Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~Daniel niezalogowany
16 października 2014r. o 22:15
W lecie miałem atak glonów - myślę że przez przenawożenie i wtedy wiele roślin mi zmarniało - stąd te korzenie . Teraz powoli wraca to do normy jak przestałem nawozić . Teraz może powoli już brakować czy mikro czy makro - niestety nie jestem dobry w nawożeniu :( nigdy nie robiłem testów , zawsze nawoziłem poprzez obserwację roślin. Na dnie mam roczne AquaBasic wiec ono też coś zawsze nawozi. Dziękuje za uwagi . Każda rada jest cenna.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ulka niezalogowany
19 października 2014r. o 17:20
Witam
Oddam trochę roślin, tel. 691970861. Pozdrawiam
7722
#marzka167 nieaktywny
21 października 2014r. o 22:19
Mam pytanie czy welony mogą być z żłówiem akwariowym bądź żabą proszę o odpowiedz rozsądną gdyż kocham swoje welony i nie chce narazić je na niebezpieczeństwo lecz chce by miały nowe towarzystwo
~malkontent niezalogowany
22 października 2014r. o 8:23
Niestety nie. Zolwie polują na ryby a zaby są plazami , a więc zwierzętami ziemno-wodnymi. Musisz im zapewnić możliwość wyjścia z wody
~ niezalogowany
22 października 2014r. o 9:27
marzka167 napisał(a): Mam pytanie czy welony mogą być z żłówiem akwariowym bądź żabą proszę o odpowiedz rozsądną gdyż kocham swoje welony i nie chce narazić je na niebezpieczeństwo lecz chce by miały nowe towarzystwo

żółw zeżre Ci wszystkie ryby,wiem z autopsji....
~puma niezalogowany
23 października 2014r. o 22:53
http://www.nadg.com.pl/ strona akwarystyczna super zrobiona przez naszych chłopaków z Bolesławca tylko brak aktualnych informacji bo tam czas zatrzymuje się na 2013:)
1906
#MJ nieaktywny
26 października 2014r. o 22:06
Jest sprawa drodzy akwaryści ;)
jakieś 3 tygodnie temu dostałam bojownika w kuli.
Jak przestał jeść, i wypływać z zameczku to zaczęłam czytać o tym jak się hoduje bojowniki. Żeby nie mieć na sumieniu takiej małej istotki, to od dziś jestem posiadaczką dużego akwarium (wym.80x35x40cm) z filtrem, grzałką i pokrywą z lampami.
I tu zaczynają się schody. Jestem totalnie zielona w tym temacie, nie wiem od czego zacząć, a wiadomości w sieci są trochę sprzeczne, czy może mi ktoś z was napisać, krok po kroku jak mam urządzić akwarium, jakie rybki dokupić i roślinki, ile żwirku i jakiego?
Pan w sklepie zoologicznym nie będzie dla mnie raczej źródłem wiedzy, skoro sprzedał bojownika w kuli i kazał tylko raz w tyg zmieniać wodę.
Chciałabym jak najszybciej przeprowadzić bojownika do nowego lokum,wiec proszę o pomoc ;)

Dopisane 26.10.2014r. o godz. 22:06:

Jest sprawa drodzy akwaryści ;)
jakieś 3 tygodnie temu dostałam bojownika w kuli.
Jak przestał jeść, i wypływać z zameczku to zaczęłam czytać o tym jak się hoduje bojowniki. Żeby nie mieć na sumieniu takiej małej istotki, to od dziś jestem posiadaczką dużego akwarium (wym.80x35x40cm) z filtrem, grzałką i pokrywą z lampami.
I tu zaczynają się schody. Jestem totalnie zielona w tym temacie, nie wiem od czego zacząć, a wiadomości w sieci są trochę sprzeczne, czy może mi ktoś z was napisać, krok po kroku jak mam urządzić akwarium, jakie rybki dokupić i roślinki, ile żwirku i jakiego?
Pan w sklepie zoologicznym nie będzie dla mnie raczej źródłem wiedzy, skoro sprzedał bojownika w kuli i kazał tylko raz w tyg zmieniać wodę.
Chciałabym jak najszybciej przeprowadzić bojownika do nowego lokum,wiec proszę o pomoc ;)
~Puma niezalogowany
27 października 2014r. o 9:36
Witamy w naszym gronie akwaryst ów i bardzo się ciesze na tak szybka pozytywna reakcje. Nie da się nawet podstaw opisać w kilku zdaniach. Ja zapraszam do siebie na kawę i mogę dużo podpowiedzieć. Odezwij się mój numer tel. 513080196 ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMAMrowka zaprasza