~Seba napisał(a): Witam , od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą tła , tj tylniej szyby akwarium . Mam jakieś dawno temu kupione zdjęcie ze sklepo akwarystycznego powiekszone na takiej jakby folii i doklejonej do tylniej szyby akwarium na zdjęciu jakieś rośliny akwariowe itp. ale już mi się chyba trochę znudził a chciałbym spróbować może z czarnym tłem ??? Co byście proponowali aby tam umieścić z Tyłu czarnego ???
Miałem kiedyś płytę styropianową, lekko wydłubaną, tak "losowo" i pomalowaną czarnym sprayem. Wyglądało rewelacyjnie. Oczywiście na zewnątrz akwarium powieszone na tylnej szybie. Weź płytę o grubości 10cm i przeoraj ją, wiesz jakieś niby jaskinie, zagłębienia a potem zamaluj to sprayem, tak nierównomiernie, żeby cały styropian był tym pokryty ale w niektórych miejscach mocniej - będzie rewela!
Pozdrawiam
Dopisane 05.09.2012r. o godz. 20:45:
p.s. maluj szybko cienkimi warstwami i dawaj każdej warstwie dobrze wyschnąć przed położeniem następnej gdyż spray jest nitro i nadtapia styropian jak się zapryska na raz za dużo.
Dopisane 05.09.2012r. o godz. 20:47:
Acha i licz się z glonami na tylnej szybie gdyż te lubią czarne podłoże - pomimo tego że będzie za szybą :-)