Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Stare zdjęcia z Bolesławca.

~MiM niezalogowany
24 lipca 2011r. o 0:53
Aga, wydaje mi się że emocje wzięły u Ciebie górę i może dlatego niezbyt dokładnie czytałaś to co pisałem. Nie jestem zwolennikiem brania kasy za wszystko co się publikuje w necie. Wspomniałem o gratyfikacji NIEKONIECZNIE FINANSOWEJ czyli żeby na przykład przy publikowaniu zdjęcia wspomnieć z czyich zbiorów zdjęcie pochodzi (jeśli posiadacz sobie tego życzy). Sam publikuję na bunzlau.pl wszystko co uda mi się kupić czy wyhandlować nie licząc na jakieś profity. Utrzymanie serwisu też kosztuje ale nie wyciągam w związku z tym do nikogo ręki po kasę. Też jestem za upowszechnianiem historycznych zdjęć. Ale jeśli właściciel starego albumu nakłada na mnie jakieś ograniczenia to pozostaje mi to uszanować i ewentualnie próbować go przekonać by jednak zechciał podzielić się tym dobrem z innymi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 lipca 2011r. o 12:25
~Mariusz napisał(a): Przeszukałem swoje zbiory i nie mogę znaleźć fotek z okolic dzisiejszej ul Spokojnej. Byc może dlatego, że na przedwojennych mapach w tym miejscu nie ma zabudowań. Tak mi się przynajmniej wydaje. Wrzucę fragment mapy i proszę sprawdzić.
Przedstawiona przez ciebie mapa jest z 1932 roku a już na mapie z 1939 widać budynki mieszkalne na Spokojnej na przeciwko stadionu. Wiem, że te budynki zostały zbudowane jeszcze przed wojną, bo moja babcia i mama zamieszkały tam krótko po wojnie. Chciałabym wiedzieć jak tam wygladało jak właścicielem jednego domu była jedna rodzina. Więc jeśli ma ktoś zdjęcia o jakie mi chodzi to bardzo proszę dajcie mi znać.
~mir.ko niezalogowany
24 lipca 2011r. o 12:28
MiM ma racje. warto zaznaczać kto 1szy opublikował dane zdjęcie czy zbiór. podobnie jak ludzie podpisują się w napisach filmu. podobnie jak podajemy źródła cytatów. jest to pewien szacunek dla wstawiającego który czasami wkłada w to sporo czasu i pięniędzy. jeśli jest wyraźny podpis autora/osoby publikującej coś prywatnego przepisujmy to.

jest to miłe i dla tej osoby no i w końcu dla nas, jesli możemy tego użyć, zobaczyć. kultura wyjdzie wszystkim na korzyść, nie wymagajmy jej prawem zawsze. yo :)
~:) niezalogowany
26 lipca 2011r. o 8:17
Temat do góry :)
~D niezalogowany
29 lipca 2011r. o 17:03
&playnext=1&list=PLE6B049157349C69A
~D niezalogowany
29 lipca 2011r. o 18:20
Jako ciekawostka. W 16 odc. Stawka większa niż życie KLOSS szuka ulicy Bunzlau Strasse.[img=1311956429_xfkkn9w.jpg]
~ niezalogowany
1 lutego 2012r. o 21:02
Temat do góry
~ niezalogowany
31 marca 2012r. o 14:41
widok z ul. Krótkiej przez Łasicką na obecną ul. Kilińskiego. Z lewej 'plac pokoju' , z prawej nie ma jeszcze plebani

ul. Starzyńskiego to jeszcze las :) . ok 1980

[img=1333197523_gsao0t4.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza