~matryk napisał(a): ja zamawiam węgiel na taniopal.pl, już od dosyć dawna, na terenie całej polski rozwożą, kumpel mi ich polecił. faktycznie mają suchy węgiel (ja biorę groszek) i dobrze się nim pali.
~pietrek1 napisał(a):
tylko jest jedno małe ale. Pochwal się ile płącisz za ten "tani opał". Podobny węgiel możesz kupić w Czechach (nove mesto, frydlant) za około 400zł/tona, poworkowany, skłądy pod dachem, węgiel suchy jak pieprz.
Wiem, bo sam jeżdzę i kupuje do swojego pieca z podajnikiem. Węgiel z kopalni Ledvice, jeden z lepszych w Czechach.
GosiaM napisał(a):~pietrek1 napisał(a):
tylko jest jedno małe ale. Pochwal się ile płącisz za ten "tani opał". Podobny węgiel możesz kupić w Czechach (nove mesto, frydlant) za około 400zł/tona, poworkowany, skłądy pod dachem, węgiel suchy jak pieprz.
Wiem, bo sam jeżdzę i kupuje do swojego pieca z podajnikiem. Węgiel z kopalni Ledvice, jeden z lepszych w Czechach.
Cena ceną , ale tu chodzi o jego kaloryczność, słyszałam, że ten z Czech to niezbyt, ale nie sprawdzałam ;)
Hogata napisał(a): Mam pytanie czy wiecie gdzie mozna kupic dobry i tani Wegiel do kominka?? Sezon grzewczy tuz tuz :|