~Nauczyciel napisał(a): Ja na pewno nie skorzystam z tej oferty, bo nie oszukujmy się żaden z tych kierunków się nie przyda. Mało tego patrzac teraz w przeszłość żałuję że podjąłem studia, bo lepiej było skończyć nawet zawodówkę i zarabiać więcej niż nauczyciel.
Trudno się dziwic Twojemu rozgoryczeniu, po studiach powinno się zarabiać lepiej tak ogólnie rzecz biorąc , no i faktycznie zdarza sie często ,że po zawodówce lub nawet tylko po podstawówce niektórzy zarabiaja znacznie więcej , ale z obserwacji z bliska , bo w rodzinie wiem ,że istnieje druga strona tego ''medalu'', otóż osoba ukończyła uczelnię pedagogiczną , w Krakowie, [najlepsza w kraju] ,dwa kierunki , i jeszcze przed obroną miała już umowę o pracę ,oprócz tego więcej propozycji pracy w tym i nie tylko w tym zawodzie ,i zarabia dobrze, dlatego zastanawia mnie czy czasem wymagania nie wzrastają co do nauczycieli , a może ''dobra ''robota rzadko sie trafia w tym fachu , dokładnie tego nie wiem.Jeżeli masz skończone dzienne studia na dobrej uczelni , to staraj sie poszukać lepiej płatnej pracy , jeżeli nie zadowala Cię ta ,którą masz, życzę powodzenia z wyrazami szacunku dla Ciebie i wszystkich nauczycieli za Wasz piękny zawód,