Mnie takie opuszczone budowle interesuj i bardzo ciekawia. Moi znajomi niedawno robili tam zdjecia i nie slubne tylko takie, takie no oni sa nie emo tylko tez chodza tak na czarno. Barzo mi sie to PODOBA !!! ;) P.S. Nie moge stawiac polskich znakow bo przebywam za granica.
A może zamiast budować nowe brzydkie pod względem architektonicznym kościoły , należałoby odbudować te , które stanowią wartość historyczną? Można by skorzystać z dotacji unijnych.
~mieszkaniec Żeliszowa niezalogowany 25 września 2012r. o 22:30
Myślę, że 30mln z totka spokojnie by dało radę. Przynajmniej na kapitalny remont wnętrza, jak i z zewnątrz oraz wykończenie wieży. :]
Dotacja Unijna, tylko kto zająłby się tym. Moim zdaniem, wszystko da się zrobić. Wystarczy ruszyć głową. Myślę, że założenie strony internetowej na temat tego obiektu i założenie konta bankowego byłoby dobrym rozwiązaniem. Na pewno znalazłby się ktoś, kto chętnie przeznaczyłby jakąś kwotę. Kolejne pieniądze(również niewielkie, ale zawsze coś) można byłoby pozyskać na festynach, zabawach. Z biegiem czasu kościół zostałby ocalony przed kompletnym zawaleniem. A obiło mi się o uszy i to jest prawda, że został wykonany projekt dachu, warty dość sporo. Całe nakrycie ponoć jest zafundowane. Bądźmy jak najlepszej myśli. Przecież nowe zadaszenie to sukces!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.