Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~Smutna Panna na tyldzie niezalogowany
9 czerwca 2013r. o 19:55
GosiaG napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Żaden dziennikarzyna nie zrelacjonuje Wam , o czym pany gadają.

Cierpliwości ;)

Żal , żalem , ale obowiązek , obowiązkiem :

http://www.monitor-polski.pl/konspiracja-siesypie-bilderberg-pod-lupa-mediow/
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
9 czerwca 2013r. o 20:11
virgo napisał(a):
skorn napisał(a): http://www.

Dziękuję Skornie za ciekawy materiał. Odsłuchałam , i... nie zgadzam się z Ziemkiewiczem.

A mnie się podobał :) Ziemkiewicz ma niekiedy zaskakujące, i bardzo interesujące konkluzje. CAła rzeczywistość polityczna w Polsce jest właśnie absurdem! Co ciekawe wszelkie hipotezy i charakterystyki naszej rodzimej polityki nie potrafią nadążyć za realiami. A ukryte zawiłe realia to chyba tylko dzięki jakiejś magicznej enigmie można poznać :) Służby rządzą, Stasiu Misiu, Zdzisiu tworzą prawo, wszystko dla kasy i władzy. Tusk jest za słaby na takie układy, jakby podskoczył to w następnym samolocie polegnie :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
211
skorn
9 czerwca 2013r. o 22:19
[img=1370809180_870h01d.jpg]

<i>
10114
#alter nieaktywny
9 czerwca 2013r. o 22:28
"obudźcie się z MAtrix-a" - uważam, że to znakomite porównanie :)

http://wyborcza.pl/1,75478,14063858,Ziemkiewicz_u_narodowcow__Obudziliscie_sie_z_Matrixa_.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 czerwca 2013r. o 6:53
Rafał Ziemkiewicz :

"
- Ten świat jest światem pozoru, pozoru postępu, skrywającym coś, co tak naprawdę jest regresem, cofnięciem się cywilizacyjnym. Coś, co podaje się nam, waszemu pokoleniu, jako postęp, jest w istocie regresem. Świat, który nazwał się neoliberalnym, szanowalibyśmy, bo liberalizm to była idea wolności, równych szans dla każdego, odpowiedzialności jednostki za wspólnotę. A ten świat, który dziś nazywa się neoliberalnym z liberalizmu wziął tylko jedno: bezlitosną egzekucję długów razem z lichwiarskim procentem: stabilność budżetową. I mimo frazesów o wolności jest to świat neofeudalny, świat cofnięty o lat kilkaset, którego jedyną zasadą gdzieś tam w głębi jest to, że ten, kto ma więcej pieniędzy, może zrobić, co chce z tym, co ma mniej pieniędzy. A z takim, który nie ma pieniędzy w ogóle, może wszystko. Ten świat mówi też, że państwa, które są bogatsze, mogą robić, co chcą z państwami, co są mniej bogate."

Święte słowa, miłego :)

Dopisane 10.06.2013r. o godz. 06:53:

A , co powiecie o takiej islamizacji Europy i Świata ?

http://banki.wp.pl/kat,6602,title,Bankowosc-islamu,wid,15713901,wiadomosc.html?ticaid=110bdf

Biorąc kredyt hipoteczny na 25 lat , w kwocie 200 tys. i płacąc co miesiąc 1400 ... to jaką wartość ma moje mieszkanie , kiedy je spłacę i czy za taką kwotę je sprzedam ?
Kto ma kalkulator ? :D

Rcję absolutną ma Ziemkiewicz :

"neoliberalnym z liberalizmu wziął tylko jedno: bezlitosną egzekucję długów razem z lichwiarskim procentem"
... i jako taki jak najszybciej powinien zostać usunięty z przestrzeni publicznej , bo nam się przodkowie do reszty w grobach poprzewracają :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8375
#GosiaG nieaktywny
10 czerwca 2013r. o 11:24
~Smutna Panna na tyldzie napisał(a): http://www.monitor-polski.pl/konspiracja-siesypie-bilderberg-pod-lupa-mediow/

''Kilka dni temu Alex Jones....'' O mały włos nie rzuciłam tym nazwiskiem w poprzedniej wypowiedzi ;p

''Tego nie przeczytasz w ścierwomediach!''(Bez komentarza)

''Cel ostateczny jest już znany – depopulacja, masowa eksterminacja niemal całej populacji globu.
he he
he he
;p

Lilith ^^
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
10 czerwca 2013r. o 20:19
GosiaG napisał(a):

he he
he he
;p

A przepraszam Gocha , z czego się śmiejesz, bo nie chwytam aluzji ? :)

Dopisane 10.06.2013r. o godz. 20:19:

GosiaG napisał(a):
depopulacja, masowa eksterminacja niemal całej populacji globu.

Jeszcze pół roku temu , też nie wierzyłem w depopulację, ale ... im więcej wiem , więcej mogę sobie wyobrazić ... np : depopulację za pomocą aspartamu... czyż to nie jest słodkie ? :D

No nie daj się prosić Gocha , wytłumacz mi tą pieprzoną aluzję :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~virgo niezalogowany
10 czerwca 2013r. o 21:14
Dobry wieczór ...Przeczytałam artykuły (linki wklejone przez GosięG i Pannęzdzieckiem) o bankach islamskich oraz Grupie Bildeberg. Metody działania banków islamskich ,opisane w artykule ,są interesujące.Czy metody i zasady ich funkcjonowania sprawdziłyby się w Europie ? Chyba nie...Bo jak pogodzić islam z judaizmem ? Jak do tej pory główne banki europejskie i amerykańskie są w rękach bankierów żydowskich.Czy odpuszczą i pozwolą by islamiści też zaczęli zarabiać ? Wątpliwe...

Grupa Bildeberg...znam taki pesymistycznie nastrajający wiersz rumuńskiego poety Mihaila Eminescu :" Cokolwiek byś począł , wszystko po tobie jak było zostanie... Cokolwiek byś chciał zmienić , uczujesz tylko znużenie , zmęczenie wieczną gonitwą...Aż cię przynęci poznanie ,że snem wiecznej nicości jest zycie całego świata"

Po co walczyc o jakies ideały ? Po co szarpac się o lepsze jutro ? Przecież ktoś za nas , za miliony już zdecydował.... Garstce ma być lepiej na tym świecie. Reszta , to woły robocze. Tak to odbieram.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza