Pannazdzieckiem napisał(a): Zgadza się , gdzieś się podziało. Choć nie znam się na poezji , kulturze i wysublimowanym języku , ja prosty cham dostrzegam zmianę. Mówcie mi Luśnia :D
Idę poszukać czegoś o kasie i zaraz Wam doniosę :) A może to właśnie kasa jest powodem destrukcji ?
capitanosss napisał(a): virgo...to może ja zacznę...aaaaa masz...a maszzzz
http://img682.imageshack.us/img682/4436/018ldo.jpg
virgo napisał(a): myślę ,że dla większości takie cechy są już zbędne....
virgo napisał(a):~Iza napisał(a):
...Pozwoli to na coraz mocniejsze zaznaczenie się elit :] To elity będą umiały poprawnie wysławiać się , zachować , odezwać na każdy temat , to dla nich będzie poezja - piękne słowo , opera , teatr , malarstwo ( nie mylić z kiczem !! ). Własnie w tym wszystkim będzie miejsce na piękno , harmonię , symetrię , styl , formę...
Elity będą ( zresztą już tak jest) kształcić dzieci w dobrych szkołach , uczelniach . Reszta pozostanie dla mas ;( Mówi się ,że historia kołem się toczy...ano , toczy. Z pewnością mój komentarz "zostanie zlinczowany"... Cóż , prawda jest bolesna i nie wszyscy potrafią prawdę znieść :D
Virgo, sądzę trochę inaczej :)
Dawniej, nazwijmy to, kapitałem założycielskim elit były własna krew i blizny dla Ojczyzny, mrówcza praca pokoleń, wszechstronna edukacja, obowiązywał etos. Jak górę wziął egoizm nad sprawami " pro publico bono '' - źle to się skończyło.
A dzisiaj?
Historia kołem się toczy,... ale z pewnym chichotem :|
Pozdrawiam, miłego dnia :)
virgo napisał(a): ... Z pewnością mój komentarz "zostanie zlinczowany"...
Pannazdzieckiem napisał(a):
Już od dłuższego czasu pracuję nad likwidacją Lemingów ,
Pannazdzieckiem napisał(a): Miałem nadzieję, że doniesiesz :)
virgo napisał(a): Z pewnością mój komentarz "zostanie zlinczowany"...