Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

BolecAlbum: kościół w Żeliszowie (zdjęcie nr 16551)

4260
#Asiekk nieaktywny
19 grudnia 2011r. o 16:51
~Młoda napisał(a):
Asiekk napisał(a): ostatnio modne miejsce na sesje zdjęciowe- zwłaszcza fotografie ślubne :)
Wątpliwie, bo raczej nie wyobrażam sobie pary młodej z fotografem przeciskających się przez "okienko"

uwierz mi, że tak jest- ludzie zjeżdżają się dosłownie z całej Polski :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~*,* niezalogowany
2 lipca 2012r. o 19:24
Mnie takie opuszczone budowle interesuj i bardzo ciekawia. Moi znajomi niedawno robili tam zdjecia i nie slubne tylko takie, takie no oni sa nie emo tylko tez chodza tak na czarno. Barzo mi sie to PODOBA !!! ;) P.S. Nie moge stawiac polskich znakow bo przebywam za granica.
~mieszkaniec żeliszowa niezalogowany
18 września 2012r. o 22:22
Co do wnętrza kościoła to wyglądało tak:
[img=1347999724_ck4xank.jpg]
~ niezalogowany
19 września 2012r. o 18:17
ależ tam było pięknie!!!
~mieszkaniec żeliszowa niezalogowany
19 września 2012r. o 21:18
I to bardzo pięknie...

Oczywiście bez dewastacji nie mogło się obejść. Widuję na co dzień ten kościół i co raz to bardziej jest mi żal. Gdybym tylko w lotka wygrał :/
~mir.ko niezalogowany
20 września 2012r. o 15:08
mogło by braknąc z totka :)
~ niezalogowany
20 września 2012r. o 22:15
A może zamiast budować nowe brzydkie pod względem architektonicznym kościoły , należałoby odbudować te , które stanowią wartość historyczną? Można by skorzystać z dotacji unijnych.
~mieszkaniec Żeliszowa niezalogowany
25 września 2012r. o 22:30
Myślę, że 30mln z totka spokojnie by dało radę. Przynajmniej na kapitalny remont wnętrza, jak i z zewnątrz oraz wykończenie wieży. :]

Dotacja Unijna, tylko kto zająłby się tym. Moim zdaniem, wszystko da się zrobić. Wystarczy ruszyć głową. Myślę, że założenie strony internetowej na temat tego obiektu i założenie konta bankowego byłoby dobrym rozwiązaniem. Na pewno znalazłby się ktoś, kto chętnie przeznaczyłby jakąś kwotę. Kolejne pieniądze(również niewielkie, ale zawsze coś) można byłoby pozyskać na festynach, zabawach. Z biegiem czasu kościół zostałby ocalony przed kompletnym zawaleniem. A obiło mi się o uszy i to jest prawda, że został wykonany projekt dachu, warty dość sporo. Całe nakrycie ponoć jest zafundowane. Bądźmy jak najlepszej myśli. Przecież nowe zadaszenie to sukces!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo