Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Pomagam - potrzebuję, temat kontaktowy

~krzysztoforus2 niezalogowany
2 lutego 2012r. o 21:33
Nikogo nie chciałem obrazić ale zdażało mi się spać pod chmurką
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2945
Mgosia
2 lutego 2012r. o 21:36
No i nie powinno tak być :( ..a tu jest gorzej bo dzieci są małe , dorosły jakoś jeszcze da radę , a co z dziećmi ?

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
2 lutego 2012r. o 21:40
Czy próbowałaś skorzystać z pomocy opieki społecznej
2945
Mgosia
2 lutego 2012r. o 21:45
"MamaSiZ" dzisiaj tam była i co nieco pozałatwiała :) Ale wiesz jak to jest .. oczywiście pomogą, nie powiem :) ale to jest kropla w morzu potrzeb. Jakie to życie jest dziwne ..stracisz pracę i wszystko się wali .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
2 lutego 2012r. o 21:50
Niestety pomoc społeczna finansuje głównie alkoholików
7715
#aisha nieaktywny
2 lutego 2012r. o 22:43
dokładnie tak. bałam sie pisać tu na forum bo wiem że rozpętam piekło jak poprzednim razem ale to prawda. ludziom kturzy majom problem alkocholowy pomaga sie w pierwszej kolejności. no bo to choroba, a tam gdzie ta pomoc jest najbardziej potrzebna to to olewają. przykład? skorzystałam pierwszy i ostatni raz z mops w bolesławcu. powód kiedy przyszliśmy do pani która opiekuje sie moją ulicą padł tekst taki: i tu cytuje... państwo są z tej i tej ulicy? to ja już wszystko wiem na wasz temat. bez porozmawiania zapoznania się z sytuacją. miszkam niestety w bardzo złej dzielnicy. ludzie lubiom sobie wypić. robić po pijaku awantury. ale czy ja i moja rodzina odrazu musimy do nich należeć? nie pijemy ciułamy każdy grosz żeby było dla dzieci bo mamy ich trujke.a tu coś takiego. a najleprze w tym wszystkim to to że kiedy przyszłam do kasy po pieniążki które mi (łaskawie przyznali) to stało przedemną trzech facetów pijanych nie podpitych i ich sie bardzo milutko załatwiało
~ niezalogowany
3 lutego 2012r. o 0:02
GosiaM napisał(a): A może ktoś pracuje na zmiany i też ma taki sam problem, to wtedy byście się dogadały z pilnowaniem dzieci ? :) Np. ona rano , Ty po południu ? :)
Może to by było jakieś rozwiązanie ;)

Niezla mysl. Tylko caly problem w tym ze nie znam nikogo takiego. wstyd mi sie przyznac ze brakuje mi pieniedzy. Nie wiem co mam napisac. Wiecie, nigdy w zyciu nie prosilam nikogo o pomoc. jesli ktos mysli ze renta po ojcu wystarczy na opiekunke to chyba nie wie w jakim kraju zyjemy. Wczesniej takie rzeczy jak naprawa odkurzacza, uszczelki pod zlewem, wniesienie starej pralki na drugie pietro zalatwiaj moj maz a teraz nikt niczego nie robi za darmo. Po prostu po oplaceniu czynszu za wynajem, rachunkow za ogrzewanie gazowe,prad itp przedszkola, malutkiego kredytu na lodowke, zostaje mi niewiele ponad 400 zl na jedzenie,pampersy, ubrania, lekarstwa, skladki szkolne, itp. Zwykle pod koniec miesiaca jemy juz chleb z maslem na obiad. Zapewniam ze nie przepijam renty dzieci. Choc moze w tedy gdybysmy zyli w brudzie I smrodzie to bysmy cos dostali za darmo. Pozdrawiam I wszystkim zyczliwym dziekuje.
7715
#aisha nieaktywny
3 lutego 2012r. o 0:09
za darmo? to ci dzieci pozabierają bo nie masz środków na jego /ich utrzymanie. nasza polska żeczywistość jest códowna, zamiast pomagać lepiej utródniać ;(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo