Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

~ niezalogowany
21 października 2016r. o 0:23
~mama napisał(a): Bardzo dobrym ginekologiem jest dr,Jarosław Downar-Zapolski! Jestem w 6miesiącu ciąży i chodzę do tego właśnie lekarza.Polecam Każdej kobiecie;jest miły,delikatny,poświęca dużo czasu pacjentce,nie spieszy się,odpowie na każde pytanie,robiąc usg tłumaczy co i jak z dzidziusiem,myśli głośno:) ,nie skrywa nic dla siebie ,o wszystkim mówi pacjentce.Między chyba 11 a 12 tyg ciąży powiedział płeć i jak na razie się nie zmieniła:) Przyjmuje prywatnie nad rossmanem na zgorzeleckiej,koszt wizyty to 150zł,w każdej chwili można dzwonić do doktora na komórkę,jest on ordynatorem szpitalu we Lwówku-tyle ,że nie ma tam porodówki-szkoda-,ale trudno ,rodzić będę w bolesławcu ,nie mam nic do zarzucenia opiece na porodówce-dwa porody już tam miałam i to dwa różne ;i cesarkę i naturalny.
Doktor Downar wykonuje usg genetyczne.Jego sprzęt jest nowoczesny ;) Tyle! POLECAM !!!
rodziłaś na 2 różne sposoby? więc masz porównanie, za drugim razem jeśli pierwsza była cesarka jest potem prawo wyboru czy nie jak to jest? dzieki
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mama niezalogowany
21 października 2016r. o 8:48
Prawa wyboru nie masz. Pierwszerokość cc nie jest wskazaniem do następnego. Jeśli z tobą i dzieckiem jest wszystko w porządku i nie ma przeciwwskazań to będziesz rodziła naturalnie. Jeśli są wskazania to będzie cc. Jeśli zależy Ci na cc to musisz pokombinować.
~mama niezalogowany
21 października 2016r. o 21:01
mama-jestem autorką przedostatniego postu ,ostatni napisała "inna"mama-tak dla jasności ;)
Mój pierwszy poród był naturalny,drugi cesarka ze względu na wielkość dziecka-ważyło 4kg i pośladkowe ułożenie.Teraz tak jak pisałam jestem w 6 miesiącu ciąży i lekarz-dr.Downar-kiedy pytałam właśnie o poród jak to teraz będzie to odpowiedział mi tak,że jaki już miałam cesarkę to teraz zależy też od wielkości dziecka bo jeśli będzie duże,waga ok 4kg to nie będą w szpitalu "zmuszać" do porodu naturalnego,jak gdyby ja podejmę decyzję a szpital nie może mi tego zabronić .A z drugiej strony jeśli właśnie już raz miałam cesarkę to tak jakby mogę zadecydować jak chcę rodzić bo tak jak pisałam nie mogą mnie zmusić ,tym samym odmówić cesarki ponieważ tak jak mi dr powiedział jeśli bym rodziła naturalnie to jest prawdopodobieństwo,że stare blizny i szwy po cesarce po prostu się porozrywają .Więc nie jest tak jak "mama2" pisała.Nie ma co słuchać ludzi bo nie każdy wie do końca tak naprawdę jak jest w rzeczywistości ,lepiej po prostu dopytać lekarza i nie zamartwiać się zawczasu bo koleżanka czy ktoś na forum mówi jak jest. Pozdrawiam ;)
~Mama2 niezalogowany
21 października 2016r. o 21:07
Najlepiej dopytać w szpitalu, jakieś dwa tygodnie temu znajoma właśnie w szpitalu w Bc pytała czy jeśli miała pierwszą cesarke to druga też będzie miała, to powiedzieli jej ze to wcale nie jest wskazanie do drugiego cc i jeśli wszystko bedzie przebiegało prawidłowo to rodzi naturalnie. Skutek rozmowy był taki, ze dziewczyną rodziła w jeleniej bo tam zrobili cc.
~mama niezalogowany
21 października 2016r. o 21:46
Tak jak napisałaś-najlepiej dopytać odpowiednie osoby. Mi ostatnio znajoma opowiadała o swojej koleżance jak ta poszła do szpitala i do lekarza,że ona przyszła na cesarkę ,ten do niej ,ze jak "przyszła sobie pani na cesarkę"? ona ,że no tak ! mam prawo do wyboru jak chcę rodzić ! i odniosła się do jakiegoś przepisu/prawa,że właśnie ma prawo wyboru...,ja nie wiem czy faktycznie tak jest,dlatego mówię ,że nie ma co wierzyć osobom takim jak koleżanka,znajomi czy forum tylko samej dowiedzieć się od konkretnej ,znającej się na tym osoby ;) czy może doczytać gdzieś w prawach pacjenta.
~nowa21 niezalogowany
17 listopada 2016r. o 13:18
w jakich godzinach przyjmuje dr Jeka na ul Gdańskiej
~ja niezalogowany
17 listopada 2016r. o 18:36
Co do dr Pawlika potwierdzam co napisała ~ o ....
~Ja niezalogowany
17 listopada 2016r. o 19:57
A wiecie czy jutro dr.Downar-Zapolski przyjmuje? S jak nie to może wiecie kiedy?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.