Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~ja niezalogowany
9 lutego 2012r. o 13:05
Ja doskonale rozumie twoja rodzine ale takich rodzin dla ktorych bedzie taniej sa setki.Trzeba uszanowac wiekszosc.Twoi rodzice moga sie przebranzowic.Mysle ,ze maja juz wiek blisko emerytury.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kiler niezalogowany
9 lutego 2012r. o 14:24
kiedyś jak ja traciłem prace nikt z was "biznesmenów" nie wyciągnął pomocnej dłoni mieliście głęboko w du.ie chwilową moja nie dole dzisiaj mam sie nie żle i przestała intersować mnie wasza . Dosyć to prostackie ,egoistyczne i nie moralne ale taka prawda... a co do Pań które u was pracują myśle ze są fachowcami w swojej branży i pierwsze odejdą do biedronki bo tam dzisiaj socjal jest na przyzwoitym poziomie ,wiem to pierwszej ręki.
p.s
idzie akcja podpisywania list przeciwko marketowi ,liste z 17 podpisami widziałem w sklepie "u małgośki czy gośki " tu koło rzeki
~redi niezalogowany
9 lutego 2012r. o 14:27
OJ ! JAK poleci wasz sklepik pujdziecie do pracy jak My "prości ludkowie " za 1500brutto to tez docenicie Biedronke .Więc też bądzcie "za"
~krzysztoforus2 niezalogowany
9 lutego 2012r. o 14:56
W Gromadce jest podobno nie potrzebny przemysł i handel ,macie tam dużo grzybów i jagód.Nie zgodziliście się na przetwórstwo metali kolorowych.
~mela niezalogowany
9 lutego 2012r. o 15:29
Calkowicie popieram mego przedmowce.Czy Ci Panstwo liczyli sie z innymi malymi sklepikami i z tym ze spadna im obroty jak oywierali kolejne sklepiki,NAPEWNO NIE.No to teraz maja czuja oddech konkurencji na plecach.A sa w wieku i stanie zdrowia w jakim sa.Schorowani to napewno to wiem ,moze czas odpuscic sobie i odpoczac.Moja Mama zawsze mowi jedz mala lyzeczka, bo duza sie zadlawisz.No i przyszlo,a powinniscie sobie zdawac sprawe zr kiedys przyjdzie,nic nie jest dane raz na zawsze.
~mela niezalogowany
9 lutego 2012r. o 15:29
Calkowicie popieram mego przedmowce.Czy Ci Panstwo liczyli sie z innymi malymi sklepikami i z tym ze spadna im obroty jak oywierali kolejne sklepiki,NAPEWNO NIE.No to teraz maja czuja oddech konkurencji na plecach.A sa w wieku i stanie zdrowia w jakim sa.Schorowani to napewno to wiem ,moze czas odpuscic sobie i odpoczac.Moja Mama zawsze mowi jedz mala lyzeczka, bo duza sie zadlawisz.No i przyszlo,a powinniscie sobie zdawac sprawe zr kiedys przyjdzie,nic nie jest dane raz na zawsze.
~ niezalogowany
9 lutego 2012r. o 15:44
~ktośś napisał(a): Tak, jestem synem Pani W. Biedronka będzie? Super. Będzie trochę taniej? Super. Większość chce Biedronki - prawo większości. Ja na decyzję o powstaniu marketu nie mam wpływu.

Ktoś z was widzi jeszcze jakieś plusy tego, że powstanie market poza tym, że będzie TROCHĘ taniej (co i tak nie jest takie bardzo pewne)?

Bo jeśli się podejmuje decyzję, powinno się wziąć pod uwagę argumenty za i przeciw.

