a wiesz moze gdzie uda mi sie znalezc dobry ekogroszek? Jezeli mam tyle placic wole zeby byl wart swojej ceny, ekogroszek z zeszlego roku zbrylal sie az do przesady.
#pietrek1 nieaktywny 14 października 2010r. o 17:56
wiesz co nie mam pojęcia. Obecnie już drugi sezon hajcuję miałem. Mam piec z podajnikiem gdzie paliwem moze być ekogroszek albo miał, więc pale miałem i nawet jestem zadowolony ;)
Pojezdzij po składach, popatrz co mają. Popytaj znajomych gdzie brali. Powodzenia w poszukiwaniach :)
Wczoraj byłem w zawidowie, to widziałem, ze ludzie ciągną sporo węgla z Czech. Jeszcze nie próbowałem, ale podobno jest mniej kaloryczny od naszego.
u mnie ten z czech prawie w ogole sie nie spalal, sklejal sie w bryly, ktore nie chcialy sie palic.
Paskudzil tymi brylami do tego stopnia, ze piec musial byc czyszczony minimum 2 razy dziennie kiedy normalnie robie to pare razy w tygodniu - jak mi sie przypomni.
~pietrek1 niezalogowany 28 września 2012r. o 19:43
Tomek, ten "tani opal", to nic innego jak czeski groszek workowany w Zgorzelcu. Z tym, że musisz za niego zapłacić ponad 6 stów za tonę. Jak masz mozliwość, to śmigaj do Novego Mesta (50km w jedną mańkę) na skład i ten sam opał masz po 380/tona (luzem).
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.