Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dobra wrózka

~ niezalogowany
13 października 2011r. o 7:26
Zgadzam się z Calahanem po raz pierwszy, ale nie w 100%. Dobra wróżka to zupełna bajka i bujda, tak samo jak Jezus, zbawienie itp. Bo jak może was zbawić ktoś kto od 1978 lat jest martwy...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 października 2011r. o 15:13
Byłam u Pani Lidii Musze przyznać że uwierzyłam we wszystko co powiedziala bo rzeczywiście to co mowila to byla prawda ale to co mialo mnie czekac nie sprawdzilo sie a bylam u niej 2 lata temu takze do żadnej juz nie pojde pozdrawiam
~ niezalogowany
13 października 2011r. o 19:41
czy ktos byl u pani lidi i moze powiedziec czy choc troche sie sprawdza to co mowi????
~ niezalogowany
13 października 2011r. o 20:10
Mam pytanie czy ktos byl kiedys u wrozki w Lubaniu???? kolezanka u niej byla ale wyjechala i juz nie mam z nia kontaktu a wszystko sie sprawdzilo i opisala dokladnie jej zycie nawet powiedziala ile ma dzieci ze 2 miesiace temu zmar jej ojciec i ile mial lat i ze jak byla bardzo mloda to poronila pierwszy raz ja na oczy widziala i byla w szoku ze tyle o niej wie... jesli kto kolwiek byl u niej ma adres i nr tel to bardzo bym rosila pozdrawiam serdecznie
983
#Calahan nieaktywny
13 października 2011r. o 21:35
~ napisał(a): Zgadzam się z Calahanem po raz pierwszy, ale nie w 100%. Dobra wróżka to zupełna bajka i bujda, tak samo jak Jezus, zbawienie itp. Bo jak może was zbawić ktoś kto od 1978 lat jest martwy...
Gdyby Pan Jezus Chrystus nie zmartwychstal nie moglby byc Zbawicielem. Gdyby nie bylo zmartwychstania, ponad 500 ludzi ktorzy widzieli Pana Jezusa Chrystusa zmartwychstalego nie mogli by mowic prawdy. Jesli jednak Pan Jezus Chrystus zyl i istnial, nie moglo byc inaczej. Nie mozna powiedziec, ze Pan Jezus Chrystus jest tylko nauczycielem - on byl Bogiem i Zbawicielem ludzkosci w ludzkiej postaci, ateraz jest Synem Bozym ktory moze Zbawic kazdego z nas, jesli tego bedziemy chcieli. Kto mowi, ze Pan Jezus Chrystus nie istnial, ten widocznie nie wie co mowi :). Jest wiecej dowodw (rowniez u jego wrogow) na zycie Pana Jezusa Chrystusa niz bysmy mogli przypuszczac.

Jezeli wiec uznajemy, ze Jezus Chrystus jest prwadzwiym Zbawicielem, to dlaczego mielibysm nie skorzystac z oferty jego Zbawienia? Mozemy sie zapytac - dla kogo jest Zbawienie? Zbawienie jest dla zlych ludzi, ktorzy wiedza, ze robili w zyciu zle. Oczywiscie nie ma na swiecie dobrych ludzi, bo kazdy z nas zgrzeszyl, niemniej, jesli tylko grzechy swoje osobiscie wyznamy Panu Jezusowi Chrystoswi, zechcemy zawierzyc mu swoje zycie i nawiazemy z Nim osobista relacje, bedziemy Zbawieni i wolni:). Wolni od niewoli upadlego swiata i piekla. Staniemy sie Dziecmi Bozymi, zawmieszka w nas Duch Swiety, ktory bedzie naszym przyjacielem, nauczycielem i pocieszycielem.

Zbawienia nie da chodzenie do kosciola (czyz nie jest tak, ze wielu z tych, co do kosciola chodza, w Boga w sercu nie wierzy?), zbawienia nie dadza dobre uczynki, bo Zbawienie jest z laski Bozej, dla tych co osobiscie (w modlitwie, slowie) przyjda do Pana Jezusa Chrystusa ze szczerym pragnieniem serca. Nie bojmy sie - On zmienia rowniez serca martwe i zatwardziale, trzeba tylko chciec by nas zmienial i przemienial, w mocy Ducha Swietego :).

Dopisane 13.10.2011r. o godz. 21:35:

~ napisał(a): Mam pytanie czy ktos byl kiedys u wrozki w Lubaniu???? kolezanka u niej byla ale wyjechala i juz nie mam z nia kontaktu a wszystko sie sprawdzilo i opisala dokladnie jej zycie nawet powiedziala ile ma dzieci ze 2 miesiace temu zmar jej ojciec i ile mial lat i ze jak byla bardzo mloda to poronila pierwszy raz ja na oczy widziala i byla w szoku ze tyle o niej wie... jesli kto kolwiek byl u niej ma adres i nr tel to bardzo bym rosila pozdrawiam serdecznie
Co w tym niezwyklego? Demony wiele rzeczy potrafia przekazac na temat czlowieka, ale nie potrafia czlowiekowi pomoc, a jedynie omamic i zaszkodzic (bo nienawidza ludzi, chociaz potrafia przybierac postac anilow swiatlosci, jak mowi Slowo Boze).

Podstawowe pytanie - po co Ci wrozka?:) Jestes niepewna swej przyszlosci? Czy nie lepiej zaufac Bogu, ktory daje zycie w obfitosci i ktory daje przyszlosc wieczna przez Zbawiciela, Pana Jezusa Chrystusa, niz ufac drugiemu czlowiekowi ktory sam nie wie skad ma swoja "moc"? Nie boisz sie powierzac swojego zycia wrozce?... Doprawdy, ja balbym sie zawierzac swoje zycie tak niepewnym ludziom... Tylko Bog jest pewny i On daje ludziom pewnosc Zbawienia i przyszlosc, i co wazne - w 100% dotrzymuje swojego slowa :).

Zmoderowano 13.10.2011 godz.21:38 - powód: Niebezpieczne (dla jezyka Polskiego) bledy ortograficzne :). (Calahan)

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~ niezalogowany
14 października 2011r. o 7:34
"Ludzie, którzy przestają wierzyć w Boga, zaczynają wierzyć w cokolwiek" (nawet najgłupszego)
~ niezalogowany
14 października 2011r. o 7:54
Calahan napisał(a): Gdyby Pan Jezus Chrystus nie zmartwychstal nie moglby byc Zbawicielem. Gdyby nie bylo zmartwychstania, ponad 500 ludzi ktorzy widzieli Pana Jezusa Chrystusa zmartwychstalego nie mogli by mowic prawdy. (...)Kto mowi, ze Pan Jezus Chrystus nie istnial, ten widocznie nie wie co mowi :).

A kto mówi że nie istniał ? Gdyby nie istniał to nie mógłby sobie teraz sympatycznie przegniwać w akcie integracji z glebą.

Co do tych 500 osób... Żywego Elvisa po śmierci widziało duuuuużo więcej osób, co chyba nie znaczy że sobie gość żyje i brzdąka w jakiejś lesnej głuszy na gitarce...

Calahan, jesteś z tym twoim zielonym wyznaniem nachalny do tego stopnia że aż żałosny... Świadkowie Jechowy to przy tobie małe pikusie-przytulaski ! Powinieneś byś moderowany do bólu, ale ktoś nieopatrznie z Ciebie zrobił moderatora (może Jezus ?!) więc możesz się tu wyżywać...
~ niezalogowany
14 października 2011r. o 7:56
A Chrystus to nazwisko czy drugie imię ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy