Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~ niezalogowany
7 czerwca 2012r. o 10:37
~ napisał(a):
~PANCZO napisał(a): No i wiedz, że kosiarki bardzo szybko rosną.
Racja ,to zależy od wielkości zbiornika kto jaki ma otoski dorastają do ok 4cm,a kosiarki do 13cm więc jest duża różnica.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4743
#MANSON nieaktywny
7 czerwca 2012r. o 11:47
Panczo ja swojej Crypto usówam tylko stare liście co parę tygodni. Z tego co wiem to Cryptokoryny nie należą do bardzo wymagających jeżeli chodzi o oświetlenie. Wszystkie rośliny które posiadam to gatunki rosnące wolno [oprócz mchu],mało wymagające bo przy Dyskach nie wskazane jest za mocne oświetlenie.

...jak długo masz tą swoją Crypto?

acha! Crypto nie nawidzą przesadzania,tak mi się przypomniało :D
Pozdro maniacy! :D
~ niezalogowany
7 czerwca 2012r. o 12:03
Czy słyszał ktoś o czymś takim co sie wkłada do filtra w celu zwalczania okrzemków ?
~marcin niezalogowany
7 czerwca 2012r. o 12:44
moja żabienica 2 tygodnie temu wypuściła kłącze które teraz ma około 30 cm i dalej pnie się do góry.Ktoś podpowie co dalej z tym robić ?:) [img=1339065889_bxjehlx.jpg]
~ niezalogowany
7 czerwca 2012r. o 12:51
i przy okazji ponawiam moją prośbę o samicę skalara.Odkupię albo wymienię pozdr dla akwamaniaków ;)
378
peyooo
7 czerwca 2012r. o 14:02
~ napisał(a): Czy słyszał ktoś o czymś takim co sie wkłada do filtra w celu zwalczania okrzemków ?

Wkład JBL silicatex pochłania z wody krzemian ale i przy okazji fosfor, co może być niekorzystne w akwarium roślinnym, zwłaszcza przy zbyt długim stosowaniu.

Dopisane 07.06.2012r. o godz. 14:02:

~marcin napisał(a): moja żabienica 2 tygodnie temu wypuściła kłącze które teraz ma około 30 cm i dalej pnie się do góry.Ktoś podpowie co dalej z tym robić ?:) [img=1339065889_bxjehlx.jpg]

Doczekałeś się zakwitu, nic nie rób tylko podziwiaj wkrótce kwiatki :)
4743
#MANSON nieaktywny
7 czerwca 2012r. o 15:42
Jeżeli chodzi o Zabienicę to 90% daję na młode szczepy ,a 10% na kwiat,ale powodzenia :D ;)
378
peyooo
7 czerwca 2012r. o 15:47
Przy pędach z młodymi roślina wypuszcza listki już dużo wcześniej i nie pnie się w górę, natomiast przy kwitnieniu puszcza pęd pionowo w górę długości ok. 30cm. Stąd moje przekonanie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.