~Estera napisał(a): Hej nie dawno przeprowadziłąm się do Bolesławca i chciałąm isc do wrozki czy ktos moze polecic mi jakąs???? Ktora chcociaz troche sie sprawdzaZadna wrozka nie powie Ci tyle prawdy, ile powiedziec moze prorokowanie w Duchu Swietym. Mozesz sama poprosic Pana Jezusa by miec ten dar, jesli jest to wedle woli Bozej, albo skorzystac z pomocy nowo narodzonych Chrzescijan ktorzy maja w sobie ten dar Ducha Swietego. Duch Swiety zna Twoje mysli, wiec nie zdziw sie, ze ktos dzialajacy pod Jego wplywem, powie Ci wtedy co myslisz. Niemniej, przepowiadanie przyszlosci jest zle i prowadzi czlowieka do pychy,a konczy sie smiercia w odzieleniu od Boga. Dar prorokowania w Duchu Swietym sluzy przede wszystkim do wskazywania drogi Bozej i objawiania Jego woli. Bog ma dla kazdego na zycie wspanialy plan i wspaniale wyjscie z kazdej sytuacji ! :) Kazdy kto przyjmie osobiscie Pana Jezusa Chrystusa jako swojego Zbawiciela moze sie o tym przekonac :).
nieznajomy napisał(a): Posłuchałam z grzeczności(seans był za darmo) i dalej sama kieruję swoim losem.Co ma być to będzie. :)Bog kocha ludzi i dla kazdego czlowieka ma wspanialy plan na zycie, ale jesli wyznajemy zasade "co ma byc to bedzie" naszym zycie Bog nie pokieruje (chociaz moze dotknac nasze serce i objawic nam Prawde) - zawsze jednak to od nasze decyzji zalezy, co z nami bedzie.
~nieznajomy napisał(a): Calahan,ja jestem chrześcijanką i jednam się z Bogiem co dzień i w każdej chwili,nawet teraz.Pisząc"co ma być to będzie" miałam na myśli,że nie będę wierzyć w wyssane historyjki ,lecz zawierzę Bogu i jestem gotowa postępować zgodnie z Jego planem choć nie wiem co dla mnie przygotował :)W takim razie przepraszam - z tresci tamtej wypowiedzi wynikalo co innego (Dzieci Boze nie chodza do wrozek za ktorymi stoja sily demoniczne - chyba, ze nie sa tego swiadome?...:) ). Co to planu Bozego na zycie - jesli czlowiek upamietal sie za zycia, wyznal Panu Jezusowi swoje zycie i prosi codziennie o jego wole w zyciu to w mocy Ducha Swietego dane jest mu poznawanie tego, co w jego zyciu jest Bog zaplanowal :). Gdy czegos nie wiemy, (a nalezymy juz do Pana Jezusa Chrysusa) pytajmy sie go osobiscie o to, co robic w zyciu, wszelkie swoje marzenia i prosby powierzajmy Jemu (w modlitwie). Odpowiedzi przychodza roznie. Czasem moze to byc bezposrednia odpowiedz Ducha Swietego, wizja od Niego, podany fragment Bibli, ale czesto jest to odpowiedz indywidualnie dostosowana do nas - najbardziej przez nas zrozumiala :). Zawsze warto czytac przy tym Biblie (szczegolnie Nowy Testament) - bo przez Slowo Boze Pan pokazuje nam podstawy naszego zycia w jednosci z Nim. Pozdrawiam i z Bogiem ! :).
~Misio napisał(a): ale tutaj katolików:)Sa tez nowo narodzeni Chrzescijanie (nie katolicy) :).