Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~ niezalogowany
30 października 2013r. o 20:57
[img=1383163038_2bkud7e.jpg]

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10897
#Anonim10897 nieaktywny
30 października 2013r. o 21:01
~Motywacja napisał(a): Virgo twierdzi, że należy podchodzić do wszystkiego z ,,żartem", wszyscy tak zaczynacie śpiewać. Myślałem Pannozdzieckiem, że Ty jednak jesteś inny, myslałem, że zależy Ci by najuboższy (...) No nic, zyczę powodzenia w dalszej walce internetowej.

Motywacjo , ja nie twierdzę , że do wszystkiego należy podchodzić "na wesoło" i traktować z przymrużeniem oka. Napisałam , by nie zwariować należy od czasu do czasu...Od czasu do czasu....A w naszej wymianie zdań na tym forum , nie ma walki. Bo nie można tu walczyć. W jaki sposób chciałbyś ujrzeć zwycięzcę i zwyciężonego? jakim orężem możemy się tu posługiwać poza słowem ?? Tak , często cios słowny boli bardziej od uderzenia fizycznego. Ale przecież nie chodzi nam o zadawanie bólu ( przynajmniej dla mnie) .Chodzi o zrozumienie pewnych tematów nad którymi deliberujemy , i (jeżeli słuszność po naszej stronie) , przekonanie innych do nich.

Co do najuboższych - mnie najbardziej zależy by taki problem w ogóle nie istniał.Ale to utopia. We współczesnym świecie coraz bardziej zaznacza się komin - wielka ilośc najbogatszych i miliony biedaków. Niektórzy twierdzą ,że to prawidłowośc ;( Nobla temu , kto zlikwiduje swiatowy problem biedy.
~Iza niezalogowany
31 października 2013r. o 5:27
Motywacjo, ważne sprawy można wyrażać i w pieśni, i w kabarecie, i w poezji, nie tylko prozą i pięścią :)

ODA DO MŁODOŚCI (Wykształconej, z Dużych Miast)

Młodości! Bez serc... Ducha... Nie górna, lecz durna.
Szczuta przez kreatury na mą Starość chmurną.
O, wy z licencjatami zdobytymi łatwo,
Kupionymi za bezcen na studiach prywatnych!
Wy, co z historii Polski nic prawie nie wiecie,
Lżycie jej bohaterów... Mędrcami gardzicie...
I za nic wam dziś stoi Honor i Ojczyzna,
(A w świecie do polskości żaden się nie przyzna).
Wy, co egoizm własny macie na sztandarach!
Wy, co depczecie dzisiaj ojców swoich wiarę! Wpatrzeni w telewizje, fajerwerki, psoty,
Wy, co wygrać pragniecie w wyścigu głupoty!
Na nic wam moje rady, myślenie wam wadzi.
Jako baranów stado będą was prowadzić...
Wiedzcież: to nic nowego... Wszystko to już było
Niegdyś, za króla Sasa... Źle to się skończyło!
Bo świat ten się nie zmienił. Świat ma swoich graczy.
I w świecie tym za wszystko trzeba kiedyś płacić...
Wygra Wiara i Wola, Mądrość, Siła, Męstwo;
Biada tym, co nie chcieli zadbać o zwycięstwo...
Myślisz, że się wywiniesz? Wymkniesz lotem ptaka?
Nie mają w Eurolandzie aż tylu zmywaków...
Możesz nazwać mnie czubkiem, moherem, planktonem,
Ciemnogrodem, zaściankiem, tępym oszołomem,
Co wciąż kracze i kracze, psując ci zabawę
(Przeze mnie wódka gorzka, nie smakuje strawa),
Lecz pomnij, iż Kasandrę mieli za wariatkę,
Gdy rzeź Troi dojrzała w żaglach greckich statków...
Ale ty mnie nie słuchasz, szydzisz sobie, głupcze!
Jak Stefek-Burczymucha – wszystkim nosa utrzesz...
Więc wywieszczę ci przyszłość, oczy twe otworzę:
Polskę widzę ogromną – od morza do morza,
A w niej lud bogobojny... Prawią coś dziwnego:
„Bóg jest wielki! Mahomet jest prorokiem Jego”...

