Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~ niezalogowany
10 stycznia 2012r. o 7:45
;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 stycznia 2012r. o 13:20
został uśpiony?dlaczego?? ;(
8195
#ana.u nieaktywny
10 stycznia 2012r. o 13:42
trudno mi coś pisać ,nie wiem gdzie lezy prawda
jak to było ,kto za to odpowiada i dlaczego nikt nam nie dał szansy ,choć błagałam ..., nie hcę tu pisać na ten temat ..
Tygrys ma swój wątek na dogomanii ..
jest mi b. ciężko ...............................

Znowu powiał śmierci wiatr,
Zdmuchnął piękną świecę.
Choć nie chciała wcale zgasnąć,
To jednak uległa.
Nie ma siły na tą chwilę,
Nie zna jej nikt z Nas.
Cóż tu począć można,
Gdy dosięga Nas.
Znowu powiał chłodny wiatr,
Dmucha ile sił.
I choć mocny tli się knot,
To nie wygra z Nim.
Jedno tylko wiem na pewno,
I w to wierzę wciąż.
Tam po drugiej stronie lustra,
Gdzie istnieje lepszy świat…
…już nie wieje wiatr.

Dopisane 10.01.2012r. o godz. 13:37:

nie chcę ,aby Jeg o odejście było powodem do komentarzy ..

Dopisane 10.01.2012r. o godz. 13:42:

