Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~anka niezalogowany
5 maja 2011r. o 15:24
~ana napisał(a): Niestety zostały wczoraj wywiezione ....... ;( ;( do schroniska w Dzierżoniowie . Płaczę jeszcze dziś za nimi ......ale jesteśmy w kontakcie z tamtejszym schroniskiem i wolontariatem . wszystkie dojechały i są na kwarantannie .Tylko po co je wywozić .. jak można własne schronisko wybudować - na ok 60 -100 psów . Nazse org bolesławieckie powinny o schronisko w bolesławcu - ale nic się nie dzieje w tym kierunku . :> ;( . , .........chciałabym je odwiedzić ... może ktoś jedzie w tamte rejony .

ja tam jezdze co jakies świeta, wolne:)
ale ja juz współczuje tym psiakom;/
tam są takie warunki że szook;(
kiedys brałam jednego psa z tego schroniska (bo tam mieszkalam) i gdy zobaczyłam to, co sie tam dzieje to zbladłam;/
psy są na łancuchach ( jednego starszemu pieskowie wrósł się w szyje łańcuch)
drugim razem moja mama chciała oddac na 2 dni mojego psiaczka bo musielismy pilnie wyjechac i nie mielismy z kim zostawic go na te 2 dni ale jak ona to zobaczyła to powiedziala ze na minute go tam nie zostawi
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~anka niezalogowany
5 maja 2011r. o 15:26
~ana napisał(a): właśnie tego sie boimy . N ie wszystkie są też adopcyjne od zaraz. Trzeba pracy i czasu . Mamy odpowiedz tylko ,ze dojechały i sa na kwarantannie. Będziemy się dowiadywać więcej dzisiaj . . smutno nam bardzo ........... Tam jest dużo psów i przy najlepszych chęciach nie dadzą rady ich zabierać na spacery często i zajmować się , tak , jak my tu na miejscu . Boję się o te mniej adopcyjne psy , jak Bandzior i mix owczarka - tu szczekał i był jeszcze nie ufny bardzo ................ ;( ;(

spacery w schronisku w Dzierżoniowie? haha...;/ oni nawet nie spuszczają ich na moment z łańcucha;/ chyba najgorsze schronisko jakie widzialam ;(
~ana niezalogowany
5 maja 2011r. o 15:40
Przepraszam ,a kiedy tam byłaś ostatnio . Podobno się zmieniło dużo , od 2004 roku. .
~anka niezalogowany
5 maja 2011r. o 17:41
~ana napisał(a): Przepraszam ,a kiedy tam byłaś ostatnio . Podobno się zmieniło dużo , od 2004 roku. .

bodajze pod koniec zeszłego roku (przed swietami) ...wiec duzo zmienic sie nie moglo;/
~jestem za schroniskiem w B-cu niezalogowany
5 maja 2011r. o 21:19
Bardzo mi smutno, codziennie zaglądałam z nadzieją, że jakiś piesek został zaadoptowany. Podziwiam ludzi, którzy poświęcają czas aby dać tym zwierzaczkom choć trochę miłości i normalności. I urzędniczą decyzją burzy się ten fantastyczny układ, unieszczęśliwiając jednych i drugich.Kłopot z głowy panie Prezydencie!!!, PRZEDE WSZYSTKIM MIESZKAŃCY.
Pieniądze z delegacji do miast partnerskich, bankietów, przejazdów taksówkami itp. w zupełności wystarczyłyby na utrzymanie schroniska, zwierzaczki też chcą mieszkać w tym mieście!!!
5718
#dorciabol nieaktywny
5 maja 2011r. o 21:48
Tym bardziej, że o ile dobrze pamiętam, przed wyborami była mowa o schronisku.... a teraz cisza.....

A na stronie straży kolejne dwa psiaki. ;( Mam nadzieję, że odnajdą je właściciele.

http://sm.boleslawiec.pl/zaopiekujsie.php?id=347

http://sm.boleslawiec.pl/zaopiekujsie.php?id=346

~ niezalogowany
6 maja 2011r. o 11:48
mam nadzieję że coś się zmieniło na lepsze w tym schronisku!dobrze byłoby sprawdzać warunki zanim się wyśle Pieski. A najlepiej je zostawić w Bolcu a nie zamiatać problem pod dywan WSTYD nasze władze WSTYD !!
~ana niezalogowany
6 maja 2011r. o 11:59
pomożcie NAM..jesteśmy załamane. .............mi od razu ciśnienie skacze ....nie dam rady chyba ........... ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( . Wcześniej wywozili nawet do Białogardu - zachodniopomorskie Tam jest umieralnia - psy się zagryzają , nie są leczone , szczepione , rozmnażane ,bite..........
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.