Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~obozowicz niezalogowany
27 grudnia 2013r. o 20:30
Napisze tak.na każdy litr jak się chce roslibki chodowac to 1wat.ja stosowalem świetlówki w warwie 865lub965firma bez różnicy.do tego co butli i swoj nawóz oparty na symfonii zlota. Byli czas ze rekina glownie zaopatrywalem.zabienice kwitly a rośliny bablowaly.poczytalcie sobie forum akwarystyczne na temat oświetlenia .ja wiedzę tam czerpalem plus ksiazki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~soldat niezalogowany
28 grudnia 2013r. o 2:03
~ napisał(a):
~ napisał(a):
tieri napisał(a):
BTW 2 świetlówki (zapewne 18w) na 126 l to trochę mało
Mam w akwarium 2 świetlówki 18 w zwykłe,takie które montują do tradycyjnych pokryw+dodatkowa świetlówka 24w sylvania grolux,przy tych świetlówkach nie za bardzo roślinki rosną?
Czy 60w to też raczej za mało na 126 l?

Rośliny potrzebują dużo światła i nawozu. Baniaki holenderskie kosztują, ale cieszą oko:)
10895
#bitek.pl nieaktywny
28 grudnia 2013r. o 14:32
najlepiej 0,5W/l mocy "elektrycznej" nie tego tam co fizycznie żarówka ma np. 5W a świeci jak 100. Ja mam 150W HQI na niecałe 400l - rośliny rosną jak szalone co można zobaczyć w dziale ogłoszeniowym "Dom i ogród- Sprzedam(inne).

http://www.bolec.info/index.php?boleslawiec=forum&forum=16&act=showtopic&topic=84639&strona=last

serwis notebooków - www.bitek.pl
~ niezalogowany
29 grudnia 2013r. o 13:23
Kupię filtr kubełkowy zewnętrzny jak ktoś ma i już nie potrzebuje? do akwarium ponad 100l
217
#Anonim217 nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 15:35
nosze się zamiarem restartu baniaka, ale chce z czasem zrobić Holendra.
Jakie podłoże byście polecali ??
4669
#Shakur nieaktywny
3 stycznia 2014r. o 19:25
Mam do oddania woreczek z kilkoma sadzonkami Paprotnicy Sumatrzańskiej. Od małych do dużych.
ZA FRIKO :)

723132245 (W sobotę i niedzielę od 12)
GG: 2757196
~akwa niezalogowany
6 stycznia 2014r. o 10:42
tieri podaj swój telefon zadzwonie, mam cos co moze ci sie przyda
217
#Anonim217 nieaktywny
6 stycznia 2014r. o 13:40
pisz na priv
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza