virgo napisał(a):
W jaki sposób wymienione przez Ciebie osoby , mają "coś z tym zrobić?" .Przecież oni potrafią jedynie "rządzić - sprawować władzę , rozkazywać ".
Dokładnie tak. Tusk się zachłysnął władzą. Myśli, że wszystko im wolno. Tymczasem mamy już przykłady, że można rozliczać polityków w trakcie kadencji. Przykład doskonały Elbląg, a za chwile Warszawa. Pali im się w butach :) CZasami się zastanawiam dlaczego Ci wszyscy, którym nie pasuje nasz Prezio, nie mają odwagi na takie posunięcia?! Referendum w Bolesławcu? a potem nowe wybory? No właśnie, tylko jak mi się zdaje nie mają szans na powodzenie, tylko psioczą w sieci :)
virgo napisał(a):
To my , naród , wyborcy , powinniśmy dokonać głębokiej analizy personalnej każdego kandydata na...zanim postawimy krzyżyk przy takim czy innym nazwisku.
Od bardzo dawna powtarzam to samo :)
virgo napisał(a):
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli , pisząc o podobieństwie do "komuny"...
Podobieństw jest wiele! utrzymanie władzy za wszelką cenę? jedyna słuszna patyia? bajery o zielonej wyspie? przy jednoczesnym zadłużaniu kraju? a ostatnio mi się spodobało, jak robili dobrą minę do sondaży i do sytuacji w Warszawie, ale te muny jakieś skwaśniałe były :)
http://wiadomosci.wp.pl/kat,135434,title,Jan-Pietrzak-Donald-Tusk-Polski-nie-lubi-szczerze-jej-nie-cierpi,wid,15756822,wiadomosc.html
[img=1372104911_5jv46mi.jpg]