~ napisał(a):
Niezla mysl. Tylko caly problem w tym ze nie znam nikogo takiego. wstyd mi sie przyznac ze brakuje mi pieniedzy. Nie wiem co mam napisac. Wiecie, nigdy w zyciu nie prosilam nikogo o pomoc. jesli ktos mysli ze renta po ojcu wystarczy na opiekunke to chyba nie wie w jakim kraju zyjemy. Wczesniej takie rzeczy jak naprawa odkurzacza, uszczelki pod zlewem, wniesienie starej pralki na drugie pietro zalatwiaj moj maz a teraz nikt niczego nie robi za darmo. Po prostu po oplaceniu czynszu za wynajem, rachunkow za ogrzewanie gazowe,prad itp przedszkola, malutkiego kredytu na lodowke, zostaje mi niewiele ponad 400 zl na jedzenie,pampersy, ubrania, lekarstwa, skladki szkolne, itp. Zwykle pod koniec miesiaca jemy juz chleb z maslem na obiad. Zapewniam ze nie przepijam renty dzieci. Choc moze w tedy gdybysmy zyli w brudzie I smrodzie to bysmy cos dostali za darmo. Pozdrawiam I wszystkim zyczliwym dziekuje.
mamaSiZ napisał(a): Otóż to MOPS pomaga ale tylko w pewnych kwestiach żeby liczyć na większą pomoc to rodzina musi być prawie że bez dochodu.W ich przeliczeniach jest od do jeśli się nie mieścisz to trudno.Dopisane 03.02.2012r. o godz. 11:00:Na to co mogliśmy liczyć dokumenty już złożyłam na wynik jednak muszę poczekać co zdecydują to zobaczymy.;(
~ napisał(a): A na internet mam ?? :>i co komu przeszkadza że jest internet? a może kobieta pisze od kogoś? zamiast pomóc to dobijają !! ;(
mamaSiZ napisał(a): Otóż to MOPS pomaga ale tylko w pewnych kwestiach żeby liczyć na większą pomoc to rodzina musi być prawie że bez dochodu.W ich przeliczeniach jest od do jeśli się nie mieścisz to trudno...Na to co mogliśmy liczyć dokumenty już złożyłam na wynik jednak muszę poczekać co zdecydują to zobaczymy.
Może znajdzie się osoba która pomoże mi w opłaceniu rachunku za gaz.Nie chcę pieniędzy do ręki.Gdyby ktoś taki się znalazł podam pełne dane do przelewu.
mamaSiZ napisał(a): :Może znajdzie się osoba która pomoże mi w opłaceniu rachunku za gaz.
aisha napisał(a):~ napisał(a): A na internet mam ?? :>i co komu przeszkadza że jest internet? a może kobieta pisze od kogoś? zamiast pomóc to dobijają !! ;(