Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szczepionki - ogromne zagrożenie dla dzieci

4085
#Plejadanka nieaktywny
15 sierpnia 2011r. o 22:09
Na temat porażenia też mam taką ekstremalna teorię, niestety nie mogę jej udowodnić.
Kiedy to lekarze mówią rodzicom że dziecko urodziło sie z porażeniem , ''ciekawam''...czy po zaszczepieniu noworodka...czy przed?;)

Lilith ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 sierpnia 2011r. o 23:03
Dlaczego robicie mamom wodę z mózgu? szczepionki są stosowane od tylu lat, że dalo by się zauważyć ich negatywne skutki, tymczasem jako społeczeństwo żyjemy coraz dłużej, w lepszym zdrowiu, i nie jesteśmy dziesiątkowani przez różne choroby, to chyba jednak o czymś świadczy? ogarnijcie się wyszukiwacze teorii spiskowych i inni nawiedzeńcy
~mama niezalogowany
16 sierpnia 2011r. o 9:46
Plejadanka napisał(a): Tylko do zjedzenia czy wypicia tego co SAMI kupujemy , nikt nas nie zmusza ;)
Mamy wybór.

do szczepionek też nas nikt nie zmusza można szczepić tymi refundowanymi albo zapłacić i kupić na to samo ale lepsze
ja za tymi podstawowymi szczepionkami jestem jak najbardziej
ale jestem zagorzałym przeciwnikiem szczepienia wszystkich i na wszystko bo taka teraz jest moda
4631
#fauxcils nieaktywny
16 sierpnia 2011r. o 10:27
ElmA napisał(a): Masz rację, jeśli chodzi o wybór.
Jednak thimerosal jest stosowany jako środek konserwujący w szczepionkach od lat 30-tych. Czy w latach 50-90-tych ktoś słyszał o ADHD?? Przypuszczam, że wówczas stosowano w lekach wiele innych szkodliwych substancji, a nie było szumu o ADHD, autyźmie ... a porażenie mózgowe ? Hmmm, nie znam statystyk, czy występuje teraz częściej niż wcześniej czy też odwrotnie.

W tamtych latach takie choroby to był wstyd i kara Boża. Piętnowane i ukrywane przed światem. Nie mówiło się o tym i tyle. A ilu chorych było oddawanych do przytułków,szpitali psychiatrycznych ??Wystarczy spojrzeć na ilość zgonów dzieci w kilka dni po porodzie! Drastyczne ale prawdziwe.
Owszem takich statystyk nie ma!
Matka rodziła chore dziecko, oddawała do szpitala bądź ukrywała przed światem i goniła do roboty na trzy zmiany.
A jeśli chodzi o to czy te choroby teraz występują częściej niż kiedyś to zdecydowanie teraz jest więcej. Z powodu błędu w sztuce lekarskiej i szczepionek przede wszystkim.
Zapytaj kilka mam, które mają chore dzieci - ile z nich miało wzorową "książkową"ciążę, ile z nich urodziło na zdrowe dzieci, ile z tych dzieci zaczęło chorować w pierwszym półroczu życia.

Zmoderowano 16.08.2011 godz.19:22 - powód: podwójny post (sentinel)
4085
#Plejadanka nieaktywny
16 sierpnia 2011r. o 10:41
~mama napisał(a):
do szczepionek też nas nikt nie zmusza można szczepić tymi refundowanymi albo zapłacić i kupić na to samo ale lepsze

Jak to nie zmusza?:)
A te płatne w czym są lepsze?Sama płaciłam za nie , ale chodziło tylko o to żeby nie kłuć dziecka trzy razy np. tylko ''3w1'' .Odmówienie szczepienia obowiązkowego w Polsce nie wchodzi w grę! Na dzień dobry zostajemy postraszeni prokuratorem!
Widzę że większość wypowiadających się nie zadali sobie trudu zapoznania sie z linkiem który zamieścił założyciel tematu
:>

Lilith ...
~ niezalogowany
16 sierpnia 2011r. o 10:44
A matki dalej maluszkom gotują zupki na skrzydełkach kurczaków z marketu.I jak społeczeństwo ma być zdrowe?
~ niezalogowany
16 sierpnia 2011r. o 10:52
Plejadanka napisał(a):
~mama napisał(a):

Jak to nie zmusza?:)
A te płatne w czym są lepsze?Sama płaciłam za nie , ale chodziło tylko o to żeby nie kłuć dziecka trzy razy np. tylko ''3w1'' .Odmówienie szczepienia obowiązkowego w Polsce nie wchodzi w grę! Na dzień dobry zostajemy postraszeni prokuratorem!
Widzę że większość wypowiadających się nie zadali sobie trudu zapoznania sie z linkiem który zamieścił założyciel tematu
:>

nie tylko chodzi o wkłucie ,bo rozmawiałam o tym z neurologiem
i te 3 w jednym są bezpieczniejsze zwłaszcza jeśli chodzi o wcześniaków .
~ niezalogowany
16 sierpnia 2011r. o 13:12
Dlatego ,ze wrzucasz dziecku do jeszcze niezanieczyszczonego organizmu dawkę śmieci ,że potem organizm takiego maluszka nie daje rady udźwignąć tego wszystkiego ??

Poza tym nie wiem dlaczego ktoś pisze,że straszą prokuratorem.Moje jedno dziecko ma zwolnienie od szczepień od pediatry.Na szczepienie drugiego nie pozwoliłam .Napisałam oświadczenie ,że nie wyrażam zgody i tyle.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza