jest pewne...zauważam zachodzące w sobie zmiany po tym co się u nas w kraju nasila...
qwax_ napisał(a): Do tej pory, każdy kto tylko zasugerował, że Ukraina może przegrać wojnę - od razu miał łatkę "ruskiej onucy".
~~bazyliszek napisał(a): kraina u ma pkb na 10% plus + , a Polska ma pkb 10 % minus - , więc kto tu komu ma pomagać ?