Preczzkomuna napisał(a): ... Masz rację alter i ja o tym cały czas mówiłem. I najlepiej jak państwo nie będzie pomagać i się wtrącać bo wychodzi na to, że tylko pogarsza. Niech stoi na straży i się przygląda a wszystkim będzie dobrze ;)
Coś Ty się tak tego socjalizmu przyczepił ? Państwo , to nie jakiś tam abstrakcyjny twór , tylko My. W takich kategoriach myśleć trzeba. Jeśli My się nie będziemy wtrąca w tworzone prawa , to banksterzy nigdy nam nie popuszczą. Państwo , czyli My zostało zawłaszczone przez grupę pozbawionych skrupułów krętaczy , jak Donek Wspaniały i równie wspaniały Vincent , szpec od naszej kasy. Państwo pod ich przywództwem jest jedynie żerującym na Narodzie przedłużeniem eurobanksterów. Jeszcze raz powtarzam , odzyskać należy władzę nad pieniądzem , tak jak było to w Stanach przed 1913. A jeśli tak się stanie , to nawet spodoba Ci się socjalizm , Drogi Antykomunisto :). Obojętne wtedy będzie , jak nazywamy ustrój , bo Rząd przestanie szukać oszczędności w portfelach Obywateli , a będzie miał możliwość sterowania podażą pieniądza w celu równomiernego rozwoju Społeczeństwa, co wszystkim na dobre wyjdzie. Zaś ci , którzy wolnorynkowo myśleć nie potrafią , zapewnioną będą mieli opiekę socjalną , minimum do przeżycia, jako funkcja Państwa , czyli Nas. Jestem pewien , że zarabiając dajmy na to … 8000 podzielisz się z tym , co ma jedynie 1000 ze strony Państwa, w sytuacji , gdy mu na chleb chwilowo brakuje. Wolontariuszy i altruistów jest od cholery i ciut, ciut :D
Dobrej nocy Wam życzę :)