Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

2924
#Anonim2924 nieaktywny
4 października 2011r. o 8:16
massi2301 napisał(a): Jak wujku ślimaki się rozmnożyły??

Massi no niestety nie... Nie dawały sobie rady z plagą tych małych czerwony s.....li więc zakupiłem dwie bocje wspaniałe, te zrobiły porządek ze ślimakami, wszystkimi... :|

Pozdrawiam

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4743
#MANSON nieaktywny
4 października 2011r. o 18:55
WujekDobrraRada napisał(a):
massi2301 napisał(a): Jak wujku ślimaki się rozmnożyły??

Massi no niestety nie... Nie dawały sobie rady z plagą tych małych czerwony s.....li więc zakupiłem dwie bocje wspaniałe, te zrobiły porządek ze ślimakami, wszystkimi... :|

Pozdrawiam

Wuja znam ten ból! hihi! To jest masakra! :D ale moje smoki też dają radę ;) [img=1317747262_071qixf.jpg]

Tojest jeszcze stara fotka bo teraz to są kolosy :]

Zastosowana autokorekta

3754
#iwetka20 nieaktywny
5 października 2011r. o 13:17
Wczoraj zauważyłam u siebie, że moje Helenki się rozmnożyły :D nie wiem ile dokładnie, bo gubią się w podłożu. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wyglądają jajeczka ślimaka Helenki?? W przyszłości bym wiedziała kiedy mogą się pojawić jakieś nowe sztuki. Pozdrawiam wszystkich akwarystów.
5777
#agaser nieaktywny
22 października 2011r. o 17:16
ratunku!!!
se wymyśliłam,że zakładam akwa-w sklepie z różnościami zakupiłam podłoże JBL Manado i AquaBasis plus-mądry pan w sklepie mi tak doradził.Kazał manado zalać wrzątkiem co by nie było problemu z twardością wody.Problem w tym,że podczas mojej nieobecności dzieckom się zachciało zrobić niespodziankę i wysypały podłoże do akwa i nawet częściowo wodą zalały.Oczywiście nie sparzone.Co teraz? mam to wybierać i zaczynać od nowa? jakoś marnie to widzę.Pomóżcie
4743
#MANSON nieaktywny
22 października 2011r. o 17:19
Jaka jest teraz woda? Zmulona czy klarowna?
5777
#agaser nieaktywny
22 października 2011r. o 18:59
zmulona
4743
#MANSON nieaktywny
22 października 2011r. o 19:16
Jak duze akwa? jezeli nie ma ryb to nie tragedia. wystarczy wy płukać w zimnej wodzie .Ja nigdy nie wygotowywałem gotowego podłoża i jest ok.
5777
#agaser nieaktywny
22 października 2011r. o 19:59
90 litrów. ryb nie ma.Problem w tym,że ta Aqua to jak ziemia w doniczce,zebrać do płukania z tej warstwy manado do praca dla kopciuszka

Dopisane 22.10.2011r. o godz. 19:59:

a tak przy okazji-podzieli sie ktoś roślinkami?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza