Przemyslaw napisał(a): ...Skoro pieniądze leżą a zasięgu ręki to na pewno ktoś po nie sięgnie. ...
~joko napisał(a):Przemyslaw napisał(a): ...Skoro pieniądze leżą a zasięgu ręki to na pewno ktoś po nie sięgnie. ...
Na przykład Ruch Palikota po miliony złotych subwencji z budżetu państwa. :P
Przemyslaw napisał(a):~ napisał(a): p.m ..dopóki nie będzie pan operował konkretami tzn. wiem ,że ten i ten ukradł ..ten i ten zatrudnił rodzine ..ten i ten wykorzystał społeczny grosz ...to będzie pan niewiarygodny..!>
Rzuca pan tu ogólniki ,które "pasują" do większości państw na świecie. Jasne ,że ich nie powinno być ..tylko o tym wiedzą już dzieci w przedszkolu... Dlatego proszę pana o konkrety w tedy zacznę pisać p.m z dużej litery ;)
KONKRET -- gdyby Pan miał magazyn z jakimś tam produktem do którego nikt prócz jedynego magazyniera nie miał by dostępu , a w magazynie tym nie było by nic a jeszcze był by zadłużony to kogo by Pan posądził ?
Jak to jest że ZUS ma bardzo restrykcyjne przepisy wobec ubezpieczonych i najmniejsze potknięcie skutkuje wstrzymaniem świadczenia czegoś tam / na przykład chorobowego/ Sygnalizuje że brak mu pieniędzy na wypłaty świadczeń a w tym samym momencie buduje siedziby podobne do pałacu , wypłaca swoim pracownikom 212 MILIONÓW ZŁ W NAGRODACH .Funduje pracownikom egzotyczne wycieczki .Kto za to odpowiada ?
Kto podniósł Polakom VAT oraz wszystkie akcyzy a sam sobie wypłacił ponad 2 miliardy w nagrodach ?
Przemyslaw napisał(a): Pytał ktoś przekornie " Jak tam Ruch Palikota ? "
Otóż jest OK. Niebawem Krajowa Rada Polityczna .Naszą delegatką jest Pani Irena,
Będzie ogłoszona nowa nazwa partii , przyjęta nowelizacja statutu i rozszerzona formuła programowa.
Mimo że media o tym nie mówią /* są zależne od innych partii / nasz program to głównie reforma gospodarki oraz zabieganie o los ludzi najniżej uposażonych.
Kwota wolna , minimalna płaca , tworzenie miejsc pracy poprzez wykorzystanie dotacji unijnych .Przetwórstwo produktów rolnych , odnawialne źródła energii ,. wysokie technologie do produkcji z posiadanych kopalin i surowców.
Zatem Ruch Palikota zabiega o poprawę bytu Polaków .
Janusz Palikot napisał(a): Jestem zje.bem nie głosujcie na mnie a tym bardziej na przemka
Preczzkomuna napisał(a): Zachęcam do czytania Rothbarda