Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~ niezalogowany
11 maja 2013r. o 14:38
~SZCZERY napisał(a): DOSYĆ DUŻA PACZKA KRZACZKÓW DO ODDANIA
50120786

ZAREZERWOWANE
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~SZCZERY niezalogowany
11 maja 2013r. o 20:21
~ napisał(a):
~SZCZERY napisał(a): DOSYĆ DUŻA PACZKA KRZACZKÓW DO ODDANIA
50120786

ZAREZERWOWANE

Nie aktualne!!!!
~grzegorz niezalogowany
17 maja 2013r. o 17:48
witam . przyjme szczepki roslinek , ile by nie było . moj na 730 868151
~ niezalogowany
17 maja 2013r. o 17:58
ma ktoś ślimaki ampularie
~k1p niezalogowany
17 maja 2013r. o 20:06
A czy ktoś z Was ma doświadczenie z akwarium morskim?? Tak nieśmiało myślę o własnym kawałku morza w pokoju.
Przeczytałam już chyba wszystkie możliwe fora i docierają do mnie sprzeczne informacje.
Zastanawiam się, czy zaczynać od zera, czy kupić już gotowe, z życiem. A jeśli gotowe, to jak najlepiej to wszystko przetransportować?? Wiem, że fauna w takim akwarium jest bardzo wrażliwa na wahania temperatury.
No i wreszcie, czy słyszeliście o kimś w okolicach Bolesławca, kto miałby coś takiego na sprzedaż. Myślę o dużym zbiorniku, około 300 litrów :-)[img=1368813925_aazd4lw.jpg]
~Frog BC niezalogowany
17 maja 2013r. o 20:19
~k1p napisał(a): A czy ktoś z Was ma doświadczenie z akwarium morskim?? Tak nieśmiało myślę o własnym kawałku morza w pokoju.
Przeczytałam już chyba wszystkie możliwe fora i docierają do mnie sprzeczne informacje.
Zastanawiam się, czy zaczynać od zera, czy kupić już gotowe, z życiem. A jeśli gotowe, to jak najlepiej to wszystko przetransportować?? Wiem, że fauna w takim akwarium jest bardzo wrażliwa na wahania temperatury.
No i wreszcie, czy słyszeliście o kimś w okolicach Bolesławca, kto miałby coś takiego na sprzedaż. Myślę o dużym zbiorniku, około 300 litrów :-)[img=1368813925_aazd4lw.jpg]

jak juz sie zdecydujesz to fajnie ja sie decyduje juz okolo roku i jakos nie moge ale jakby bylo nas wiecej zawsze latwiej chyba ja jak bede zaklkadal to raczej od zera fajnie widziec jak cos nowego wyrasta niewiadomo skad a mianowicie myslalem nad tylko zywa skala i stopniowo pozniej jak juz sie unormuja warunki cos dokladac malo rybek wiecej korali itp czyli ja jestem bardziej za rafa zbiornik chcialbym zrobic z aktualnego slodkowodnego 240L

pozdrawiam
2820
#k1p nieaktywny
17 maja 2013r. o 20:37
Teraz też mam słodkowodne 100x50x45, ale myślę o zakupie czegoś troszkę wyższego i w pełni przystosowanego do słonej wody, czyli z kominem i sumpem schowanym w szafce - teraz nie mam takiej możliwości.
Poza tym mam "z odzysku" kilkanaście kilogramów wapiennej skały, która nadaje się do zasiedlenia przez koralowce. Kwestia zakupu żywej skały i stworzenia im dogodnych warunków.
Boję się tylko, że zrobię to wszystko zbyt szybko, do końca nie przemyślę, a później będę żałować.
Podoba mi się ten artykuł:
http://www.akwaswiat.net/morskie-nie-taki-diabel-straszny-ani-niekoniecznie-taki-t-9547.html
i chyba pójdę tym tropem... Tylko jaką mam pewność, że to zadziała? :-)
~Frog BC niezalogowany
17 maja 2013r. o 21:24
Pewnosci nie ma artykul bardzo dobry szybciej go nie czytalem i daje do myslenia :)
mnie przerasta troche to ze nie za czesto jestem w domu z powodu pracy jaka wykonuje a mianowicie kierowca zawodowy i nie wiem czy uda mi sie to pogodzic kiedykolwiek biorac pod uwage ze mam tyle z tym doswiadczenia co ty albo jeszcze mniej
nie chce obarczac opieka nad akwarium zony bo nie chciala juz za bardzo slodkowodnego a przy nim chyba troche mniej trzeba sie bawic :)
pozdrawiam
aktualnie z okolic Chemnitz :)
:D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.