Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4743
#MANSON nieaktywny
24 grudnia 2013r. o 15:20
Dla mnie nie będą wesołe ,ale wam życzę wszystkiego dobrego.
zrobiłem wczoraj podmiankę wody i wybiłem pół obsady ;(
Wodociągi zrobiły mi prezent pod choinkę ;(
...stary i głupi :/ No nic moja wina i jakoś to przegryze :|

Uważajcie na wodę w tym okresie chociaż wiem ,że zmienili coś w składzie naszej przewspaniałej "mineralnej" łotry :/

Wszystkiego naj Akwamaniacy :]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Seba1607 niezalogowany
24 grudnia 2013r. o 18:09
Jakies 2 tygodnie temu zalozylem sobie wiekszy zbiornik 250 litrow , caly osprzet hula musze jeszcze troszke ryb dokupic a rslinki sie rozrosna .Przykro Manson szkoda ryb powwini jakies odszkodowanie Ci dac ;)
~ niezalogowany
27 grudnia 2013r. o 10:54
Gdzie kupię najtaniej świetlówki do akwarium i jaki polecacie filtr zewnętrzny do akwarium 126 l?
~ niezalogowany
27 grudnia 2013r. o 14:17
~ napisał(a): Gdzie kupię najtaniej świetlówki do akwarium i jaki polecacie filtr zewnętrzny do akwarium 126 l?
Oczywiście chodzi mi o świetlówki akwarystyczne na rośliny żeby pieknie rosły
4743
#MANSON nieaktywny
27 grudnia 2013r. o 17:47
Sylvania aquastar + Sylvania grolux lub
o...m day light+ o...m fluora ;)
oba zestawy sprawdzone ,ale ten pierwszy dostępny tylko na allegro a drugi w amperze :]

...zaznaczam ,że same świetlówki to nie wszystko.
W grę wchodzą jeszcze odpowiednie nawozy.
;)

Zastosowana autokorekta

217
#Anonim217 nieaktywny
27 grudnia 2013r. o 17:59
okupczym rządzi:D:D:D
świetlówki O.S.R.A.M. najtaniej można dostać... w Castoramie
Ja kupuje w Legnicy, fluora trochę droższa ale day light kosztuje grosze
BTW 2 świetlówki (zapewne 18w) na 126 l to trochę mało
~ niezalogowany
27 grudnia 2013r. o 19:54
tieri napisał(a):
Mam w akwarium 2 świetlówki 18 w zwykłe,takie które montują do tradycyjnych pokryw+dodatkowa świetlówka 24w sylvania grolux,przy tych świetlówkach nie za bardzo roślinki rosną?
~ niezalogowany
27 grudnia 2013r. o 20:00
~ napisał(a):
tieri napisał(a):
Mam w akwarium 2 świetlówki 18 w zwykłe,takie które montują do tradycyjnych pokryw+dodatkowa świetlówka 24w sylvania grolux,przy tych świetlówkach nie za bardzo roślinki rosną?
Czy 60w to też raczej za mało na 126 l?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza