Preczzkomuna napisał(a): Działa w dwie strony. Nie traktuj pracodawców jak wyzyskiwaczy bo nie wszyscy są tacy.
Tak działa w obie strony. Termin "sprawiedliwość społeczna" powstał po to, aby obie strony były zadowolone i bezpieczne. Właśnie nie wszyscy pracodawcy tacy są, ale zauważ ilu pracowników potrafi skrzywdzić jeden nieuczciwy pracodawca?! Dziesiątki, nawet setki! I to takich pracodawców mam na myśli. I też dla nich, a raczej z ich powodu powstał termin "sprawiedliwość społeczna", dlatego ten termin jest taki ważny. Wiesz moja obecna sytuacja finansowa zdecydowanie mnie zadowala, więc spokojnie będę kontynuowal swoją zawodową drogę :)
Dopisane 22.06.2013r. o godz. 23:45:
"Autor ustawy o rzeczniku praw podatnika Paweł Gruza mówił o tym, co najszybciej powinno być zmienione: *modernizacja systemu podatkowego, bo ustawy są z połowy lat 90., pełno w nich reliktów, *zamiast PIT podatek od funduszu płac, *obniżka kosztów pozapłacowych pracy (państwa zachodnie konkurują niskim ZUS-em, prostymi rozliczeniami elektronicznymi), które pomagałyby Polakom zostawać w kraju i zakładać firmy, *pakiet dla uczciwych podatków - Ministerstwo Finansów musi odzyskać zaufanie wyborców, nie może być kilku interpretacji jednego przepisu. Dlaczego nam się uda? Determinacja. Mamy determinację, żeby z tym skończyć."
http://wyborcza.pl/1,75478,14149637,Kukiz_u_republikanow__Polaczymy_sily_i_rozpirzymy.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#Cuk
[img=1371937504_zmm1jkk.jpg]