Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

~Wika niezalogowany
20 października 2016r. o 11:57
Nie wiem jaki sprzęt ma choma a ordynatorem w Bolesławcu jest szwajowa ta kobieta to nie powinna wogole pracować z ludźmi
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~nika niezalogowany
20 października 2016r. o 11:59
Nie koloryzuje tylko tak było. Przyszłam ze swoim usg bo miałam guza endometrialnego i tak autentycznie zrobił. Nie podważam jego kompetencji ale po prostu omijam go szerokim łukiem.
~Zainteresowana niezalogowany
20 października 2016r. o 12:39
Ja chodziłam całą ciaze prywatnie do dr KUKULY,koszt wizyty to 150zł + wyniki,które też robi się prywatnie. Chodziłam ze względu bo ma dobry sprzęt, a zależało mi na stanie zdrowia dziecka. Ale także słyszałam od koleżanki,ze jak była u Niego w ZG na NFZ to lekarz o 180stopni inny. Nic mówić nie chce,wszystko dla jego wiadomości,nie pacjentki. Ale to chyba każdy teraz co prywatnie przyjmuje to ma lepsze podejście niż na NFZ,choć tak być nie powinno.
15344
#Mirek1888 nieaktywny
20 października 2016r. o 13:09
Dr. Kukuła. Prowadził dwie ciążę, zakończone pełnym sukcesem. Człowiek który zna się na swojej pracy.
~ niezalogowany
20 października 2016r. o 13:14
~Zainteresowana napisał(a): Ja chodziłam całą ciaze prywatnie do dr KUKULY,koszt wizyty to 150zł + wyniki,które też robi się prywatnie. Chodziłam ze względu bo ma dobry sprzęt, a zależało mi na stanie zdrowia dziecka. Ale także słyszałam od koleżanki,ze jak była u Niego w ZG na NFZ to lekarz o 180stopni inny. Nic mówić nie chce,wszystko dla jego wiadomości,nie pacjentki. Ale to chyba każdy teraz co prywatnie przyjmuje to ma lepsze podejście niż na NFZ,choć tak być nie powinno.

no właśnie zastanawiam się jaki ten sprzęt ma? bo niby 3d lub 4d ale koło 18 tygodnia nie potrafi oceni płci dziecka, nie wiem może faktycznie słabo widać jeszcze. SŁYSZAŁAM tez dobre opinie o Chomie ale czy jest tańszy nie wiem. u rd. kUKUŁY FAKTYCZNIE wszystko prywatnie, zostałam też poinformowana o możliwości badań chyba prenetalnych ale niestety on już tego nie wykonuje w swoim gabinecie, a jeszcze pare lat temu mi je robił u siebie, za wszystko tylko płać.
~Zainteresowana niezalogowany
20 października 2016r. o 15:13
Może nie chce w błąd wprowadzić,ponieważ mi w 12tyg powiedział plac i się sprawdziło.
~*** niezalogowany
20 października 2016r. o 16:06
~Zainteresowana napisał(a): Ja chodziłam całą ciaze prywatnie do dr KUKULY,koszt wizyty to 150zł + wyniki,które też robi się prywatnie. Chodziłam ze względu bo ma dobry sprzęt, a zależało mi na stanie zdrowia dziecka. Ale także słyszałam od koleżanki,ze jak była u Niego w ZG na NFZ to lekarz o 180stopni inny. Nic mówić nie chce,wszystko dla jego wiadomości,nie pacjentki. Ale to chyba każdy teraz co prywatnie przyjmuje to ma lepsze podejście niż na NFZ,choć tak być nie powinno.

Pan doktor prowadził dwie moje ciąże. Urzeka mnie jego kultura osobista. Temat płci dziecka "obgadaliśmy" w gabinecie przy drugiej ciąży (za pierwszym razem nie chciałam wiedzieć). Tłumaczył, że badanie usg nie jest do sprawdzania płci maleństwa (tak w skrócie), tylko do monitorowania jego zdrowia. Wspomniał o braku 100% pewności i o przypadkach hermafrodytyzmu. Może faktycznie nie chce wprowadzać kobiet w błąd? Jeden z bolesławieckich lekarzy w 2001 roku mojej sąsiadce na dwa tygodnie przed porodem powiedział, że urodzi dużą córkę. Sąsiadka urodziła dwóch chłopców. O ciąży mnogiej dowiedziała się dopiero po urodzeniu pierwszego malucha, chociaż całą ciążę monitorowała u doktora Ch. Niewiarygodne, ale prawdziwe.
Myślę, że kwestia podejścia do pacjentki może w dużej mierze zależeć od niej samej.
Na badania prenatalne jeździłam do Jeleniej Góry, ale w tym samym czasie (+/- kilka dni) miałam wizyty u doktora Kukuły. Czasami były tylko drobne różnice w parametrach, ale one i tak są szacunkowe. Generalnie pojawiła się u mnie wątpliwość, czy warto jeździć na konsultacje do JG, skoro to samo słyszę od swojego lekarza. On sam zachęcał jednak do dodatkowych badań ("co dwie głowy, to nie jedna"). Na wszystkie moje pytania (czasami "natrętne") pan doktor odpowiadał cierpliwie, rzeczowo. Wizyty może do najtańszych nie należą, ale ja wiedziałam, za co płacę i nie żałuję ani jednej złotówki zostawionej w jego gabinecie. Ze swojej strony - polecam.
~mama niezalogowany
20 października 2016r. o 23:42
Bardzo dobrym ginekologiem jest dr,Jarosław Downar-Zapolski! Jestem w 6miesiącu ciąży i chodzę do tego właśnie lekarza.Polecam Każdej kobiecie;jest miły,delikatny,poświęca dużo czasu pacjentce,nie spieszy się,odpowie na każde pytanie,robiąc usg tłumaczy co i jak z dzidziusiem,myśli głośno:) ,nie skrywa nic dla siebie ,o wszystkim mówi pacjentce.Między chyba 11 a 12 tyg ciąży powiedział płeć i jak na razie się nie zmieniła:) Przyjmuje prywatnie nad rossmanem na zgorzeleckiej,koszt wizyty to 150zł,w każdej chwili można dzwonić do doktora na komórkę,jest on ordynatorem szpitalu we Lwówku-tyle ,że nie ma tam porodówki-szkoda-,ale trudno ,rodzić będę w bolesławcu ,nie mam nic do zarzucenia opiece na porodówce-dwa porody już tam miałam i to dwa różne ;i cesarkę i naturalny.
Doktor Downar wykonuje usg genetyczne.Jego sprzęt jest nowoczesny ;) Tyle! POLECAM !!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.