~rychuzbychu napisał(a): Nie no super jest, ostatnia wypłata prawie 1900 na rękę. Nieważne że aby tyle zarobić trzeba prawie 40 nadgodzin trzaskać( czyli ekstra tydzień w robocie). Jest jeszcze dofinansowanie do paliwa...sorry nie ten zakład, dofinansowania brak. No ale ciągle zwiększamy produkcje więc jest premia produkcyjna...nie no, premii też brak. Jest 150 brutto frekwencyjnej, kupa kasy. Zaraz pewnie ktoś napisze "przecież nie muszą nic dawać, ciesz się że w ogóle masz pracę" lub "jak się nie podoba to się zwolnij" albo "pewnie za nic kasę byście chcieli". Jasne, to jest odpowiednie podejście. Nie ważne co się dzieje, jak mnie rypią, jak ...ne są zasady ważne 1800 brutto. Tacy ludzie jak im ktoś w twarz pluje to mówią że deszcz pada. Powodzenia karierowicze, jeszcze się dorobicie.
Zastosowana autokorekta
Rumcajs napisał(a): Po pierwsze to nie Toyota tylko jedna z ich spółek ,TBAI to jest nazwa zakładu. Rekrutacja trwa juz od jakiegos czasu,zostali juz przyjeci pierwsi pracownicy a rozmowy sa dalej prowadzone ,w tym roku juz raczej przyjec nie bedzie,masowe przyjecia sa planowane na maj-czerwiec przyszłego roku a pdania najlepiej składac na [email protected],trudno powiedziec kiedy sie odezwa bo podan jest ponad 4tys a miejsc pracy 10 razy mniej. Ja juz pierwsza rozmowe zaliczyłem . A strone maja już od dwóch lat,nie jestecie na bieżąco z informacjiami :/ . Życze powodzenia :)chłopie masz błędne info :|
~SSSSSSS napisał(a): i co z tego, ze byla demonstracja.Zeby pomoc osobom pracujacym w Tbai jest konieczne zalozenie zwiazku zawodowego, czyli musi sie znalezc co najmniej 10 "odwaznych"-a ich raczej nie uda sie znalezc, bo kazdy sie boi, ze jak zaklad dowie sie ze ktos jest w zwiazku, to wyleci z hukiem na bruk. Błędne koło.:((