Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

2001
peti
23 października 2011r. o 0:22
Witam wszystkich miłośników akwarystyki.
Jestem właśnie po restarcie zbiornika. Przegrałem walkę z krasnorostami, mój anubias nana praktycznie został zdepilowany, w dobrej kondycji zostały tylko mikrozorium. zupełnie znikła mi wgłębka, którą co tydzień musiałem garściami pchać do kubła, Przyczyn tego pomoru roślin nie znam, szczególnie, że ryby chowały się doskonale, ale piszę w temacie wgłębki, której mi bardzo brakuje. Może ktoś posiada nadmiar ? Chętnie się wymienię za gałązkę anubiasa lub mikrozorium bo to mi tylko zostało. Poszukuję też takiej niskiej trawki podobnej do nurzańca.

Darek
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ulka niezalogowany
23 października 2011r. o 8:06
Ja mam wgłębkę. Ale miałam ostatnio chorobę w akwa, więc nie będę proponować teraz. Może za tydzień :)
2001
peti
23 października 2011r. o 12:09
Ok. Poczekam.
Kontakt na [email protected]

Dopisane 23.10.2011r. o godz. 11:48:

Barwniaki zakładają rodzinę. Niestety zostały mi tylko zdjęcia. Rybki poległy w starciu z Pielęgnicami Salvini, które też postanowiły się rozmnażać...[img=1319363296_pf7u9ls.jpg]

Dopisane 23.10.2011r. o godz. 12:09:

A to wspomniane wcześniej pielęgnice Salvinii. Odradzam trzymanie tych "kilerów" razem z innymi rybami. W czasie tarła i w trakcie opieki nad narybkiem wytłukły mi prawie cała obsadę. Zostały piskorki , opaczki i ślimaki świderki( te ostatnie chyba dlatego, że się zakopują w piasek) Ale przyznajcie , że to jednak piękne ryby.[img=1319364562_tcpkqkf.jpg]

Darek
~ulka niezalogowany
23 października 2011r. o 15:00
Czy ma ktoś może na sprzedaż pielęgniczkę Kakadu ? Gupiki też mogą być :)
~marzuniia niezalogowany
24 października 2011r. o 10:46
chętnie przyjmę roślinki jeśli ktoś robi wycinkę u siebie, slimaków się nie boje, mam stadko bocji i więc na pewno sobie poradzą:)
~ulka niezalogowany
24 października 2011r. o 18:21
Ja wezmę gupiki :)
2900
#falco nieaktywny
24 października 2011r. o 18:24
~ulka napisał(a): Czy ma ktoś może na sprzedaż pielęgniczkę Kakadu ? Gupiki też mogą być :)
...a Kakadu to nie papuga?....tak pytam bo powtarzasz posty jak ona... ;) :) :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ulka niezalogowany
27 października 2011r. o 19:39
Gupiki już w nowym domu.

Dziękuję.

Krewetki mogę załatwić :) Napisz ile potrzebujesz. Ja dowiem się w jakiej cenie :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!