takich komentarzy ,jakimi nas obrzucano za Jego życia.........
~ niezalogowany
10 stycznia 2012r. o 14:17
cały czas czas o tym piszesz, a nie chcesz?
dzięki tobie go nie ma, ale czy trafi to do ciebie?
~ niezalogowany
10 stycznia 2012r. o 14:41
troche sobie poczytałam na dogomanii o Tygrysie i o psie,którego jakis fajfus w Bolesławcu na działce powiesił na drzewie i próbował zabic siekierą.Psu udalo się uciec,bo sznurek się zerwał.Miał głębokie rany cięte w okolicy głowy ;( A teraz najgorsza częśc- nasz kochany zafajdany polski urzad miasta po uleczeniu psa,oddał go z powrotem w ręce oprawcy,mordercy bez mózgu,a co za tym idzie-bez sumienia.Podziwiam p.Anię za to,że zareagowala w tej sprawie mozliwie jak najszybciej i wyciagnęła go z tego patologicznego domu,w którym groziła mu znowu smierc.Uwierzycie w to,że ten pies,którego właściciel chcial okrutnie zabic,podszedł do swoego byłego oprawcy i dał się pogłaskac i jeszcze się łasił?Mam nadzieje,że to obudziło w tym człowieku chociaż czastkę swojego zgniłego serca i psychopatycznego sumienia.Koleś dostał tylko 3 miesiące więzienia i 1000zł kary.Super,ukradniesz coś w sklepie-posiedzisz ze 2 lata.Będziesz próbował zabic psa,człowieka-jakoś sie wywiniesz.Takie rzeczy należy chyba nagłaśniac w telewizji.Może w TVN 24. I jescze to uśpienie psa,który miał własnie isc na szkolenie za pieniądze ludzi dobrej woli,nie za państwową kase.Słyszałam,ze zdrowych psów się nie usypia,a wetrynarz nie jest od tego,żeby decydowac,czy pies jest agresywny i nie nadaje sie do adopcji.Niektóre psy są agresywne u weterynarza,bo np.nie lubia tam chodzic,a nie dlatego,ze próbują zagryśc każdego napotkanego człowieka.Nasze prawo woła o pomste do nieba. Współczuje Pani Ano za stratę przyjaciela Tygrysa,któremu odebrano bezpodstawnie życie.Nie róznimy się niczym od Rosji czy Czech,gdzie psów pozbywaja się jak smieci,tylko że oni robią to na ulicach i na oczach innych ludzi,gdzie znieczulica jest normalnościa.
8195
#ana.u nieaktywny
10 stycznia 2012r. o 14:51
tak ,tak było.. ale to tylk o cząstka wielu spraw,.......
2846
#jaguar44 nieaktywny
10 stycznia 2012r. o 19:07
Zainteresowanym polecam lekturę ustawy o ochronie zwierząt. Jak to było z Tygrysem wklejam mojego posta z dogomanii, Odpowiem Wam, bo widzę, że pełno tutaj nieporozumień i niejasności.Po pierwsze pies był w przechowalni ponad rok, więc było sporo czasu,żeby go wyciągnąć.Pani Ania tylko dużo mówi, ale mało robi.Opluwać na forach wyzywając ludzi od troli potrafi jak mało kto.Mogła się dowiedzieć wcześniej, co stało się z Tygrysem, ale nie skorzystała z zaproszenia do Gabinetu na rozmowę.Pies był własnością UM i NIKT nie ma obowiązku tłumaczyć swoich decyzji żadnej Pani Ani czy też Zosi.Pani Ania nie jest wolontariuszem, nie posiada umowy o wolontariat, jedynie porozumienie, które wygasło z końcem roku. Nie umniejszam w żaden sposób zasług Pani Ani, ale nie można rozmijać się z prawdą. Napisała,że Pan Mirek nie może zająć się na razie psem. Otóż Mirek odmówił pomocy, bo wypowiedział już swoje zdanie na ten temat.Pisząc, że Tygrys miał zapalenie przestrzeni międzypalcowych i nie otrzymał pomocy, rozmija się z prawdą. Pies otrzymał leki, które podawali mu wyznaczeni do tego pracownicy przechowalni. Na wszystko są stosowne dokumenty opatrzone datą i pieczątką obu stron.A lekarz nie ma obowiązku tłumaczyć się ze swojej decyzji osobom postronnym.Na koniec wyjaśniam, że u Tygrysa była Pani dr Janeczek, spędziła z psem cały dzień.Jest na dowód tego materiał filmowy i ocena behawiorystyczna, niestety niekorzystna dla psa.Po zebraniu wszystkich materiałów Miasto jako właściciel podjęło decyzję o eutanazji psa, moim zdaniem słuszną, czy to się komuś podoba czy nie. Pies był nieadopcyjny i nigdy takim by się stał.Zamknięcie w boksie tylko pogarszało jego stan.Pies został poddany eutanazji w sposób humanitarny.Wyjaśniam to Wam, ponieważ doceniam ogrom pracy, jaki Dogomaniacy wkładają w pomoc zwierzętom.Żal mi Tygrysa, bo to nie jego wina, że trafiał na nieodpowiednich ludzi i nie zaznał socjalizacji. To człowiek go skrzywdził i człowiek wydał na niego wyrok śmierci, ale niestety, nikt nie wyda nikomu psa po to, żeby doszło do nieszczęścia.Pewnie zaraz mi się dostanie od Pani Ani, ale ktoś jest winny wyjaśnienie Wam, bo prawda wygląda nieco inaczej, niż się ją tu opisuje. Pozdrawiam.
~ niezalogowany
10 stycznia 2012r. o 20:27
Ty jaguar z jakiegoś urzędu jesteś,czy pracujesz w zieleń plan?Sporo informacji masz na ten temat.A pamiętaj,ze urzędnicy i wszelaka biurokracja żyją swoimi prawami.Liczy się dla nich tylko dokument,potwierdzenie,pieczątka,a nie życie psa.Co z tego,że coś widnieje na papierku,skoro w rzeczywistosci było inaczej.Pamiętam jak w Legnicy w schronisku znikneło ponad 1000 psów.Na papierku było wszystko w porządku.Prawda o ich zabiciu jednak wyszła na jaw.Schroniska,przytuliska to, moim zdaniem, obóz koncentracyjny dla zwierzat.Nie wiadomo, co się w nich dzieje, dopóki ktoś nie przyjdzie i nie sprawdzi ,najlepiej z kamerą i reporterami.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza