~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):~ napisał(a): [img=1333786473_ao8lwmv.jpg]
a to gdzie było?
~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):~Bolesławianin... napisał(a):~ napisał(a): Kościół u Bobra
[img=1333886025_y0e3n8z.jpg][img=1333886040_6yt5i8x.jpg][img=1333886056_7583c2f.jpg][img=1333886095_sft6nzw.jpg]
Raczej u Bobera...
jeszcze raz prosze o info co to za mostek na pierwszej i ostatnie j fotografii
Czy przepływał pod nim jakiś ciek wodny ?
na tej pierwszej fotce mniemam ze to na ulicy westerplatte, więc prawdopodobnie był to mozstek nad Złotym Potokiem, ale ten na ostatniej fotce w pobliżu kościoła Bobera to już nie wiem.
Proszę o info
~malkontent napisał(a):~mir.ko napisał(a): nie smiać sie ... ja dopiero teraz zaskoczyłem że to jest stary dworzec, pewnie wielu tez dopiero teraz sie dowie :)
to to poniżej to nie to, oczywiste z wyglądu było zawsze ...
To co to nie to to była "podręczna" parowozownia.
A może ktoś pamięta przejazd koleowy koło Carefoura? Ja pamiętam bo juz jestem wiekowy ale konia z rzędem za zdjęcie :)
Witam serdecznie "Wiekowca"
proszę określić położęnie tegoż przejazdu bardziej konkretnie, skąd dokąd ono było.
Bardzo proszę o info
~ napisał(a): Czy ktoś mógłby mi pomóc zlokalizować teren na fotce?Gdzie to jest,
[img=1334217077_1n26fwg.jpg]
~ napisał(a): Czy ktoś mógłby mi pomóc zlokalizować teren na fotce?Gdzie to jest,
~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):~ napisał(a): Czy ktoś mógłby mi pomóc zlokalizować teren na fotce?Gdzie to jest,
a to gdzie się znajduje?
~~Ceglastoróżowy Agrest napisał(a):~Bolesławianin... napisał(a):~ napisał(a): Kościół u Bobra
Raczej u Bobera...
jeszcze raz prosze o info co to za mostek na pierwszej i ostatnie j fotografii
Czy przepływał pod nim jakiś ciek wodny ?
na tej pierwszej fotce mniemam ze to na ulicy westerplatte, więc prawdopodobnie był to mozstek nad Złotym Potokiem, ale ten na ostatniej fotce w pobliżu kościoła Bobera to już nie wiem.
Proszę o info
Jeden i drugi mostek tyczy się Młynówki, która obecnie jest puszczona w rurze pod ziemią. To właśnie ta rzeczka często zalewa miasto podczas większych ulew.
~ napisał(a): Villa Schönbrunn, która stała przed wojną przy obecnej ulicy Jeleniogórskiej. Ma ktoś może o niej jakieś bliższe informacje?
Obiekt musiał być ważny skoro go zaznaczono i opisano (jako jedyny obiekt w Bolesławcu) na przedwojennych mapach topograficznych w skali 1:100 000 z lat 1921 i 1933.