Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

2001
peti
26 lipca 2012r. o 9:04
Walka z krasnorostami jest długa i żmudna ale można ją wygrać.
Poprzednie posty bardzo pomocne i stosuj się do nich. Dołożę może tylko zwiększanie obsady roślinnej gdyż to zabiera glonom dobre warunki do rozwoju.Po restarcie zbiornika zawsze miałem problem z krasnorostami. Teraz po aplikowaniu CO2, nawożeniu, obsadzeniu zbiornika do maksimum i oczywiście mechanicznemu usuwaniu "chwastów"(same nigdy nie znikną) zauważyłem, że nowe się nie pojawiają a roślinki po odchorowaniu zaczynają rosnąć.Kryptokoryna, której liście się praktycznie rozpuściły z powodu zmiany warunków teraz wypuszcza nowiutkie czyściutkie listki.

Darek
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
26 lipca 2012r. o 15:53
Zaczyman więc działać. Dziękuję za wszystkie porady. Czuję, że okażą się cenne. Jeszcze raz dzięki :*
8971
#blazer1983 nieaktywny
27 lipca 2012r. o 10:24
Witam
Mam ogromną prośbę.
Dysponuje ktoś z was mikroskopem?
Mam chorą paletkę jest to już prawdopodobnie końcowe stadium.
Padła mi wcześniej jedna ta będzie już raczej druga.

Prośba do was: jeśli ma ktoś mikroskop proszę o kontakt !! !! !!

Chciałbym wiedzieć co za cholerstwo uśmierca mi ryby i na przyszłość wiedzieć jak z tym walczyć.

Pozdrawiam
2924
#Anonim2924 nieaktywny
27 lipca 2012r. o 10:41
Blazer, weź paletkę i jedź z nią do Piotrka Klasy, masz tu telefon 600 801 178. Jak trzeba będzie powołaj się na mnie.
Piotrek gabinet ma na Kraszewskiego, ma mikroskop i jestem pewien że chętnie Ci pomoże bo sam ma palety a poza tym jest bardzo sympatyczny. Powie Ci co oblazło twoje rybcie i przepisze co trzeba.
4743
#MANSON nieaktywny
29 lipca 2012r. o 20:42
Mam do was wielką prośbę!
..czy posiada ktoś z was karmnik czasowy? Potrzebuję na kilka dni i odwdzięczę się napewno :D ;)
Pozdrawiam .
~marcin niezalogowany
30 lipca 2012r. o 22:01
moje skalarki złożyły dzisiaj ikrę.Jest szansa że doczekam się maluchów w wielogatunkowym akwarium?narazie dzielnie bronią jajeczek przed innymi skalarami :> ale poziom agresji w baniaku rośnie...
2001
peti
31 lipca 2012r. o 9:43
MANSON napisał(a): Mam do was wielką prośbę!
..czy posiada ktoś z was karmnik czasowy? Potrzebuję na kilka dni i odwdzięczę się napewno :D ;)
Pozdrawiam .

Drogi kolego, martwisz się pewnie o karmienie rybek na urlopie.Też miałem kiedyś ten problem ale okazało się, że kilka dni bez jedzenia nie robi rybkom żadnej krzywdy a akwarium przy okazji robi się czystsze. Sprawdzone w teorii i praktyce, że nie jest to przejaw okrucieństwa. ;)

Darek
4743
#MANSON nieaktywny
31 lipca 2012r. o 18:59
Dzięki za uwagę Darku,ale to 7 dni :]
Wiem ,że dadzą radę tylko jakoś nie mam serca zostawić ich bez "Papu" :D
Wujcio poratował mnie karmnikiem elektronicznym tak więc sytuacja opanowana ;) [img=1343753823_ke9x0ou.jpg]

Wujek ta mała z czerwonym pyskiem na samym dole to Rodostomus o którym rozmawialiśmy ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.