~pomocy lekarz naciągacz niezalogowany 6 listopada 2013r. o 23:06
czy lekarz prywatny może żądać
podwójnej opłaty za wykonane jedno badanie? w cenniku było 90 zł a zażądał 180 zł bo badanie trwało powyżej 45 minut i wtedy liczy się podwójnie, samo badanie u mnie trwało może z 20 min, ale potem pani doktor szukała czegoś w internecie przez prawie 30 min i wypisywała wynik masakra jakaś. kiedy powiedziałam że tyle nie zapłacę, że mogę zgodnie z cennikiem tylko 90 zł to nie dał mi wyniku badania i po krótkiej nerwowej wymianie zdań wyrzucił mnie za drzwi. teraz przysłał mi wezwanie do zapłaty i grozi krajowym rejestrem długów
Nie znam się na tym, ale uważam że to naciąganie. dzwoniłam do NFZ i tam usłyszałam że skargę i poradę mogę uzyskać tylko w przypadku lekarza który ma podpisaną umowę na kasę chorych, a prywatnie to nie mogą mi pomóc. rzecznik praw pacjenta nie istnieje w bolcu, już nie wiem co mam robić. POMÓŻCIE
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.