Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~ niezalogowany
13 lipca 2012r. o 9:27
Co chcesz uzgodnić z personelem? Żeby byli mili? :>

Zmoderowano 13.07.2012 godz.22:49 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9347
#kuku nieaktywny
13 lipca 2012r. o 9:32
czy wy nie macie o co sie kłócić? ja miałam 3 cesarki i jakoś mi nie przeszkadzało jak do innych dziewczyn przychodziły goście .. i najlepiej jest wstawać jak minie doba po cesarce bo jest łatwiej .. przy pierwszym dziecku był przepis że kobieta może wstać po 3 dobach i była masakra bo nie mogłam sie wyprostować i chodziłam jak babcia z garbem :| a przy drugim i trzecim dziecku wstawałam po 24 godzinach i było ok choć szwy ciągnęły ale chociaż zgarbiona nie byłam :D da sie wszystko wytrzymać w szpitalu a lekarze są różni tak jak i położne i pamiętajmy że każdy z nas ma swoje lepsze i gorsze dni... a Bolesławiec nie jest taki straszny pozdrawiam
~Jula niezalogowany
13 lipca 2012r. o 10:35
~nemo napisał(a): dziewczyny przestańcie się kłócić na temat swoich zadków i liczbę odwiedzających. Poród mnie dopiero czeka, ale czytając o takich swobodnych odwiedzinach jestem mile zaskoczona. Przeciez leży sie w szpitalu zaledwie kilka dni, więc mozna znieść chwile odwiedzin u innych dziewczyn. Mi bedzie na pewno miło jak mąż bedzie do mnie często zaglądał i rodzinka tzn rodzice też, wiec nie mam nic przeciwko żeby do innych dziewczyn również zawitała rodzina.
widzę że wiekszość dziewczyn jest zadowolona z porodówki w b-u. Coraz bardziej skłaniam sie by tu rodzić. Myślałam o zgorzelcu, ale skoro w b-u nie jest źle to po co kombinować. martwiły mnie opinie typu, że jak się coś dzieje niedobrego podczas porodu lub są jakieś komplikacje to ponoc lekarze rozkładają ręce i transportuja pacjentkę lub dzidziusia do innego miasta. Co o tym myślicie?

Jeszcze nie rodziłaś, więc nie wiesz do końca o czym mówisz. To właśnie te pierwsze chwile po porodzie są często najtrudniejsze. Kobiety po porodach naturalnych czasem powinny wietrzyć krocze po szyciu. Do tego dochodzi problem z karmieniem, a wiadomo: im bardziej jesteśmy zestresowane, tym gorzej nam to idzie.
Popieram Cię w kwestii męża. Uważam, że nikomu nie będzie przeszkadzało nawet jeśli będzie u Ciebie od rana do nocy. Wiadomą też rzeczą jest, że rodzice będą chcieli jak najszybciej zobaczyć nowego członka rodziny a także pomóc Ci.
W tej "kłótni" o odwiedzających nie chodziło o taką sytuację, lecz o taką, gdy przychodzi naraz 8 osób do jednej dziewczyny... uwierz mi, to może być stresujące np. podczas nauki karmienia... nie chodzi tu o to, że młoda mama sie wstydzi, bo to rzadkość, ale o stres, że się nie udaje a jeszcze tyle osób patrzy.
poza tym wyobraź sobie, ze do sali wchodzi tyle osób np. po 5 osób do 4 pacjentek... 20 osób to już troszke tłok... a jak nie tłok to szum. Jeszcze wpanie ktoś chory... :/
Niby można to wytrzmać przez 3 dni, ale dlaczego miałybyśmy to robić w takim momencie, kiedy jesteśmy najbardziej wykończone jak tylko się da.
Ja uważam, że powinnien być limit. 3 gości naraz w zupełności wystarczy... niech się dogadają i zmieniają, jeśli nie mogą poczekać, aż dziecko wyjdzie ze szpitala.
9347
#kuku nieaktywny
13 lipca 2012r. o 10:55
po cesarce tez trzeba wietrzyć szwy i krocze przy połogu :P wiec tu nie ma różnicy czy jest sie po normalnym porodzie czy po cesarce
~Jula niezalogowany
13 lipca 2012r. o 11:15
Pamiętaj, że ja cały czas mówię o dużej ilości gości naraz. Naprawdę to nie powinnien być problem, żeby odwiedzający się jakoś między sobą dogadali i przychodzili po 3 osoby. Wtedy to raczej nikomu nie przeszkadza :)
8442
#pim nieaktywny
13 lipca 2012r. o 11:30
Jeżeli chodzi o liczbę gości, to jeśli jest ich więcej niż 2 osoby to po prostu wyproście ich, powiedzcie, że jesteście zmęczone i chcecie odpoczywać po trudach porodu - macie do tego prawo. Niech każdy się dowie, że to Wam nie odpowiada i już. Lepiej wprost powiedzieć i się nie mordować niż potem tylko niemiło to wspominać. Dziewczyny do boju, jak coś Wam "nie pasi" to mówcie o tym na bieżąco po co te ceregiele.
~Jula niezalogowany
13 lipca 2012r. o 11:32
Pamiętaj, że ja cały czas mówię o dużej ilości gości naraz. Naprawdę to nie powinnien być problem, żeby odwiedzający się jakoś między sobą dogadali i przychodzili po 3 osoby. Wtedy to raczej nikomu nie przeszkadza :)
~ niezalogowany
13 lipca 2012r. o 17:42
~xxx napisał(a): To nie jest odp do Ciebie Julia tylko to niewiasty która tak cwaniakuje a leżała w jedynce i nie wie o czym mowa... też jestem zdania, że powinni trochę zmniejszyć liczbę odwiedzających, gdyż to naprawdę jest niekomfortowe dla kobiet które rodziły po 15-20 h są pozszywane, mają problemy żeby nakarmić dziecko bo nie chce np ssać, tu każdy patrzy na Ciebie jak na wyrodną matkę... chyba goście typu koleżanki ciotki wujki itd mogą poczekać te 2 góra 3 dni jak maluch będzie już w domu...
Jeżeli chodzi o mnienie leżałąm na jedynce tylko ogólnej.Oprócz n=mnie były na sali jeszcze dwie panie.I teraz do tych które są zbulwersowane ilością gości.Jeżeli same sobie nie zastrzeżecie żeby was nie odwiedzali calymi rodzinami czy gromady znajomych to tak właśnie to wygląda.My bylśmy na tyle mądrzejsze że tak też właśnie zrobiłyśmy.ODWIEDZAJCIE ALE W DOMU!!!!!

Zmoderowano 13.07.2012 godz.22:48 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza