WujekDobrraRada napisał(a): Blazer, po ponad półrocznej "nieobecności" w akwarium mój lotos zaczął wypuszczać :-)
Dzisiaj Manson pokazał mi zdjęcia twojej śp. paletki i na 99% wiem co jej się stało:
Wlazła Co pomiędzy grzałkę i ścianę akwarium i poparzyła się. Jeśli nie chcesz w przyszłości mieć takich akcji to kup sobie do grzałki przyssawki z dystansami lub nakładki na grzałki.
Pozdrawiam
Wujek to raczej nie to bo na poczatku to byla mala biala plamka a po czasie zaczela sie robic wieksza poza tym na pletwach grzbietowej i brzusznej tez miala dziwne biale naloty i odbarwienia. Szlak wie co to bylo za paskudztwo. Mam tylko nadzieje, ze inne nie zalapia rzadnego syfa bo juz mnie szlak trafia z tymi paletkami :/
Jak narazie lecze ogolny sola i temperatura bo co niektore maja biale kropki na ciele mysle, ze to ospa. Dzisiaj zjezdzam temp w dol bylo 32 teraz jest 31. Jutro mysle, ze bedzie 30 i tak zostawie przez kilka dni a potem zjade do 28 i zrobie mala podmianke wody bo biologie mam zryta na maxa w baniaku i nie chce juz wiecej mieszac chemia... ;(