Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~ niezalogowany
4 stycznia 2013r. o 8:18
~discuss napisał(a): Mam pytanie był może ktoś w tym centrum w legnicy na dziale akwarystycznym ? warto tam pojechać ?
www.majewscy.pl

Dodam ,że w dziale galeria można wejść w zoologia i akwarystyka a tam całkiem przyzwoicie wypasione półeczki ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2001
peti
4 stycznia 2013r. o 13:48
Polecam ten sklep.Jest co wybrać nie tylko w dziale akwarystycznym.

Darek
378
peyooo
4 stycznia 2013r. o 18:33
Całe Centrum jest godne polecenia, warto zajrzeć. Jeśli chodzi o akwarystykę to wybór jest dość spory, choć w samych rybkach to zależy jak się trafi. Godnym polecenia sklepem w Legnicy jest zoologiczny przy ul. Gwiezdnej. Bardzo duży wybór ryb oraz roślin, dobre ceny i co najważniejsze, zawsze zadbane zbiorniki.
3943
#FRANCA nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 21:59
Oddam sumika wędrującego-długowąs :)

Długowąs – Clarias Batrachus. Sum ten do Europy został sprowadzony w 1899 roku. Najbardziej popularna wśród akwarystów jest odmiana łaciata oraz złocista. W formie dzikiej posiada ciało nakrapiane, zielonkawobrązowe i węgorzowate. Gatunek ten rośnie bardzo szybko. Aktywizuje się w trakcie nocy, zaś w ciągu dnia ukrywa się. Jego płetwy brzuszne są niewielkich rozmiarów. Na płetwach piersiowych znajdują się kolce jadowe. Cechy charakterystyczne: Oczy umiejscowione po bokach (wyraźnie do przodu), 4 pary wąsów oraz spłaszczona szeroka głowa. Większość czasu spędza w dolnych partiach zbiornika. Ciekawostką jest fakt, że potrafi wydostawać się z wody i przebywać na lądzie dzięki magazynowaniu powietrza w specjalnym narządzie oddechowym (Przypomina błędnik w który wyposażone są ryby labiryntowe.[img=1357333067_t3mmr6a.jpg]

Dopisane 04.01.2013r. o godz. 21:59:

FRANCA napisał(a): Oddam sumika wędrującego-długowąs :)

Długowąs – Clarias Batrachus. Sum ten do Europy został sprowadzony w 1899 roku. Najbardziej popularna wśród akwarystów jest odmiana łaciata oraz złocista. W formie dzikiej posiada ciało nakrapiane, zielonkawobrązowe i węgorzowate. Gatunek ten rośnie bardzo szybko. Aktywizuje się w trakcie nocy, zaś w ciągu dnia ukrywa się. Jego płetwy brzuszne są niewielkich rozmiarów. Na płetwach piersiowych znajdują się kolce jadowe. Cechy charakterystyczne: Oczy umiejscowione po bokach (wyraźnie do przodu), 4 pary wąsów oraz spłaszczona szeroka głowa. Większość czasu spędza w dolnych partiach zbiornika. Ciekawostką jest fakt, że potrafi wydostawać się z wody i przebywać na lądzie dzięki magazynowaniu powietrza w specjalnym narządzie oddechowym (Przypomina błędnik w który wyposażone są ryby labiryntowe.[img=1357333067_t3mmr6a.jpg]

nr telefonu 781230753 :) Pilne !! !! !! !!
5777
#agaser nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 22:05
śliczności sumik .Czemu chcesz oddać? czyżby pogrom wśród rybek poczynił?
3943
#FRANCA nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 22:20
agaser napisał(a): śliczności sumik .Czemu chcesz oddać? czyżby pogrom wśród rybek poczynił?

Właśnie dlatego mamy,małe rybki,są też większe,ale zaczął ostatnio nam je zjadać.Do tej pory był z nim spokój :/
5777
#agaser nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 22:25
miałam kiedyś to sama-rybki w magiczny sposób znikały-co rano przynajmniej o jedną mniej było-wtedy tak naiwna byłam,że na słowo wierzyłam sprzedawcom i jak mówili,że coś będzie mi w zgodzie z resztą obsady żyło to kupowałam nie sprawdzając.Wystarczyło,że mi się jakaś rybka podobała...ech.
3943
#FRANCA nieaktywny
4 stycznia 2013r. o 22:27
I co z nią zrobiłaś,dałaś ją komuś czy sprzedałaś? Nie wiem co z nią teraz zrobić :|
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.