Jak, Ci się podobają wierszowane przemyślenia L. Makowieckiego?, dotarłeś do końca? :D
Nie złość się, że przy okazji trochę się pośmiejemy, porozmawiamy, tyle teraz naszego ;)
Pozdrawiam, miłego dnia :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 października 2013r. o 7:38
~Motywacja napisał(a): ... myślałem że ogarniasz kto i dlaczego siedzi na tej pięknej Ziemi będącej swoistym laboratorium, myslałem, że potrafisz wstać i to powiedzieć głośno....

Jeszcze nie ogarniam Zmotywowany Cwaniaku . Od pięciu lat zastanawiam się nad tym , kto rządzi tym burdelem. W grę wchodzą trzy możliwości : szatan , kosmici, zwyrodniały ludzki intelekt , pozbawiony skrupułów i empatii . Szatana w zasadzie wyeliminowałem , jako podstawowe oszustwo natury religijnej. Kosmici pokroju JHWH grali tutaj pierwsze skrzypce parę tysięcy lat temu. Obecni kosmici , są jacyś inni , jakby lepsi , nie dostarczali by nam wiedzy , choćby w postaci zbożowych kręgów, gdyby mieli złe intencje ( meteoryt nad Czabańskiem ... coś go rozwaliło w powietrzu, Fokusima powinna promieniować , jak wnętrze słońca , a tak nie jest ) Zostaje zwyrodniały ludzki intelekt, grupa Bildberga, skorumpowani politycy, banksterzy i krętacze wszelkiej maści i powszechny korporacjonizm.
Działalnością charytatywną niech zajmują się powołane do tego organizacje, choć pomagam , gdzie mogę. Widzisz Kolego , wierzę w ideę , że jedynym sposobem naprawy tego nieszczęśliwego Świata jest wzrost poziomu wiedzy i świadomości społecznej. Wielu uważa podobnie , jak i ja i publikują różnego rodzaju dziwne myśli i przekonania , w nadziei , że ktoś się nad tym zastanowi. Bo myślenie abstrakcyjne odróżnia nas od zwierząt , do których pułapu chcieli by Nas sprowadzić rzeczeni przez Ciebie "laborańci ". Nie nazywam tego walką , tylko szerzeniem informacji, ja również zostałem poinformowany :)

A tak nawiasem : co masz na myśli mówiąc o zakupczonym gadzim znaku ?

Dziękuję Virgo, miód na moje stare uszy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Motywacja niezalogowany
31 października 2013r. o 7:54
Jest przed 8 i jestem w fazie przypominania sobie jak, kiedy, gdzie i co mówiłem.
Poszukałbym swoich wypowiedzi tutaj wczoraj, ale cebula cały czas mi crashuje.
PS. Emem jak z tym moim kontem?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 października 2013r. o 7:59
Szczególnie to dokładnie opisuje sytuację , gdzie Ty wynajdujesz takie fajne kawałki Droga Niewiasto ? :) :

"Seryjny samobójca" jest tak zapracowany w warszawce , że do Bolesławca nie ma czasu wpaść. Cześć i chwała Petelickiemu, był jednym z pierwszych , którzy oczy mi otworzyli.

Niniejszym oświadczam , że również nie zamierzam popełnić samobójstwa , czuję się świetnie , tym bardziej , że znalazłem swój Promień :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
31 października 2013r. o 8:14

;)
~Motywacja niezalogowany
31 października 2013r. o 8:45
@Pannazdzieckiem
,,Jesteś częścią globalnej świadomości i zbiorowego umysłu. Stan w jakim trwasz wpływa bezpośrednio na innych ludzi. Badania z lat 70 i 80, że pierwiastek ludzi świadomych z !% całej populacji mógłby podnieść świadomość wszystkich."
Więc jak widać Twoja chęć uświadamiania ma jakiś sens.

PS. Dobrze mi się wydaję, że znowu mnie obrażasz?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza