Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

1593
#lukassan nieaktywny
27 października 2011r. o 20:14
Witam :) Nie wiem czy ten temat juz ktos poruszyl bo nie chce mi sie przewijc ponad 50 stron, no ale ok. Mam maly problem ze swoim akwarium. Mam je od 1,5 miesiaca ale od zeszlego tygodnia nagle kamyczki na dnie i sztuczne skalki zaczyna pokrywac cos brazowego i przestaje to wygladac ladnie :( Czy to cos powazniejszego? Jak to zwalczyc? Pomocy!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5907
#Marek1987 nieaktywny
27 października 2011r. o 20:46
lukassan napisał(a): Witam :) Nie wiem czy ten temat juz ktos poruszyl bo nie chce mi sie przewijc ponad 50 stron, no ale ok. Mam maly problem ze swoim akwarium. Mam je od 1,5 miesiaca ale od zeszlego tygodnia nagle kamyczki na dnie i sztuczne skalki zaczyna pokrywac cos brazowego i przestaje to wygladac ladnie :( Czy to cos powazniejszego? Jak to zwalczyc? Pomocy!

Moim zdaniem to mogą być okrzemki.. Należy je zwalczać poprzez zmniejszenie oświetlenia i ich mechaniczne usuwanie, poczytaj jeszcze w necie zobacz może jakieś zdjęcia i upewnisz się czy to akurat okrzemki
~ niezalogowany
27 października 2011r. o 20:52
Mam do was pytanie. Dlaczego w akwarium (karpie koi) zawsze jest zielony nalot i metna woda?
~akwafan niezalogowany
27 października 2011r. o 22:08
lukassan napisał(a): Witam :) Nie wiem czy ten temat juz ktos poruszyl bo nie chce mi sie przewijc ponad 50 stron, no ale ok. Mam maly problem ze swoim akwarium. Mam je od 1,5 miesiaca ale od zeszlego tygodnia nagle kamyczki na dnie i sztuczne skalki zaczyna pokrywac cos brazowego i przestaje to wygladac ladnie :( Czy to cos powazniejszego? Jak to zwalczyc? Pomocy!

jest to niska jakość wody, usuwanie ręcznie raczej nic nie da. Trzeba zająć się florą bakteryjną w akwa, normalnie trwa to kilka miesięcy zanim akwa się ustabilizuje i nawet wtedy nie ma pewności,że będzie ok. Najlepiej zrobić to przy pomocy specyfików dostępnych w sprzedaży np. bactozym,denitrol lub coś podobnego. pozdr. (miałem podobnie) :P
5777
#agaser nieaktywny
31 października 2011r. o 18:19
wybralam sie dziś na zakupy rybno-roślinne,kierunek Starzyńskiego-jakież było moje zdziwienie gdy sklepu tam nie znalazłam:-(
Kochani czy oprócz "REKINA" i zoologicznego na wesołej jest w Bolcu jeszcze jakiś sklep w którym można kupić rybki i roślinki? Pomijam oczywiście "brico" bo to co tam dziś zobaczyłam przeraziło mnie tak,że miejsca tego unikać będę jak przysłowiowy diabeł święconej wody.
4743
#MANSON nieaktywny
31 października 2011r. o 18:38
Nie ma nic! Lipa!
Polecam Zgorzelec w Galerii jest sklep bardzo dobrze zaopatrzony i ceny nawet przystępne ;)
5777
#agaser nieaktywny
31 października 2011r. o 19:16
no to faktycznie lipa...
a ja ponawiam moje pytanie sprzed jakiegoś czasu-podzieli się ktoś roślinkami?
5907
#Marek1987 nieaktywny
31 października 2011r. o 19:31
A ja ponawiam pytanie o korzenie do akwa :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza