Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Katalpy w bolesławieckim rynku przycięte. Nie wszystkim się to podoba
~~Ania niezalogowany
przedwczoraj o 14:50
Chciałabym zapytać pana Kazimierza Łomotowskiego, czy zdaje sobie sprawę, że pracownicy wykonujący usługi na rzecz zieleni miejskiej nie zawsze mają wiedzę na temat prawidłowego cięcia drzew.
Przykład? Klon przy ul. Zygmunta Augusta, który miał być przycięty stracił niepotrzebnie wiele gałęzi. Wezwałam właściciela firmy, który w niewybrednych słowach ocenił pracę swojego pracownika.
Drugie drzewo - jabłonka - miało być wycięte przez firmę niezgodnie z prawem, bo trwał właśnie okres lęgowy i ptaki tam gniazdowały, Panie Łomotowski, także gatunki chronione. Wycięcie zostało udaremnione.
Proszę mieszkańców Bolesławca, aby reagowali na niezgodne z prawem przycinanie i wycinanie drzew.
A z panem Łomotowskim chętnie porozmawiałabym o drzewach i ich OCHRONIE w naszym mieście. I z osławionym dendrologiem, który wspólnie z MZGM tak bardzo chroni i leczy (???) bolesławieckie drzewa.......
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złotordzawa Forsycja niezalogowany
wczoraj o 6:39
Mam nieodparte wrażenie, ze to miasto nienawidzi drzew.
~~Zielona Pragnia niezalogowany
13 godz. 56 min. temu
~~Słomkowy Wawrzynek napisał(a): Bernard szybko się starzejesz, piszesz głupoty, tak aby coś pisać.

A ty drastycznie wolno mądrzejesz, a wlasciwie z wiekiem tylko szybciej głupiejesz...
~~Zielona Pragnia niezalogowany
17 min. temu
~~Złotordzawa Forsycja napisał(a): Mam nieodparte wrażenie, ze to miasto nienawidzi drzew.

Mam nieodparte wrazenie, ze marczefski nienawidzi krytyki wkolo ratusza, bo mu carewicz nowoodkręcony kurek przykręci. A drzewa to mu akurat wiszą i powiewają, jak wszelakie tematy społeczne czy tfu-ekologiczne, gdzie nie może laurki swoim nowym, hojnym mocodawcom wystawic :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza