skorn napisał(a): Ktoś napisał: Horus napisał(a): ''muzyka '' dla błaznów bo i przez błazna grana
Rosiewicz błazen? Bo nie z twojej "parafii"? Bo ośmieszył czerwonych, którzy jeszcze mu bili brawo? : )
tak ...to był i jest błazen...
podobnie jak ten od ''żeby Polska...''
jeden i drugi mieli swoje za pazurkami ...jeden i drugi czerpali garściami z przywilejów których wtedy brakowało szaremu Polakowi...
kto im w tym pomagał ?...''komuna''
a swoją drogą ...czy godzi ci się po wklejaniu swoich ''szarpidrutów'' wklejać coś tego pajaca?
dlaczego tylko to jedno?
a może tak coś Ciechowskiego czy Staszczyka?...może coś Gintrowskiego?
wtedy bym słowem nie poddał w wątpliwość twojego ''smaczku muzycznego''...więc nie pajacuj...
jak wiesz od lat słucham PF jak i muzyki wszystkich z dawnego składu...w tym głównie Gilmour'a i Watersa...
i byłem bardzo zawiedziony tym że na fali politycznej ''ekstazy'' związanej z wojną na Ukrainie w jednym ze swoich klipów zamieścił mordę Szuchewycza...
uważasz że to było słuszne? ...przemyślane?
a przecież swojemu ojcu który zginął we Włoszech poświęcił piękne nagranie...
więc czy za Szuchewycza mam go przestać słuchać?
jeszcze coś ...nie jestem fanem Bono ale posłuchaj jego nagrań o Sarajewie i tego jak komentował tamtą wojnę ...nie wiem...może jest to w sieci bo we wkładce o Metallice jest i dla wielu zwolenników ''yankee'' mogłoby to być bolesne...