Podszywanie się pod m€j nick można wykryć - nie wiesz o tym ?
Wczęśniej napisałam i powiedziałam , ze trudno , jak ma jechać kilka psów - zgodnie z prawem i z obowiązującą dokumentacją , z pozwoleniami itd.
Niestety tuz przed wyjazdem dowiedziałam się ,ze ma jechac powyżej 10 psów- masówka .
A to juz jest o wiele bardziej skomplikowane i wymaga wielu dokumentów i pozwolen - bo bez nich LOS psów może być niepewny i mogą ucierpieć np, być odebrane na granicy i tp. na granicy - jasne i zrozumiałe , co piszę -myslę ,ze TAK.
dlatego ,aby mnie pokarac wywieziono Misia ,gdyż wcześniej prosiłam, aby go nie zabierać . :|
Czyli ,przed następnym razem ktoś pomyśli , mam nadzieję ., no chyba ,ze mam naglośnić sprawę bardziej
Tak , ustalone jest obecnie w sobotę -9 ta i środy 16 30 -esci .
Jak ktoś przyjdzie póżniej nic sie nie stanie przecież ..
w niedzielę tez można isć .- ostatnio byliśmy .
Dajcie już spokój. Uważasz ana że naprawdę lepiej żeby tu zostały te psy? uważasz że tu mają lepiej?Rozumiem że się przywiązujesz do tych psów, ale zrozum dziewczyno że tam mogą mieć lepiej. Rozumiem że się męczą w tej przeprowadzce bo jest ich tam za dużo ale ile taka podróż trwa? i skąd wiesz czy po drodze połowa nie zostaje w jakimś naszym schronisku np w jeleniej lub Zgorzelcu? u nas w bolesławcu ludzie nie maja jeszcze takiej świadomości jak za granicą. nie przygarniają psów ze schronisk. Wolisz żeby zostały u nas w klatkach? Myślisz ze im wystarcza spacer dwa razy w tygodniu? zastanów się co dla nich jest lepsze? u nas nie ma jakiś konkretnych stron z opisami tych psów. Nawet wy tutaj za dużo nie piszecie. W tej chwili wiem ze jest ten szczeniaczek i ten z wypadku z siekiera i nic więcej bo już się pogubiłam kto został wywieziony a kto nie. wiem ze jeszcze jest strona straży miejskiej ale tam nawet nie piszą orientacyjnie ile maja lat. do tego jest tam nadal zdjęcie tego owczarka a mówicie ze ktoś jest w trakcie adopcji. nie ma tu żadnej organizacji. a wy powinniście na tej stronie opisywać psy i namawiać wszystkich do ich adopcji a nie się ciągle kłócić o coś co i tak nie rozwiążemy na tej stronie!!
~KotyKociaki niezalogowany 28 lipca 2011r. o 14:06
Zgadzam sie z wypowiedziom tam teraz tym psom pewnie z zagranicy jest im lepiej biegaja bez smyczy pewnie lepsze jedzenie itp.
A co do niedzieli jeszcze nie jest ustalone raz sie tylko zdarzylo
Wszystko to rozumiem .
NAPISAŁAM przecież ,ze zgadzam się na adopcje zagr. , ale z głową - ze wszystkimi pozwoleniami i dokumentacją!.
NIE na masówki- 13 psów w samochodzie !
POWYŻEJ 5 psow w adopcjach zagr. należy mieć o wiele więcej zezwoleń i dokumentów .
i paragraf 11 - o który PYTAM bezskutecznie!!.
Nic nie stało na przeszkodzie , aby nawiązac kontakt z głownymi opiekunami tych psów i otrzymac odpowiednie informacje na ich temat!!.- nie zrobiono tego .
TAK SIĘ NIE POSTEPUJE , nie dla dobra zwierzat .
Wstawiałam linki .Niemieckie Org. i Spoleczeństwo podpisuje się pod petycją , aby ukrócić masowy wywóz psów do Niemiec z Europy Wschodniej !!.
Niemieckei schr.. nie świecą już pustkami -maja własne psy i problemy.
oglozenia robie im caly czas .
PSEM potraktowanym siekierą zajmuje się T.o.Z w Jel Górze.- zostały powiadomione - prokuratura i pisana jest petycja - w sprawie ukarania sprawcy .
Pies jest dowodem w sprawie .obecnie .
Dużo ludzi nie ma pojęcia o przechowalni .
Zd rugiej str, - brak umów adopc. i zero kontroli w razie podejrzanej adopcji ..
koty i kociaki . skąd wiesz ,jak tam jest .
Ale - jestes dzieckiem pewnie . ,
Czy mamy jakies wieści zdjęcia z nowych domow . cokolwiek ......nie w zamian obrażanie i zero wyjaśnień. ............
Propozycja odzyskania Misia - aktualna.
qurwa mać pytasz na forum, a powinnaś w urzędzie.
myślisz, że ktoś ci tu odpowie?????????
pewnie nikt nawet nie wie co to jest ten paragraf 11.
zacznij myśleć trochę.
jak chcesz działac to działaj, a nie klepiesz w klawiature i siedzisz na forach internetowych.
jak tak wygląda twoja pomoc to nie masz się czym chwalić.
rusz cztery litery ale nie dwa razy po godzince w tygodniu a reszta czasu na forach tylko idź do prezydenta, wydziału komunalnego, wójta, starostwa, księdza, itd. i się dowiedz jak cię to tak bardzo interesuje.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.