Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Telewizja cyfrowa azart sat

~eM niezalogowany
16 marca 2010r. o 15:46
siemanko

Moze sie ktos wypowiedziec co sadzi o tym? oplaca sie?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~:) niezalogowany
16 marca 2010r. o 19:01
Ja mam pakiet toya cyfrowa za 18zł i jestem zadowolony z jakości obrazu.
W tym pakiecie jest 100 programów cyfrowych, dekoder ma fajne menu.

Opis oferty jest tu:

http://www.azartsat.pl/index.php/cyfrowa-tv

~ niezalogowany
16 marca 2010r. o 19:58
~:) napisał(a): Ja mam pakiet toya cyfrowa za 18zł i jestem zadowolony z jakości obrazu.

Opis oferty jest tu:

Ale do tych 18 złotych płacisz jeszcze dodatkowo 47 za analoga. Mam rację?
~:) niezalogowany
16 marca 2010r. o 22:50
~ napisał(a):
~:) napisał(a): Ja mam pakiet toya cyfrowa za 18zł i jestem zadowolony z jakości obrazu.

Opis oferty jest tu:

Ale do tych 18 złotych płacisz jeszcze dodatkowo 47 za analoga. Mam rację?

Dokładnie tak. Ale mam jeszcze jeden telewizor , na którym oglądam analog.
~zych niezalogowany
17 marca 2010r. o 11:29
A na jakie kanały można liczyć
~Telewizja? niezalogowany
17 marca 2010r. o 12:05
Ta cała oferta kablówki jest posr ana. Analogowe kanały to są te same cyfrowe kanały co się je nam proponuje. Polega to na tym że w analogowej telewizji tuner mają u siebie w firmie i puszczają sygnał przez kabel i wtedy pogarsza się jakość programu. W ofercie cyfrowej mamy tuner w domu. NIKT JUŻ NIE NADAJE W ANALOGU oprócz Polskich stacji naziemnych.
Drugą ciekawostką jest to, że aby kupić pakiet cyfrowy trzeba najpierw zapłacić za analogowy, w którym to większość programów to są te same programy co w cyfrowym. A jak kupi się pakiet cyfrowy to przecież nie będzie się oglądać tych samych analogowych. Czyli płacimy dwa razy za to samo.
Trzecią ciekawostką jest to, że aby wziąć pakiet HDTV trzeba kupić cyfrowy SD. Do HDTV dostajemy lepszy i droższy (kaucja) tuner który też odtwarza kanały SD.
Czy nie lepiej by było dawać od razu lepszy tuner i blokować tylko sygnał HD a puszczać SD i do tego bez kupna telewizji analogowej??

Odpowiedź - Nie da się tak, ponieważ Azart - Sat sam kupuje sygnał od TOYA i gdyby go sprzedawał bez wciskania na niechcianego analogu, to zbankrutował by.
Cały patent polega na cwancyku jak z wystawieniem czegoś na Allegro. Wystawiasz coś na allegro czego nie masz, a jak to sprzedasz to dopiero później zamawiasz u innego Allegrowicza taniej, i gdy przyjdzie to do ciebie to przekazujesz swojemu klientowi drożej, za tyle ile kupił.

Czy nie lepiej kupić telewizji od firmy która bezpośrednio przesyła nam sygnał z satelity? Azart-Sat ma prawo tak robić, a my mamy prawo być kumaci. Ale jak widzę nie wszyscy tutaj są kumaci.

Takie mam osobiste przemyślenia co do praktyk Azart-Sat
2454
#HEX5 nieaktywny
17 marca 2010r. o 13:55
Dokładnie jest tak jak mówisz. Przeliczyłem sobie i aby mieć coś do oglądania w HD trzeba wywalić ok. 180 zł. I zapłata za dzierżawę tunera z wekslem - chore. Ludzie - oni nie mają konkurencji w kablówce tutaj i będą doić Was. Ja rezygnuję z nich. Proponuję bojkot - zostawić sobie 4 kanały za 4,5 zł lub zrezygnować. Niech w końcu odczuje.
2488
#krzykacz nieaktywny
17 marca 2010r. o 14:46
HEX5 napisał(a): Dokładnie jest tak jak mówisz. Przeliczyłem sobie i aby mieć coś do oglądania w HD trzeba wywalić ok. 180 zł. I zapłata za dzierżawę tunera z wekslem - chore. Ludzie - oni nie mają konkurencji w kablówce tutaj i będą doić Was. Ja rezygnuję z nich. Proponuję bojkot - zostawić sobie 4 kanały za 4,5 zł lub zrezygnować. Niech w końcu odczuje.

Małe uzupełnienie - od 01.04.2010 - ceny są następujące w TV AZART SAT w analogu:
- pakiet socjalny (TV INFO AZART SAT, TVP1, TYP2, TVP Info oraz POLSAT) po 5 zł
- pakiet pełny po 48 zł

a np.
- telewizja n w cenie 48zł ma - 72 kanały "za tą cenę" (w tym 10 HD) - fakt nie ma Polsatu.
a za 48zł (aktywacja dekodera z nagrywarką ) - nie płacisz za dzierżawę dekodera co miesiąc :):):)
bądź za 0zł (aktywacja dekodera bez nagrywarki )

więc sami możecie porównać naszą szanowną TV Azart-Sat :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza