Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Praca w TBAI Wykroty

4868
#Anna_eS nieaktywny
19 października 2011r. o 12:10
~rychuzbychu napisał(a): Nie no super jest, ostatnia wypłata prawie 1900 na rękę. Nieważne że aby tyle zarobić trzeba prawie 40 nadgodzin trzaskać( czyli ekstra tydzień w robocie). Jest jeszcze dofinansowanie do paliwa...sorry nie ten zakład, dofinansowania brak. No ale ciągle zwiększamy produkcje więc jest premia produkcyjna...nie no, premii też brak. Jest 150 brutto frekwencyjnej, kupa kasy. Zaraz pewnie ktoś napisze "przecież nie muszą nic dawać, ciesz się że w ogóle masz pracę" lub "jak się nie podoba to się zwolnij" albo "pewnie za nic kasę byście chcieli". Jasne, to jest odpowiednie podejście. Nie ważne co się dzieje, jak mnie rypią, jak ...ne są zasady ważne 1800 brutto. Tacy ludzie jak im ktoś w twarz pluje to mówią że deszcz pada. Powodzenia karierowicze, jeszcze się dorobicie.

dokładnie. Niech każdy chowa głowę w piasek i biernie przyjmuje to co inni z nim robią. "Obniżymy Panu stawkę za godzinę do 4zł brutto" - Dobrze nie ma sprawy! Ważne, że mam pracę...! Ludzie, jeżeli nadal będziecie godzić się na takie traktowanie to nie zdziwcie się, że wszystko zamiast na lepsze, zmieni się na gorsze!

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
19 października 2011r. o 14:17
Demonstracja Związkowców w Wykrotach - było tez o TBAI
http://www.zinfo.pl/artykuly/7038
~SSSSSSS niezalogowany
19 października 2011r. o 20:48
i co z tego, ze byla demonstracja.Zeby pomoc osobom pracujacym w Tbai jest konieczne zalozenie zwiazku zawodowego, czyli musi sie znalezc co najmniej 10 "odwaznych"-a ich raczej nie uda sie znalezc, bo kazdy sie boi, ze jak zaklad dowie sie ze ktos jest w zwiazku, to wyleci z hukiem na bruk. Błędne koło.:((
~ niezalogowany
20 października 2011r. o 16:55
Rumcajs napisał(a): Po pierwsze to nie Toyota tylko jedna z ich spółek ,TBAI to jest nazwa zakładu. Rekrutacja trwa juz od jakiegos czasu,zostali juz przyjeci pierwsi pracownicy a rozmowy sa dalej prowadzone ,w tym roku juz raczej przyjec nie bedzie,masowe przyjecia sa planowane na maj-czerwiec przyszłego roku a pdania najlepiej składac na [email protected],trudno powiedziec kiedy sie odezwa bo podan jest ponad 4tys a miejsc pracy 10 razy mniej. Ja juz pierwsza rozmowe zaliczyłem . A strone maja już od dwóch lat,nie jestecie na bieżąco z informacjiami :/ . Życze powodzenia :)
chłopie masz błędne info :|
~rychuzbychu niezalogowany
20 października 2011r. o 19:20
~SSSSSSS napisał(a): i co z tego, ze byla demonstracja.Zeby pomoc osobom pracujacym w Tbai jest konieczne zalozenie zwiazku zawodowego, czyli musi sie znalezc co najmniej 10 "odwaznych"-a ich raczej nie uda sie znalezc, bo kazdy sie boi, ze jak zaklad dowie sie ze ktos jest w zwiazku, to wyleci z hukiem na bruk. Błędne koło.:((

Popatrzcie na inny zakład ze strefy-WEBER Hydraulika. Tam związki powstały, i to na początku wielkiego kryzysu ekonomicznego, i jakoś nikogo z tego powodu nie zwolnili. Zapytajcie się, może macie znajomych czy jest im teraz gorzej.
A w tym zakładzie ponad 450 zatrudnionych i nie można znaleźć 10 chętnych? Ludzie, związki są przede wszystkim po to, aby chronić pracownika a nie pomagać go zwolnić. Pracodawca nie może zwolnić kogoś za założenie czy nawet chęć założenia związków.
~kazik niezalogowany
20 października 2011r. o 20:35
Za to nie może zwolnic,ale znajdzie coś innego na Ciebie.Jest to oczywista forma zastraszenia.Wiadomo,że ludzie pracujacy na strefie nie przyszli tam dla rozrywki.Chcą przcowac i zarabiać.Aby założyc związek trzeba zebrac min.10 podpisanych deklaracji.Deklaracje sa anonimowe.Jak juz sie ma te deklaracje to trzeba zarejestrowac związek w sądzie.Mimo tego,że deklaracje są anonimowe to ludzie będą sie bali je podpisać aby nie stracic pracy.Ja to rozumiem.Ale związek sam sie nie założy.Na przykładzie BDN widać,że związki nie pozostawiły ludzi zwolnionych bez pomocy.Pomyślcie o tym.
~- niezalogowany
21 października 2011r. o 13:56
ja bym z tamtąd uciekł jak bym miał gdzieś inna robote :/ :D
~Monia niezalogowany
21 października 2011r. o 16:07
Od poniedziałku 24.10 zaczynam tam pracę. Będę dojeżdżać samochodem ze Zgorzelca, mam 4 wolne miejsca chętnie mogę kogoś zabierać:-))). Mail: [email protected].
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza