Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Pomagam - potrzebuję, temat kontaktowy

~ania niezalogowany
3 lutego 2012r. o 0:26
taka jest prawda u nas nic za darmo nie ma
a mops pomaga nie tym co trzeba wiem coś na ten temat
 Polski Komitet Pomocy Społecznej w Bolesławcu ul. Komuny Paryskiej 8:

- osobom i rodzinom potrzebującym udziela pomocy w postaci nieodpłatnego uzupełnienia braków w odzieży i sprzęcie domowym.
tam możesz ubranka dla dzieci dostać ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2945
Mgosia
3 lutego 2012r. o 9:37
~ napisał(a):
Niezla mysl. Tylko caly problem w tym ze nie znam nikogo takiego. wstyd mi sie przyznac ze brakuje mi pieniedzy. Nie wiem co mam napisac. Wiecie, nigdy w zyciu nie prosilam nikogo o pomoc. jesli ktos mysli ze renta po ojcu wystarczy na opiekunke to chyba nie wie w jakim kraju zyjemy. Wczesniej takie rzeczy jak naprawa odkurzacza, uszczelki pod zlewem, wniesienie starej pralki na drugie pietro zalatwiaj moj maz a teraz nikt niczego nie robi za darmo. Po prostu po oplaceniu czynszu za wynajem, rachunkow za ogrzewanie gazowe,prad itp przedszkola, malutkiego kredytu na lodowke, zostaje mi niewiele ponad 400 zl na jedzenie,pampersy, ubrania, lekarstwa, skladki szkolne, itp. Zwykle pod koniec miesiaca jemy juz chleb z maslem na obiad. Zapewniam ze nie przepijam renty dzieci. Choc moze w tedy gdybysmy zyli w brudzie I smrodzie to bysmy cos dostali za darmo. Pozdrawiam I wszystkim zyczliwym dziekuje.

Pomyślę nad założeniem odpowiedniego tematu w tej sprawie, z pewnością wiele mam ma taki sam problem , może udało by się to jakoś zgrać .
Wiem , że są rzeczy, które się nawet innym nie śnią , bo nie zaznali takiej biedy :(

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
8433
#mamaSiZ nieaktywny
3 lutego 2012r. o 13:54
Otóż to MOPS pomaga ale tylko w pewnych kwestiach żeby liczyć na większą pomoc to rodzina musi być prawie że bez dochodu.W ich przeliczeniach jest od do jeśli się nie mieścisz to trudno.

Dopisane 03.02.2012r. o godz. 11:00:

Na to co mogliśmy liczyć dokumenty już złożyłam na wynik jednak muszę poczekać co zdecydują to zobaczymy.

Dopisane 03.02.2012r. o godz. 13:40:

mamaSiZ napisał(a): Otóż to MOPS pomaga ale tylko w pewnych kwestiach żeby liczyć na większą pomoc to rodzina musi być prawie że bez dochodu.W ich przeliczeniach jest od do jeśli się nie mieścisz to trudno.Dopisane 03.02.2012r. o godz. 11:00:Na to co mogliśmy liczyć dokumenty już złożyłam na wynik jednak muszę poczekać co zdecydują to zobaczymy.
;(

Dopisane 03.02.2012r. o godz. 13:54:

Może znajdzie się osoba która pomoże mi w opłaceniu rachunku za gaz.Nie chcę pieniędzy do ręki.Gdyby ktoś taki się znalazł podam pełne dane do przelewu.
~ niezalogowany
3 lutego 2012r. o 14:37
A na internet mam ?? :>
7715
#aisha nieaktywny
3 lutego 2012r. o 14:52
~ napisał(a): A na internet mam ?? :>
i co komu przeszkadza że jest internet? a może kobieta pisze od kogoś? zamiast pomóc to dobijają !! ;(
2884
ela
3 lutego 2012r. o 15:05
mamaSiZ napisał(a): Otóż to MOPS pomaga ale tylko w pewnych kwestiach żeby liczyć na większą pomoc to rodzina musi być prawie że bez dochodu.W ich przeliczeniach jest od do jeśli się nie mieścisz to trudno...Na to co mogliśmy liczyć dokumenty już złożyłam na wynik jednak muszę poczekać co zdecydują to zobaczymy.
Może znajdzie się osoba która pomoże mi w opłaceniu rachunku za gaz.Nie chcę pieniędzy do ręki.Gdyby ktoś taki się znalazł podam pełne dane do przelewu.

Pamiętaj, że jeżeli ktoś zapłaci Tobie za gaz, czy za coś innego,
w MOPS policzą to jako Twój dochód, nawet jeżeli będziesz zupełnie bez stałych dochodów. Po odliczeniu tego tego od kryterium dochodowego, dostaniesz tylko 50% tego co wyszło z obliczenia. Możesz się wtedy bardzo zdziwić.
~ niezalogowany
3 lutego 2012r. o 15:56
mamaSiZ napisał(a): :Może znajdzie się osoba która pomoże mi w opłaceniu rachunku za gaz.

A można coś bliżej ?? jak wielki ten rachunek
~ niezalogowany
3 lutego 2012r. o 15:59
aisha napisał(a):
~ napisał(a): A na internet mam ?? :>
i co komu przeszkadza że jest internet? a może kobieta pisze od kogoś? zamiast pomóc to dobijają !! ;(

Bo internet nie jest za free, zawsze za te kilka dyszek można coś kupić do lodówki
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.