Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 23:14
virgo napisał(a):
Słowa , dalej tylko słowa...Konkrety mogą przedłożyć tylko fachowcy w swojej branży. Jednak brak jest ich we wszystkich organizacjach mających parcie do władzy ;(

Dokładnie tak, tylko że osoby które powinny coś z tym zrobić pozostają bezczynne. Rząd i Tusk nastawieni są tylko na utrzymanie władzy. Powraca się skojarzenie z komuną :)

Dopisane 23.06.2013r. o godz. 23:14:

"Dla jednych emigracja to szansa na lepsze jutro, bo "Polska to druga liga", inni przestrzegają przed hurraoptymizmem, bo emigranci to "bezideowe dno", jeszcze inni mówią wprost: tęsknię za Polską! "

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-to-druga-liga-burzliwa-dyskusja-na-forum-on,1,5545751,wiadomosc.html

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 23:27
alter napisał(a):

Powraca się skojarzenie z komuną :)Dopisane 23.06.2013r. o godz. 23:14

powraca się ?

człowieku, do książek !
później pouczaj innych i przestań się wymądrzać, jak widzisz nie jesteś doskonały - nikt nie jest !
10114
#alter nieaktywny
23 czerwca 2013r. o 23:29
~ napisał(a):
człowieku, do książek !
później pouczaj innych i przestań się wymądrzać, jak widzisz nie jesteś doskonały - nikt nie jest !

Nigdzie nie napisałem, że jestem doskonały :)

Dopisane 23.06.2013r. o godz. 23:29:

widzę, że pilnie śledzisz moje posty :)

~ niezalogowany
23 czerwca 2013r. o 23:32
tak, czas chyba żebyś opublikował moje IP - lubisz to robić, czekam na to i nic.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 czerwca 2013r. o 8:41
Nie wiem Skornik , czy to się kwalifikuje do absurdów ... oczywiście nie Polskich :) ale ... chłopaki w necie mówią , że ostatnia bratnia wizytacja Dwujajecznego pod Brandenburską Bramą przyciągnęła na plac 2000 zwolenników Prezydenta wszystkich stanów i ... 8000 policjantów :D

Nie wiem , nie byłem , ale lubię poplotkować :D

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
24 czerwca 2013r. o 8:48
~ napisał(a): tak, czas chyba żebyś opublikował moje IP - lubisz to robić, czekam na to i nic.

Nic nie musi publikować, gdyż IP każdego niezalogowanego użytkownika, jest widoczny dla każdego zalogowanego użytkownika.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
24 czerwca 2013r. o 18:18
ALTER napisał:
"Dokładnie tak, tylko że osoby które powinny coś z tym zrobić pozostają bezczynne. Rząd i Tusk nastawieni są tylko na utrzymanie władzy. Powraca się skojarzenie z komuną :)"

W jaki sposób wymienione przez Ciebie osoby , mają "coś z tym zrobić?" .Przecież oni potrafią jedynie "rządzić - sprawować władzę , rozkazywać ".
To my , naród , wyborcy , powinniśmy dokonać głębokiej analizy personalnej każdego kandydata na...zanim postawimy krzyżyk przy takim czy innym nazwisku.

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli , pisząc o podobieństwie do "komuny"...
10114
#alter nieaktywny
24 czerwca 2013r. o 22:15
virgo napisał(a):
W jaki sposób wymienione przez Ciebie osoby , mają "coś z tym zrobić?" .Przecież oni potrafią jedynie "rządzić - sprawować władzę , rozkazywać ".

Dokładnie tak. Tusk się zachłysnął władzą. Myśli, że wszystko im wolno. Tymczasem mamy już przykłady, że można rozliczać polityków w trakcie kadencji. Przykład doskonały Elbląg, a za chwile Warszawa. Pali im się w butach :) CZasami się zastanawiam dlaczego Ci wszyscy, którym nie pasuje nasz Prezio, nie mają odwagi na takie posunięcia?! Referendum w Bolesławcu? a potem nowe wybory? No właśnie, tylko jak mi się zdaje nie mają szans na powodzenie, tylko psioczą w sieci :)

virgo napisał(a):
To my , naród , wyborcy , powinniśmy dokonać głębokiej analizy personalnej każdego kandydata na...zanim postawimy krzyżyk przy takim czy innym nazwisku.

Od bardzo dawna powtarzam to samo :)

virgo napisał(a):
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli , pisząc o podobieństwie do "komuny"...

Podobieństw jest wiele! utrzymanie władzy za wszelką cenę? jedyna słuszna patyia? bajery o zielonej wyspie? przy jednoczesnym zadłużaniu kraju? a ostatnio mi się spodobało, jak robili dobrą minę do sondaży i do sytuacji w Warszawie, ale te muny jakieś skwaśniałe były :)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,135434,title,Jan-Pietrzak-Donald-Tusk-Polski-nie-lubi-szczerze-jej-nie-cierpi,wid,15756822,wiadomosc.html

[img=1372104911_5jv46mi.jpg]

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza