Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Stare zdjęcia z Bolesławca.

4199
pinio65
23 lipca 2011r. o 16:20
~MiM napisał(a): Wydaje mi się że Cemoi07 nie chodziło o to zdjęcie ale o te, które zeskanował z rodzinnego albumu (z okresu budowy budynków na ul. Asnyka)

Dokładnie też tak myślę... chodzi o budynki z budowy nowych budynków na Asnyka.
A ja wkrótce poszukam starych zdjęć z Bolesławca z okresu PRL, zamieszczę je w sieci i nie chcę mieć do nich żadnych praw. Choć sam je robiłem...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 lipca 2011r. o 16:21
pinio65 napisał(a): Ale nadal się boję... dopóki ktoś mądry nie zamieści odpowiedniego paragrafu. A skoro Cemoi 07 to taki równy chłop to po co robi tyle zamieszania...

Taki ma po prostu styl bycia. I ja tego nie neguję. Sam popatrz jak jedna jego wypowiedź potrafi ożywić forum :-)
~ niezalogowany
23 lipca 2011r. o 16:23
pinio65 napisał(a): Dokładnie też tak myślę... chodzi o budynki z budowy nowych budynków na Asnyka.
A ja wkrótce poszukam starych zdjęć z Bolesławca z okresu PRL, zamieszczę je w sieci i nie chcę mieć do nich żadnych praw. Choć sam je robiłem...

I to mi się w Tobie podoba!!! :D
4199
pinio65
23 lipca 2011r. o 16:30
~ napisał(a):
pinio65 napisał(a): Ale nadal się boję... dopóki ktoś mądry nie zamieści odpowiedniego paragrafu. A skoro Cemoi 07 to taki równy chłop to po co robi tyle zamieszania...

Taki ma po prostu styl bycia. I ja tego nie neguję. Sam popatrz jak jedna jego wypowiedź potrafi ożywić forum :-)

Ale ożywiła... dla mnie to jest chore. Przytoczę przykład z własnego podwórka. Od 1979 r interesuję się historią The Beatles. Spędziłem tysiące godzin na stworzeniu chronologii zespołu. I co zamieściłem to w sieci a mogłem starać się o wydanie to w formie książki. Taki jestem i takim pozostanę... Swoją wiedzę przekaż innym i nie żadaj za to kasy...
~MiM niezalogowany
23 lipca 2011r. o 17:08
Ale gdybyś znalazł opracowaną przez siebie chronologię, opublikowaną na innym portalu i w dodatku ktoś by się pod nią podpisał że to owoc jego pracy to sam powiedz czy by Ci gul nie skoczył?
Oczywiście nie ma co porównywać Twoich tysięcy godzin pracy ze stówką wydaną na pocztówkę na giełdzie staroci plus 5 minut na wykonanie skanu. Ale czasem ze zdobyciem jakiegoś zdjęcia nie jest tak łatwo i nie ma co się dziwić że jego posiadacz chciałby być w jakiś sposób (niekoniecznie finansowy) nagrodzony za swój trud.
4199
pinio65
23 lipca 2011r. o 17:31
Pewnie by mi skoczył... administratorzy strony www.thebeatles.art.pl zwrócili sie do mnie o zgodę na publikację chronologii i ją dostali... A swoją drogą ja też korzystałem z wiedzy innych ludzi...
~Mariusz niezalogowany
23 lipca 2011r. o 19:42
Oto niemiecka strona ze zdjęciami starego Bolesławca. Proszę niech gość, którego tak boli prawo autorskie szuka teraz tego prawa.

http://www.vogel-soya.de/bilder/bunzlau.html
~Aga niezalogowany
23 lipca 2011r. o 22:36
Pinio65 ...popieram Cie w 100%. Nie bój zaby...nic Ci nie grozi.
Warto dzielić się tym co mamy... bezinteresownie.
A Ty MiM...przemysl, czy wszytsko trzeba przeliczac na kasę?
To jest lokalne forum i dzieki temu wątkowi mozna poznać historię rodzinnego miasta. Ludzie wrzucaja co maja (szukajac - przeznaczając swoj prywatny czas)...aby inni mogli blizej poznac Bolesławiec. Czy to jest złe? A moze lepiej usiasc przy budce z piwem...?
Takie foty to promocja miasta! Nikt przeciez nie bedzie uzywal tych zdjęc do celow komercyjnych!!!

Litosci, bo popadamy w skrajnosc.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza