Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~~~~~ niezalogowany
13 lipca 2011r. o 15:51
a co trzeba zrobic zeby byc wolontariuszem? :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
14 lipca 2011r. o 1:07
Jak udał się dzisiejszy spacer? pewno były szczęśliwe, życzę wolontariuszom wytrwałości a pieskom normalnego domu, powodzenia
~ana niezalogowany
14 lipca 2011r. o 12:11
http://sm.boleslawiec.pl/zaopiekujsie.php?id=368.TO JEST ten piesek ,który miał byc zamordowany ;( . Niestety jest już w Z.planie.
ZDJĘCIE ze str. S.M. po zabiegu szycia rany na głowie .

Potrzebna pomoc w szukaniu mu domu.

~ niezalogowany
14 lipca 2011r. o 19:57
~ana napisał(a):
~Alonka napisał(a): Ostatnio mogło 13 zwierzaków dostać nowe rodziny za granicą.Było to bardzo głośne w gronie ludzi którzy sę tymi zwierzakami interesują.niestety przez takie niby miłośniczki zwierząt które przychodzą dwa razy w tygodniu do tych biednych zwierzaczków w klatkach mogło pojechać tylko pięć. reszta biedot które miały szanse dalej siedzą.Wyższe instancje jak i weterynarze!! jednoznacznie wypowiedzieli się na temat tych kobiet.Nie napisze co muwili bo jest mi wstyd.że tacy ludzie pseudo miłośniczki zwoerząd istnieją.Wolą żeby te zwierzaki trafiły do polskich schronisk gdzie nie mają żadnej przyszłości.GRATULACJE PANIE !!!

mam pytanie do pani Apostoluk - dlaczego opojechało w takim razie tylko 5 psów , skoro miało jechać 13.
Przecież nasze zdanie , ani protesty się nie liczą dla urzedu miasta , który podpisał umowe z pania Apostoluk.

Skoro wszystko było zgodnie z prawem , dokumenty , czipy , lek . powiatowy zawiadomiony itd.

Inna ważna rzecz- skoro grono osób było tak zainteresowane tymi psami , dlaczego nikt nam nie pomagał ,choćby nawet w robieniu im ogłoszeń - mialyby większe szanse na adopcje.

Czy psy były przebadane na 24- godz przed wyjazdem .

Nic nie stało na przeszkodzie ,aby pani A. skontaktowała się z osobami , które na ich temat wiedzą najwięcej , znają ich zachowania , charaktery -tak ważne przy adopcjach - zwłaszcza zagranicznych- jak reagują na dzieci ,psy , czy lubią koty - to podstawowe pytania -
Takie działanie nie bardzo mi pasuje do miłosnika zwierząt i ludzi im oddanych bezgranicznie.

Można było te psy -bidoki- wspomóc na miejscu , przynajmniej sie zainteresować ich losem TUTAJ NA MIEJSCU. ,
Raptem , cichaczem psy znikaja z boksów , żadnych konkretnych info dla ludzi im najbliższych .i je znających najlepiej!!.,
Ależ pani alonko prosze się nie krępowac i napisać , co mówili na nasz temat weterynarze - i wyższe instancje ;-

Nie dostałam odpowiedzi na pytanie , inni też sa ciekawi pewnie - czy posiada pani paragraf 11 - bez tego paragrafu nikt nie może się zajmowac adopcjami zagranicznymi - wywozem psów. w liczbie powyżej 5. , gdyż grozi to powaznymi sankcjami prawnymi i los zwierzat jest wtedy nie pewny.

Za to ,ze wogóle istniejemy nie zamierzam przepraszać .

Cały czas czekam na odpowiedzi na te pytania i o wieśći o psach wyadoptowanych do Niemiec.
~ana niezalogowany
14 lipca 2011r. o 20:03
W sobotę ma przyjść pan i , zainteresowana Marsem - pójdziemy nad wodę i mam nadzieję ,ze się polubią - znalazła ogłoszenie na portalu owczarki w potrzebie . :] :) .
~ niezalogowany
14 lipca 2011r. o 20:54
~ana napisał(a): W sobotę ma przyjść pan i , zainteresowana Marsem - pójdziemy nad wodę i mam nadzieję ,ze się polubią - znalazła ogłoszenie na portalu owczarki w potrzebie . :] :) .
to świetnie ! :)
~ niezalogowany
14 lipca 2011r. o 22:53
Wierzą, że Mars spodoba się tej Pani, jest piękny i odwdzięczy się tysiąckrotnie, mam owczarka i wiem jakie to są wspaniałe psy.
Cieszę się, że Mars-iu będzie miał dom
~ niezalogowany
15 lipca 2011r. o 19:24
hej Ana tu masz strone http://zaginaldom.pl/pomoz_szukac/ możesz wpisac tam psy ktore szukaja domu i opisac je dokładniej Pozdrawaim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza