Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~marta niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 17:17
@Irmisiek - naprawdę niezwykła metoda ratowania dzieci. Znajdź mi proszę rzetelny medyczny artykuł popierający ją.
@ do księżniczek - Mnie nie zdążyła nic zrobić ponieważ omijałam ją szerokim łukiem widząc jak traktuje inne dziewczyny. Miałam z nią do czynienia dwa razy - raz na ginekologii kiedy dziewczyna z mojej sali traciła ciążę i mdlała raz po raz błagając o pomoc. To ja prowadziłam ją do łazienki i dzwoniłam ciągle po tą panią bo nie raczyła tyłka ruszyć.
Na porodówce to była jedyna położna nie interesująca się niczym poza telewizorem. Dziewczyna z mojej sali męczyła się z nią przez pierwszą dobę - jej po cesarce nie pomogła tak jak Tobie.
Rzeczywiście nie widziałam jak się kładła na tych brzuchach :) wierzę jednak tym osobom bo sama osobiście znam dwie a o kilku innych słyszałam.
Temat został założony po to żeby wyrazić swoje niezależne opinie. Moja jest taka. Twoja inna. Można porównać i wyciągnąć wnioski. Pozdrawiam.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iwa niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 18:26
@ do księżniczek - Czy uważasz, że tylko księżniczki należy traktować z zachowaniem minimalnej dozy kultury i życzliwości? Po urodzeniu pierwszego dziecka przez pół doby traciłam przytomność, gdy tylko próbowałam usiąść. Bałam się, że coś jest nie tak, a "ta" pani darła się na mnie, że nie będzie mnie z podłogi zbierać. Uważasz, że to mi pomogło? W efekcie, przez ponad półtorej doby nie byłam podmyta, bo nie mogłam dojść do prysznica.
Dlaczego namawiasz do przyzwolenia na chamstwo? Bo w szpitalu musimy siedzieć jak trusie? To tylko w biurze i sklepie pracownicy muszą być w stosunku do nas uprzejmi, a jak w służbie zdrowia ktoś jest dla nas miły, to już chodzący anioł?
~Oczekująca na maleństwo niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 19:41
Hej. Czytając Wasze wypowiedzi zaczynam obawiać się porodu. Jednoczesnie jestem Wam wdzięczna za wszystkie sugestie....
~ niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 20:34
~Iwa napisał(a): @ do księżniczek - Czy uważasz, że tylko księżniczki należy traktować z zachowaniem minimalnej dozy kultury i życzliwości? Po urodzeniu pierwszego dziecka przez pół doby traciłam przytomność, gdy tylko próbowałam usiąść. Bałam się, że coś jest nie tak, a "ta" pani darła się na mnie, że nie będzie mnie z podłogi zbierać. Uważasz, że to mi pomogło? W efekcie, przez ponad półtorej doby nie byłam podmyta, bo nie mogłam dojść do prysznica.
Dlaczego namawiasz do przyzwolenia na chamstwo? Bo w szpitalu musimy siedzieć jak trusie? To tylko w biurze i sklepie pracownicy muszą być w stosunku do nas uprzejmi, a jak w służbie zdrowia ktoś jest dla nas miły, to już chodzący anioł?