Moje argumenty przeciw wymieniłem. Abstrahując od wypowiedzi Michała i tego, jaką macie o nim opinię - moi rodzice (i pewnie nie są tutaj wyjątkiem) ciężko całe życie pracują. Sam w zasadzie nie miałem od małego wakacji bo zawsze było co robić w polu. Ja nie jestem przeciwko Biedronce, tylko przeciwko byciu dla siebie nie-ludźmi. To wasza wspólna sprawa jako społeczności Gromadki - jeżeli w ogóle coś takiego istnieje - ja już tam nie mieszkam chociaż zawsze to jest i zostanie bardzo bliskie mi miejsce. Przejrzałem forum i jedyne co widzę, to totalny brak poczucia wspólnoty, solidarności i empatii dla krzywdy waszych sąsiadów, którzy stracą pracę - nie oszukujmy się. Już dzisiaj jest ciężko a Biedronka wystarczy, że zabierze 1/3 obrotów - wtedy nie będzie konkurencji w Gromadce. Dzisiaj jest. jak powstanie Biedronka, możecie zapomnieć o wszystkich dobrodziejstwach zakupów u kogoś, kto jest Waszym sąsiadem. Będzie TYLKO trochę taniej. Krótkoterminowo. Ale jak się odrobinę zmusić i popatrzeć na szerszą perspektywę czasową, to okaże się, że zamiast nastu małych sklepików będzie jeden monopolista. Ot i wszystko - przekonacie się w swoim czasie.

I nawet jeśli nikt z Was wszystkich nie przyzna mi na forum racji, to przynajmniej w środku sami sobie odpowiedzcie na to, czy tak się postępuje z ludźmi?

pozdrawiam

Ł.

KAŻDY CHCE ŻYĆ .Trzeba myśleć co dziecku dać jeść a nie czy sąsiad ma na wakacje :|
~do ktoss niezalogowany
9 lutego 2012r. o 16:05
~ napisał(a):
~ktośś napisał(a): Tak, jestem synem Pani W. Biedronka będzie? Super. Będzie trochę taniej? Super. Większość chce Biedronki - prawo większości. Ja na decyzję o powstaniu marketu nie mam wpływu.

Ktoś z was widzi jeszcze jakieś plusy tego, że powstanie market poza tym, że będzie TROCHĘ taniej (co i tak nie jest takie bardzo pewne)?

Bo jeśli się podejmuje decyzję, powinno się wziąć pod uwagę argumenty za i przeciw. Panie Lukaszu nie wiem gdzie Pan mieszka, ale prosze nam odpowiedziec jesli mieszka Pan w miescie gdzie Pan robi zakupy,w marketach czy w osiedlowych sklepikach u jak pan to nazwal sasiadow/ Prosze odpowiedziec

Moje argumenty przeciw wymieniłem. Abstrahując od wypowiedzi Michała i tego, jaką macie o nim opinię - moi rodzice (i pewnie nie są tutaj wyjątkiem) ciężko całe życie pracują. Sam w zasadzie nie miałem od małego wakacji bo zawsze było co robić w polu. Ja nie jestem przeciwko Biedronce, tylko przeciwko byciu dla siebie nie-ludźmi. To wasza wspólna sprawa jako społeczności Gromadki - jeżeli w ogóle coś takiego istnieje - ja już tam nie mieszkam chociaż zawsze to jest i zostanie bardzo bliskie mi miejsce. Przejrzałem forum i jedyne co widzę, to totalny brak poczucia wspólnoty, solidarności i empatii dla krzywdy waszych sąsiadów, którzy stracą pracę - nie oszukujmy się. Już dzisiaj jest ciężko a Biedronka wystarczy, że zabierze 1/3 obrotów - wtedy nie będzie konkurencji w Gromadce. Dzisiaj jest. jak powstanie Biedronka, możecie zapomnieć o wszystkich dobrodziejstwach zakupów u kogoś, kto jest Waszym sąsiadem. Będzie TYLKO trochę taniej. Krótkoterminowo. Ale jak się odrobinę zmusić i popatrzeć na szerszą perspektywę czasową, to okaże się, że zamiast nastu małych sklepików będzie jeden monopolista. Ot i wszystko - przekonacie się w swoim czasie.

I nawet jeśli nikt z Was wszystkich nie przyzna mi na forum racji, to przynajmniej w środku sami sobie odpowiedzcie na to, czy tak się postępuje z ludźmi?

pozdrawiam

Ł.

KAŻDY CHCE ŻYĆ .Trzeba myśleć co dziecku dać jeść a nie czy sąsiad ma na wakacje :|
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!