przytoczę tutaj pewną historie leżałam na ginekologii w 8 mies ciąży oprucz mnie leżały jeszcze dwie kobiety młode jedna tez wysoko w ciąży a druga z kilku tygodniową ciążą.Dotyczy to pani nr dwa kazała się położyć w szpitalu bo miała poranne mdłości i zgage awantura o byle co nawet o to że dlaczego tak słychać kobiety które rodzą bo to ją przeraża przeszkadzało jej chrapanie w sali nie wiem teraz czy moje czy koleżanki obok :P.Takim księżniczkom niedogodzisz ja na miejscu pielęgniarek i lekarzy dawała bym jej w pipe bez zastanowienia.Takie życie jak kuba bogu tak bóg kubie ja jestem takiego zdania.Jeżeli jesteś niezadowolona z opieki zgłoś to dyrekcji bądź ordynatorowi może w tedy wyciągną konsekwencje skoro Pani KM tam pracuje tyle lat to nie jest taka najgorsza.Kobieta z charakterem takie właśnie są najfajniejsze :) a nie pipy które myślą że wszysko im się należy.Bo położna tv ogląda a ja z bólami tutaj sama!!obsmaruje ją na bolec info to jest życie kobitki.Nic ona ci w tym nie pomoże bóle miną zacznie się poród i w tedy ona wkracza do akcji :D Wiedzą co robią.Zanim zaczniecie narzekać pomyślcie o kobietach które rodzą w krajach 3go świata.
~Iwa niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 20:35
@ Oczekująca maleństwa, nie chciałam Ciebie straszyć. To było moje wspomnienie z przed paru lat. Teraz Krwawa Mary musi się hamować - ale miła nie jest.
Drugie dziecko rodziłam 3 lata temu i skłamałabym, gdybym nie widziała zmian na lepsze, jednak porównując wrażenia znajomych rodzących w podobnym czasie w Zgorzelcu i w Złotoryi, żałuję, że nie wybrałam tak, jak one.
Fakt na minus dla Bolesławca - gdy moje dziecko było pod lampami, bo miało silną żółtaczkę, mogłam je karmić tylko w dzień i to dopiero po porannej wizycie - koleżanka w Zgorzelcu karmiła na każde żądanie dziecka.
Podpisuję się pod apelem, aby mamy ograniczały tabuny gości - pamiętam kilkulatki ganiające po sali, które przyprowadzały koleżanki młodej mamy. Poród -nie choroba, ale spokój i prawo do intymności są bardzo wskazane.
Jeszcze raz przepraszam, że nastraszyłam, pozdrawiam i życzę samych pozytywnych wspomnień z tego cudownego czasu, gdy po raz pierwszy można spojrzeć w oczy swojego dziecka.
~Iwa niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 20:48
Jedna z Forumowiczek napisała:

"Takim księżniczkom niedogodzisz ja na miejscu pielęgniarek i lekarzy dawała bym jej w pipe bez zastanowienia."

Teraz nie dziwię się, że chwalisz tę położną... Najwyraźniej jesteście Panie podobne.

A jeżeli chodzi o "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie", to ja zawsze traktuję innych z pełną kulturą i nie byłam trudną pacjentką, a wspomniana pani była i tak dla mnie bardzo niegrzeczna(aby nie określić tego dosadniej).
Natomiast przyznaję rację - zabrakło mi sił i odwagi, aby złożyć skargę.
Pozdrawiam.
~Oczekująca na maleństwo niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 20:49
Iwa, nie nastraszyłaś. Wręcz przeciwnie, dziękuję za opinie. Każda z nas jest inna i ma inne przeżycia. A ja jako przyszła mama pierwszego dziecka chciałabym poznać zdanie innych mam i wybrać jak najlepiej. Ale myślę, ze tak się nie da ...Także spokojnie.
Pozdrawiam serdecznie
~ niezalogowany
13 sierpnia 2012r. o 21:00
~Iwa napisał(a): Jedna z Forumowiczek napisała:

"Takim księżniczkom niedogodzisz ja na miejscu pielęgniarek i lekarzy dawała bym jej w pipe bez zastanowienia."

Teraz nie dziwię się, że chwalisz tę położną... Najwyraźniej jesteście Panie podobne.

A jeżeli chodzi o "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie", to ja zawsze traktuję innych z pełną kulturą i nie byłam trudną pacjentką, a wspomniana pani była i tak dla mnie bardzo niegrzeczna(aby nie określić tego dosadniej).
Natomiast przyznaję rację - zabrakło mi sił i odwagi, aby złożyć skargę.
Pozdrawiam.

Trzeba być twardym a nie mięTKIM ;) Ja dostałam kiedyś wysypkę od leku na stopach i dłoniach pojechałam na pogotowie i lekarz stwierdził że mam zostać na oddziale a ja zapytałam czy nie może mi dać jakiegoś wapna i puścić a on powiedział a co my cementownia niektórzy by to odebrali jako chamską odzywke ale ja zaczełam się śmiać i lekarz odrazu zmienił podejście do mnie jako do pacjentki .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo